Deze filmsterren schitterden als kind in rollen die je helemaal bent vergeten

Series |

Op deze Internationale Dag van de Rechten van het Kind wil Proximus Pickx de schijnwerpers richten op enkele beroemdheden die hun carrière op zeer jonge leeftijd zijn begonnen, met rollen die je je wellicht niet herinnert of misschien zelfs helemaal niet kent. Acteren is voor sommigen een aangeboren gave, zo illustreerden deze vijf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jodie Foster

Als er één actrice is die zich van jongs af aan een vroegrijpe openbaring toonde, dan is het Jodie Foster wel. Op amper tweejarige leeftijd verscheen ze al in talrijke reclamespots. Vanaf haar zesde verscheen ze in verschillende sitcoms als ‘Mayberry R.F.D.’ (1968), ‘The Doris Day Show’ (1969) en ‘The Courtship of Eddie’s Father’. Op haar tiende speelde ze in haar eerste film ‘Napoleon and Samantha’ (1972) met Michael Douglas. Vier jaar later begon ze belangrijkere personages te spelen. Ze leerde het betere acteerwerk van niemand minder dan Robert De Niro, toen hij besloot haar onder zijn hoede te nemen op de set van ‘Taxi Driver’. Haar vertolking als jonge prostituee was meer dan overtuigend en leverde haar een eerste Oscarnominatie op. Nog voor ze meerderjarig werd, was ze te zien in grote Hollywoodproducties: denk aan ‘Tom Sawyer’, ‘One Little Indian’ of Martin Scorsese's ‘Alice Doesn't Live Here Anymore’.

Vandaag de dag is het voormalige kindsterretje een gevestigde waarde in Hollywood. Afgelopen juli werd de Amerikaanse actrice, regisseuse en producente onderscheiden met de Palme d'honneur op het filmfestival van Cannes. De ster heeft twee Oscars, voor Beste Actrice in ‘The Accused’ (1989) en ‘The Silence of the Lambs’ (1992) in haar prijzenkast staan.

Ontdek ‘Taxi Driver’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Elijah Wood

We moeten hem niet meer aan je voorstellen: deze acteur werd wereldberoemd door zijn rol als de hobbit Frodo Baggins in ‘The Lord of the Rings’ van Peter Jackson. Maar wist je dat de jongeman, voordat hij dé rol van zijn carrière kreeg, al een behoorlijke acteercarrière had uitgebouwd voordat hij achttien werd? In 1989, toen hij nog maar acht jaar oud was, viste regisseur Robert Zemeckis hem op. Zegt die naam je iets? Dat kan, want hij is de vader van de ‘Back to the Future’-franchise! Zemeckis bood Elijah Wood zijn eerste kleine rol aan, in het tweede deel van de beroemde filmreeks. Wood speelde Mickey, een jongetje dat in 2015 een arcadespel wil spelen.

Op tienjarige leeftijd kreeg hij de hoofdrol in de film ‘Paradise’ van Mary Agnes Donoghue. Sindsdien werd hij gevraagd om te spelen in meerdere familiefilms zoals ‘The Adventures of Huckleberry Finn’ en de remake van ‘Flipper’. Geleidelijk aan begon hij het scherm te delen met wereldberoemde acteurs als Kevin Costner, Mel Gibson of Bruce Willis. ‘The Lord of the Rings’ werd de kers op de taart van een toen al succesvolle carrière.

‘Deep Impact’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Scarlett Johansson

En wie kreeg haar eerste rol in 1994 aan de zijde van de jonge Elijah Wood in Rob Reiners ‘North’? De steractrice die we vandaag kennen als Marvels ‘Black Widow’. Scarlett Johansson was pas negen jaar oud toen ze in de showbusiness aan de slag ging, maar in deze rollen heb je haar vermoedelijk nooit gezien.

Tijdens de jaren 90 speelde ze een aantal rollen, maar beroemd werd ze niet meteen. Het was pas in 1998 dat ze echt opgemerkt werd. Johansson won in dat jaar een ‘YoungStar Award’ van het tijdschrift The Hollywood Reporter voor haar rol als de jonge Grace in ‘The Horse Whisperer’ met Robert Redford. Ze speelde vervolgens niet alleen hoofdrollen in veelgeprezen films als ‘Ghost World’ en ‘The Girl with the Pearl Earring’, maar was ook te zien in actiefilms als ‘Avengers’, ‘Lucy’ en ‘Ghost in the Shell’. Ze schopte het zelfs tot best betaalde actrice ter wereld in 2018 en 2019. Met ‘Marriage Story’ kregen we ook haar (minder bekende) indie-kant te zien.

‘Lucy’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Ryan Reynolds

Over Marvel gesproken, ook deze superheld maakte al vroeg zijn acteerdebuut. Ryan Reynolds, tegenwoordig bekend als ‘Deadpool’, kreeg zijn eerste rol in een tienerserie genaamd ‘Fifteen’. De acteur was pas 14 jaar oud toen hij zijn eerste rol kreeg in deze Nickelodeon-reeks.

Na deze eerste ervaring verscheen de jonge Canadees in een aantal grote televisieproducties als ‘The X-Files’, ‘Sabrina the Teenage Witch’ en ‘Two Guys and a Girl’. Het was echter zijn luchthartige rol in ‘American Party’ die van zijn naam een begrip maakte. Zijn carrière nam plots een hoge vlucht, en dat vooral met komedies en actiefilms.

Ontdek ‘Red Notice’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Ryan Gosling

Pas op, ze worden vaak met elkaar verward – misschien omdat ze dezelfde voornaam hebben en ietwat op elkaar lijken. Maar we hebben het nu over Emma Stone’s tegenspeler in ‘La La Land’. Ryan Gosling verscheen voor het eerst op televisie naast andere toekomstige sterren zoals Justin Timberlake, Christina Aguilera en Britney Spears in ‘The Mickey Mouse Club’. In die tijd was hij pas 12 jaar oud, maar toch toonde hij al zijn acteerpotentieel.

Op televisie maakte de jongeman van 1998 tot 1999 naam met de serie ‘Young Hercules’. Maar pas in de jaren 2000 werd hij opgemerkt met dank aan zijn eerste romantische films: ‘The Notebook’, ‘Lars and the Real Girl’ en ‘Crazy, Stupid, Love’.

‘Drive’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top