"Pittig vrouwenonderonsje" in 'Saartje' met Sofie Engelen en Julie Cafmeyer

Films |

Televisie- en radiomaakster Sofie Engelen en theatermaakster en columniste Julie Cafmeyer zijn de volgende twee gasten op de sofa van ‘Saartje’. Saartje Vandendriessche nodigde hen uit voor een boeiend en openhartig gesprek vol onverwachte wendingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tweede seizoen van ‘Saartje’ is intussen al aan de vierde aflevering toe. Na de duo’s William Boeva en Eva Daeleman, Eline De Munck en Karel Van Eetvelt en Sven De Ridder en Britt Van Marsenille is het deze week de beurt aan Sofie Engelen en Julie Cafmeyer om plaats te nemen in de studio van ‘Saartje’. “Een pittig vrouwenonderonsje”, kondigt Saartje aan. Zoals in elke aflevering weet zelfs gastvrouw Saartje Vandendriessche nog niet welke richting het gesprek uit zal gaan, want in de loop van de afleveringen krijgen de gesprekspartners trefwoorden te zien waar ze op verder kunnen bomen.

Sofie Engelen

Rockchick Sofie Engelen maakte eerst carrière onder het pseudoniem “Jenny from de Blok”, waarmee ze op Studio Brussel studenten een hart onder de riem stak. Sindsdien is ze niet meer weg te denken uit de muziekmedia in ons land. Ze interviewde voor radio of televisie groten der aarde als Foo Fighters, MGMT, The Killers, Kiss en Kings of Leon. Ze presenteerde festivals als Pukkelpop, Kunstbende en StressFactor, was vliegende reporter op Graspop, Pinkpop, Rock Werchter en meer.

In 2014 was Sofie Engelen de soundtrackcoördinator voor ‘Belgica’, de film van Felix Van Groeningen, waarvoor ze nauw samenwerkte met de broers Dewaele van Soulwax/2manydjs en van 2016 tot 2019 maakte ze samen met Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers het Stubru-programma ‘Engelen & Chedraoui’. Sinds 2019 is ze dan weer te horen op Willy, de nieuwe, alternatieve radiozender vol onversneden rock, waarvan Sofie Engelen een van de gezichten is.

Julie Cafmeyer

Saartje Vandendriessche en Julie Cafmeyer leerden elkaar kennen op het comedycircuit, toen ze samen de baan op gingen voor ‘Queens of Comedy’, een voorstelling waaraan ook Veerle Malschaerts en An Nelissen meewerkten. Die laatste speelt al van jongs af aan een belangrijke rol in het leven van Julie Cafmeyer, vertelde ze in een interview met De Morgen, de krant waarvoor ze ook columns schrijft. Toen ze kind was, was An Nelissen namelijk haar buurvrouw. “De actrice met het vrije leven en haar zoon op wie ik verliefd was”, zegt ze. “Die magische wereld van An inspireerde mij.”

Het is dus weinig verbazend dat Julie Cafmeyer ook carrière maakte in die wereld. In 2015 studeerde ze af aan de toneelschool van Maastricht. Daarna maakte ze intieme en openhartige voorstellingen als ‘De therapie’, ‘Bombastische liefdesverklaringen’ en ‘Bad Woman (Confessions of a White Girl)’. Ze geldt vandaag als een van de belangrijkste jonge stemmen in ons theaterlandschap. En voor wie het zich nog steeds afvraagt: neen, Julie is geen familie van Maaike Cafmeyer.

De vierde aflevering van het nieuwe seizoen van 'Saartje' wordt op 25 november om 22 uur en op 26 november om 16 uur op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Lees hier meer over 'Saartje':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top