De Pickx tv-selectie voor deze week: slapeloze nachten en hilarische scenes

Films | De coronapandemie slaat helaas weer welig in het rond, maar niet getreurd, met deze selectie aan interessante, grappige of sportieve programma's op je televisie is de week zo weer gevuld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: ‘De Slapelozen’

‘De Slapelozen’ was oorspronkelijk een radioprogramma dat afgelopen zomer met veel succes op de Nederlandse omroep NPO liep. Daarin peilt Frits Spits, in 2019 nog verkozen tot belangrijkste radiopresentator van de eeuw, naar de gemoedsgesteltenis van zij die ’s nachts maar niet de slaap kunnen vatten. De mensen die een ware geestelijke tocht door het donker voeren terwijl de rest van de wereld stilstaat. Frits Spits, die zelf aan slapeloosheid lijdt sinds de dood van zijn vrouw, luistert geduldig en met veel empathie naar de verhalen van frustratie, wanhoop, maar soms net ook van troost en inzicht. Aan het woord komen deskundigen en kunstenaars, zij spreken over onze biologische klok, over dromen en slaapstoornissen maar ook over de aantrekkingskracht van de nacht. Voor sommigen is de nacht juist een grote bron van inspiratie.  Vijf nachten op rij duikt Spits deze week in de soms magische wereld van ‘De Slapelozen’.

Bekijk ‘De Slapelozen’ maandag, en elke dag van de week, om 22u50 op NPO2. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: ‘Het Huis’ met Conner Rousseau

In ‘Het Huis’ ontvangt Eric Goens deze week Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit (voorheen SP.A). Ondanks zijn jonge leeftijd -hij is nog steeds maar 29 jaar oud- heeft Rousseau al een serieuze status en reputatie opgebouwd in onze nationale politiek. Hij hervormde zijn partij, gaf het een fris elan door onder andere een naamsverandering door te voeren, maar drukte ook al meteen zijn stempel tijdens de coronapandemie en bij de regeringsonderhandelingen van vorig jaar.

Rousseau, die nog steeds thuis woont bij zijn moeder in Sint-Niklaas, of soms bij zijn vader in Nieuwpoort, gaf de Belgische politiek een nieuw gezicht. Hij praat ongedwongen, net zoals hij onbeschroomd op zijn basketschoenen naar het Koninklijk Paleis trok op audiëntie bij de koning. In zijn jeugd leidde hij ook jongerenkampen aan zee, iets wat hem nog steeds nauw aan het hart ligt. Door zijn enigszins flamboyante en vernieuwende stijl wekte Conner Rousseau ook al heel wat kritiek en tegenstand op, zoals hij recent mocht ontdekken toen hij even voor een spoedingreep in het ziekenhuis belandde. Ongetwijfeld komt ook dat thema aan bod bij Eric Goens, die als interviewer zijn gasten steeds meer weet te ontlokken dan ze zich hadden voorgenomen.

Bekijk ‘Het Huis’ met Conner Rousseau, dinsdag 30 november om 22u40 op Eén. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Sporza De Cup, Genk – Club Brugge

KRC Genk – Club Brugge is sowieso al een kraker in het Belgische voetbal, maar vanavond nog net iets meer. Ten eerste omdat het de achtste finales van de Beker van België betreft, een duel met rechtstreekse uitschakeling dus. Do or die, geen gespeculeer. Ten tweede omdat Genk en Club Brugge vorig seizoen respectievelijk vice-kampioen en kampioen werden in onze competitie, het zijn met andere woorden de twee beste teams van ons land. En ten derde, de meest actuele verhaallijn: de trainers van beide clubs staan onder geweldige druk. Zowel John van den Brom bij Genk als Philippe Clement bij Club Brugge liggen onder vuur, opgejaagd door media, fans en volgens wat we mogen lezen ook de eigen spelers. Voor Clement is dat nieuw: sinds zijn debuut als hoofdtrainer bij Waasland-Beveren in 2017 kende hij niets anders dan succes.

Door de mindere gang van zaken in de competitie en vooral de pijnlijke 0-5 nederlaag in de Champions League-wedstrijd van vorige week tegen RB Leipzig krijgt de Club-trainer nu voor het eerst te maken met een crisissituatie. Spelers morren over het gebrek aan duidelijkheid en speelkansen. Bij Genk zoekt Van den Brom al enige tijd naar defensieve stabiliteit. Beide trainers kunnen een zege in de Cup dus goed gebruiken, helaas kan er maar eentje winnen…

Bekijk de bekerwedstrijd tussen Genk en Club Brugge op woensdag 1 december om 20u30 op Canvas. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Door een coronabesmetting moest Erik Van Looy verstek geven voor zijn show, het ook na 19 seizoenen nog steeds immens populaire ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Als plaatsvervangend quizmaster viel de keuze op Bart Cannaerts, ex-deelnemer van het programma en de voorbije jaren vaste klant als jurylid. In de aflevering van gisteren beleefde hij zijn vuurdoop, maar de echte test lijkt ons vandaag te komen: met de knotsgekke Stefaan Degand en de al even enthousiaste Jennifer Heylen krijgt hij twee ongeleide projectielen als jury tegenover zich. De vraag rijst dan ook of Bart Cannaerts hen als presentator van de show in het gareel zal kunnen houden. Het kan spannende en grappige televisie opleveren, maar evengoed kijken we straks naar een dolgedraaid circus waarbij nog amper ruimte is om deftig te quizzen. Dat zal trouwens sowieso gedaan worden door Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert, de nieuwe deelnemer van deze aflevering.

Bekijk ‘De Slimste Mens ter Wereld’ met Bart Cannaerts als presentator donderdag 2 december om 21u45 op Play4. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: ‘Hot Shots!’

Voor de gevorderden van leeftijd onder ons biedt deze vrijdagavond een fijne brok nostalgie, voor de jongeren mogelijks een magische ontdekking. Charlie Sheen (‘Platoon’, ‘Two and a half men’, ‘Spin City’) speelt in deze parodie op de filmklassieker ‘Top Gun’ ene Topper Harley, piloot op rust die tussen de indianen leeft. Tot hij op een dag opnieuw door de US Navy opgetrommeld wordt. Op weg naar de legerbasis probeert hij op hilarische wijze een amazone (een rol van Valeria Golino) te verleiden vanop zijn motor, hetgeen nogal weinig indruk maakt, maar nadien moet hij vaststellen dat diezelfde vrouw als psychotherapeut bij de US Navy werkt…

Het mag duidelijk wezen, de plot van ‘Hot Shots’ is flinterdun, maar ook compleet bijzaak. Wat vooral bijblijft zijn enkele legendarische scènes die de draak steken met het heldenepos of de machocultuur. De film uit 1991 werd geschreven en geregisseerd door Jim Abraham, die met de comedyfranchise ‘The Naked Gun’ eerder al bewees situatiehumor naar een next level te kunnen brengen en uit dwaze misverstanden of woordgrapjes een hele film te kunnen puren. Binnen het genre van de absurde Hollywoodkomedie is ‘Hot Shots’ dan ook een absolute referentie.

Bekijk ‘Hot Shots’ op vrijdag 3 december om 20u35 op VTM4. Of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top