Waarom Dave Bautista niet met andere acterende worstelaars wil samenwerken

Films |

Dave Bautista is een professionele worstelaar die al enkele jaren doorgebroken is als filmacteur, maar toch vergelijkt hij zichzelf niet graag met lotgenoten als John Cena en Dwayne Johnson. Naar aanleiding van de uitzending van zijn film ‘My Spy’ op VTM zoekt Proximus Pickx uit waarom.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fans van het Marvel Cinematic Universe kennen Dave Bautista als de alien Drax the Destroyer uit de ‘Guardians of the Galaxy’-films. Bond-liefhebbers zagen hem in ‘Spectre’ als Mr. Hinx en iedereen die ‘Dune’ al in de zalen ging bekijken, bewonderde hem als Glossu Rabban. Hij had ook rollen in films als als ‘Army of the Dead’ en ‘Blade Runner 2049’. Om maar te schetsen dat de spierbundel de jongste tien jaar in de grootste blockbusters heeft geacteerd.

Maar Bautista is niet altijd een gevierd acteur geweest. Voor hij op het grote scherm verscheen, stond hij in de ring met verschillende professionele worstelfederaties in de Verenigde Staten, waar hij niet de meesterlijke scenario’s van zijn latere films vertolkte, maar wel stroperige rivaliteiten tot leven bracht en in cartooneske strakke pakjes vocht. Zijn tegenstanders waren Stone Cold Steve Austin, Triple H, John Cena… Stuk voor stuk bekende namen in het circuit.

In 1999, toen Bautista dertig jaar oud was, deed hij voor de eerste keer auditie voor World Championship Wrestling, waar hij te horen kreeg dat hij nooit een ster zou worden. Vastberaden om zijn critici ongelijk te bewijzen, trok hij naar de World Wrestling Federation waarvoor hij eerst in kleinere en later in de grootste wedstrijden vocht. Bij ons is de sport eerder een niche, maar in de Verenigde Staten werd hij een beroemde held – het is te zeggen, tot de scenario’s hem als slechterik afschilderden. Bautista streek in 2010 de titel op van kampioen bij de zwaargewichten, tot hij die moest afgeven aan goedzak John Cena. In dat jaar stopte Bautista ook met worstelen en stortte hij zich op Mixed Martial Arts. In die discipline won hij zijn eerste en enige match ooit.

Een ander hokje

Bautista keerde nog twee keer terug naar de WWE (World Wrestling Entertainment), maar tegen dan was zijn acteercarrière ook finaal gelanceerd. Hij behoorde nu tot het rijtje worstelaars die het hadden gemaakt in de filmwereld, schouder aan schouder met Dwayne “The Rock” Johnson en John Cena. Of toch, zo lijkt het, want Bautista wordt duidelijk niet graag vergeleken met die collega’s.

Afgelopen zomer suggereerde een fan op Twitter dat Bautista eens in een film zou moeten spelen met Cena en Johnson. Zijn laconieke antwoord was “Nah, i’m good!” (Nee bedankt!). Iets later verduidelijkte hij aan de teleurgestelde tweeters dat hij liever niet in hetzelfde hokje geduwd wordt als zij. In 2019 liet hij al eens vallen in een interview met Tampa Bay Times: “Vergelijk me niet met The Rock of John Cena. Iedereen doet dat en ik haat het. Zij zijn worstelaars die filmsterren geworden zijn. Ik was een worstelaar, nu ben ik een acteur.” Dat onderscheid vindt Bautista duidelijk erg belangrijk.

John Cena, in de ring nog de grote rivaal van Bautista, reageerde al op die uitspraken. “Dave is een erg getalenteerde acteur, dus ik vind het jammer dat hij niet met ons wil werken. Maar ik vind het belangrijk om het vanuit zijn perspectief te bekijken. Hij heeft erg hard gewerkt aan zijn kunst en wil dat zijn acteerwerk voor zich spreekt. Dat begrijp ik voor de volle honderd procent. Dave is een van de sympathiekste mensen die ik ken en hij wil gewoon erkend worden voor zijn werk en zijn eigen weg bewandelen. Dat kan ik hem niet kwalijk nemen.” Zo zie je maar dat rivaliteit in de ring niet altijd betekent dat het er ook daarbuiten hard aan toe moet gaan.

Bekijk ‘My Spy’ met Dave Bautista in de hoofdrol op zaterdag 4 december om 21u op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ontdek de ‘Guardians of the Galaxy’-films op Disney+ vanaf nu, beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top