Ann Van Elsen en Sammy Mahdi openhartig in ‘Saartje’

Films |

In de volgende aflevering nemen opnieuw twee interessante gasten plaats op de sofa van Saartje voor een goed gesprek: model, tv- en radiopresentatrice Ann Van Elsen en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Ze lijken op het eerste gezicht geen link te hebben met elkaar, maar kwamen Saartje beiden wel al tegen op de werkvloer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als elke week nodigt Saartje Vandendriessche twee innemende gasten uit in de studio van ‘Saartje’ voor een diepgaand en verrassend gesprek. Na Sofie Engelen en Julie Cafmeyer vorige week is het deze week aan Ann Van Elsen en Sammy Mahdi. Naar gewoonte wordt het gesprek geleid door trefwoorden die zelfs Saartje niet op voorhand kent. Deze keer kunnen beide gasten in elk geval wel zeggen dat ze de gastvrouw al kennen van op hun werk. En er is ook plaats voor een derde verrassingsgast.

Ann Van Elsen

In 2003 waren Saartje Vandendriessche en Ann Van Elsen beiden nog omroepsters bij het toenmalige VT4. Een eeuwigheid geleden, lijkt het, dat de twee zich als de buitenbeentjes van de omroepsterswereld voelden. Ann Van Elsen was een jaar eerder verkozen tot Miss België, maar paste voor de Miss World-verkiezing in Nigeria als protest tegen de steniging van een vrouw. Voor dat activisme heeft Saartje altijd al heel veel respect gehad, geeft ze toe.

De afgelopen 20 jaar presenteerde Ann Van Elsen verschillende televisieprogramma’s, maar het is op de radio dat ze uiteindelijk haar heil vond. Ze werkte voor Donna, MNM en Joe, waar ze nu nog steeds met veel plezier het programma ‘Speeltijd’ presenteert. Ann heeft een kind uit een vorige relatie en een kind met haar nieuwe partner, een ervaring die ze neerpende in het boek ‘Blend’, vol tips voor gescheiden ouders en nieuw samengestelde gezinnen.

Sammy Mahdi

En ja, ook staatssectretaris voor CD&V Sammy Mahdi heeft een werkvloer gedeeld met Saartje, al weet zij daar niet zo veel meer over. Sammy Mahdi heeft namelijk stage gelopen bij de VRT, waar hij Saartje af en toe zag in de refter. Maar om haar aan te spreken, daar was hij toch iets te schuchter voor. Sindsdien klom Sammy Mahdi op van bestuurslid bij Jong CD&V naar kamerlid, kandidaat voor het voorzitterschap en uiteindelijk “de hipste staatssecretaris voor Asiel en Migratie die we in ons land ooit hebben gehad”, om het met de woorden van Saartje te zeggen.

Maar in het programma mag het toch vooral gaan over de man achter de politicus. En de hond, want de verrassingsgast is de gezellige chow chow Pamuk, die ook tijdens zijn deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in 2017 aan zijn voeten bleef liggen. Alleen in het parlement zijn honden nog niet welkom. Als columnist voor De Morgen bewees Sammy Mahdi al dat hij een scherpe pen heeft, en nu heeft hij die ook aangewend voor zijn nieuwe boek ‘Van hol naar vol’. Ook dat komt ongetwijfeld ter sprake.

De vijfde aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 2 december om 22 uur en op 3 december om 16 uur op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Lees hier meer over 'Saartje':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top