Real Madrid en Inter Milan strijden om eerste plaats in Santiago-Bernabéu

UEFA Champions League | Real Madrid en Inter hebben zich al gekwalificeerd voor de achtste finales van de UEFA Champions League. Op de zesde speeldag van de groepsfase staan beide ploegen dinsdag om 21 uur tegenover elkaar in het Santiago-Bernabéu-stadion in de strijd om de eerste plaats in Groep D.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Real Madrid wraak nam op Sheriff Tiraspol zetten de Madrilenen een grote stap richting de eerste plaats van hun poule. Tegelijkertijd plaatste Inter Milan zich thuis tegen Shakhtar Donetsk. Met twee punten achterstand op de Spanjaarden hebben de Italianen een duidelijk doel voor de wedstrijd van 7 december: winnen en de leiding in Groep D overnemen. 

Onverdiend puntenverlies

De thuisploeg moet in de Spaanse hoofdstad eigenlijk niet per se winnen. Een gelijkspel zou voldoende zijn, hoewel een overwinning achteraf natuurlijk beter voelt. In het vorige duel tussen beide ploegen trok Real aan het laatste eind. De wedstrijd van 15 september werd met het kleinste verschil afgefloten waardoor Madrid met de drie punten naar huis mocht. De Milanezen namen quasi de hele wedstrijd de bovenhand, maar een ijzersterke Thibaut Courtois kon tegendoelpunten vermijden. De Braziliaan Rodrygo kon een minuut voor het einde alsnog een waardevol doelpunt voor de bezoekers binnenschuiven, waardoor de Italianen onverdiend puntenverlies leden. 

De wedstrijd van dinsdag is de dertiende keer dat beide ploegen elkaar op Europees niveau treffen. De statistieken zijn momenteel redelijk in evenwicht. Real kon in totaal al zes keer winnen, Inter nam vijf keer de drie punten huiswaarts. Toch is het al van het seizoen van 1998-1999 geleden dat de Italianen thuis nog konden winnen. Daarna was Real telkens de betere. Het is zelfs al geleden van het seizoen 1966-1967 dat Inter op het veld van Real kon winnen. Zou het Nicolò Barella en zijn kompanen lukken om de prestatie van Giacinto Facchetti, Sandro Mazzola en Armando Picchi bijna 55 jaar geleden over te doen?

Het programma van de zesde speeldag:

Dinsdag 7 december:

Woensdag 8 december:
Volg de UEFA Champions League, inclusief de wedstrijd tussen Real Madrid en Inter Milan op 24 november vanaf 20u50, het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top