Maak van je Zwarte Vrijdag een speciale filmdag dankzij Proximus Pickx

Films |

Vrijdag is het weer zover: Black Friday. Deze uit de Verenigde Staten overgewaaide internationale kortingsdag vindt elk jaar plaats op de vierde vrijdag in november – dit jaar dus op 26 november. Ook Proximus Pickx doet mee aan deze dag vol met straffe kortingen en promoties. De filmfans kunnen zich alvast in de handen wrijven met de Pickx-deals, met ‘half-price’ films: 1,49€/2,49€ instead of 3,99€/4,99€! Ontdek hier onze selectie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wonder Woman

75 jaar na haar verschijning in 1941 in DC Comics All Star Comics nr. 8 kreeg Wonder Woman, een van de eerste vrouwelijke superhelden, eindelijk ook haar eigen speelfilm en die is even geestig als spannend. Gal Gadot herneemt haar rol uit Batman v Superman: Dawn of Justice en komt in WO I terecht waar ze samen met een groepje wilde mannen jacht gaat maken op de schurkachtige generaal Ludendorff (Danny Huston). Onder regie van Patty Jenkins krijg je zo in dit avontuur rond deze amazone een mix van opwindende actie, een meeslepend verhaal en een heldin die de grootsheid van haar naam alle eer aandoet.

‘Wonder Woman’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Tenet

De jongste film van Christopher Nolan (‘Memento’, ‘Inception’, ‘Dunkirk’) had dé zomerhit van 2020 moeten worden maar Covid-19 gooide roet in het eten. De blockbuster van om en bij 200 miljoen dollar gaat over een CIA-agent, de ‘Protagonist’ (rol van John David Washington) die op een missie trekt om de herkomst van kogels te achterhalen die de tijd kunnen terugdraaien en tijdreizen mogelijk maken – het spelen met de tijd en het voortdurend springen tussen heden en verleden is een terugkerend thema in veel films van Nolan. De plotwendingen zijn voor iedereen misschien niet onmiddellijk volgbaar bij een eerste visie maar deze sciencefictionthriller biedt spectaculaire actie, zenuwslopende spanning en door het mysterie rond het palindroom ‘tenet’ ook genoeg elementen om over de betekenis te discussiëren.

‘Tenet’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Black Friday

Iedereen weet natuurlijk dat Black Friday, zeker in de VS, de slechtste dag van het jaar is om in de detailhandel te werken. Zelfs de vriendelijkste en fijnste consument verandert op die koopjesdag in een wild dier. Vraag dat maar aan de protagonisten van ‘Black Friday’, een zwarte komedie annex horrorfilm van Casey Tebo over een groep ontevreden speelgoedwinkelmedewerkers (waaronder Bruce Campbell en Devon Sawa) die het op die bewuste dag moeten opnemen tegen het winkelende publiek. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn de klanten door een mysterieuze buitenaarde parasiet getransformeerd in monsterlijke, bloedhongerige wezens. “De beste commentaar op de donkere kant van het kapitalisme sinds ‘Dawn of the Dead’”, schreef een recensent en dat is toch een opmerking die kan tellen als je weet dat ‘Dawn’ een klassieker is uit het genre van George A. Romero (niet te verwarren met latere en gelijknamige remake).

‘Black Friday’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

From Dusk Till Dawn

De meest delirante film van Quentin Tarantino? ‘From Dusk Till Dawn’, dat zich voor een groot stuk afspeelt in een ruige bar in Mexico, komt in de buurt. Tarantino, hij vertolkt zelf ook een rol, schreef het scenario en zijn maatje Roberto Rodriguez, bekend van ‘El Mariachi’ en ‘Sin City’, regisseerde deze knettergekke vampier- en zombiefilm. Het verhaal draait om twee moordlustige broers die samen met de priester en zijn tienerdochter die ze hebben ontvoerd in die bewuste bar mét een geheim belanden. Behalve prima scherpe dialogen, bloederig actie en een gulzige filmstijl vol referenties kan je in deze hilarische shocker ook genieten van een puike cast met naast Tarantino ook Harvey Keitel, Salma Hayek en George Clooney, toen vooral bekend als tv-acteur en helemaal nog niet de Hollywoodster die hij nu is.

‘From Dusk Till Dawn’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Minority Report

Vanaf ‘Schindler’s List (1993) is Steven Spielberg ook meer donkere, volwassen film gaan draaien. Een daarvan is ‘Minority Report’, een sciencefictionnoir waarin de maestro een angstaanjagend toekomstbeeld schetst. Anno 2054 worden er in Washington D.C geen moorden meer gepleegd danzij Pre Cogs, genetisch gemodificeerde telepathisch begaafde ‘wonderkinderen’. John Anderton (een prima Tom Cruise), het hoofd van deze zogenaamde pre-crime, komt echter zelf in de problemen en begint aan het systeem te twijfelen als hij in een van die doorgestuurde beeldtransmissies zichzelf herkent als een toekomstige moordenaar. Spielberg serveert een entertainende achtervolgingsthriller vol prachtige speciale effecten en tegelijk levert hij een indringende commentaar op de gevaren van high tech, artificiële intelligentie en beeldmanipulatie.

‘Minority Report‘ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Maar dat is nog niet alles, je vindt er ook nog deze films die tegen een flinke korting aangeboden worden: ‘The Witches’, ‘Ava’, ‘Songbird’, ‘Little Fockers’ en ‘Terminator Genisys’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top