‘James de musical’: het leven van BV’s op de planken

Films |

Dat Vlaanderen van musicals houdt, weten we al langer. Met ‘Daens’, ’40-45’ en ’14-18’ hebben we al enkele topproducties afgeleverd. Maar James Cooke gaat nu nog een stapje verder met ‘James de musical’, waarin hij het leven van enkele grote bv’s in een muzikaal theaterstuk giet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze zomer ontving presentator en musicalartiest James Cooke acht centrale gasten in het NT Gent. Want zoveel verhalen worden in musicals gegoten en James vond het belangrijk dat het levensverhaal van die acht bv’s ook een theatrale zangstonde kreeg. Zo werden Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans verrast met een spetterde musical over hun leven.

In de musicals wordt het verhaal verteld van hun kindertijd, een eventuele rebelse pubertijd, die eerste kus en alle belangrijke beslissingen die de bv’s namen om tot het punt te komen waar ze nu staan.

Natalia

Niemand minder dan Natalia mag op 25 november de spits afbijten. Het verhaal neemt je mee van haar kindertijd in een huis waar Johann Sebastian Bach door de kamers klinkt en vaders wil wet is. Tot aan een welbekende auditie voor een talentenshow op televisie die haar bombardeerde tot de ster die ze nu is.

“Ik werd teruggeflitst naar heel specifieke momenten uit mijn leven die met bijzonder veel zorg en aandacht voor detail werden gebracht”, aldus Natalia. “Het voelde als thuiskomen in mijn eigen leven.”

Ook Margriet Hermans en tal van andere kleppers passeren de revue. Bekijk ‘James de musical’ op 25 november om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top