De nieuwe bioscoopreleases die je deze week zeker niet mag missen

Films |

Drama of komedie? Proximus Pickx zet voor jou de opmerkelijkste films uit de nieuwe bioscooprelease op een rij!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ghostbusters: Afterlife

De vierde film uit de beroemde franchise komt vandaag uit in de bioscoop. Als je al vertrouwd bent met de vorige films, ‘Ghostbusters: Afterlife’ is een direct vervolg op de tweede film (de derde, uitgebracht in 2016, was een reboot van de eerste film uit 1984). Dit nieuwe opus vertelt het verhaal van Callie (Carrie Coon). Als de alleenstaande moeder en haar twee kinderen uit hun huis worden gezet, trekken ze in de vervallen boerderij in Summerville, Oklahoma in die hen is nagelaten door de overleden grootvader van de kinderen. Bij het doorzoeken van het huis ontdekken de kinderen Phoebe en Trevor het oude materiaal voor de jacht op geesten, die toebehoorde aan hun overleden grootvader, de beroemde Egon Spengler.

Als je een fan bent van de saga, mag je deze film niet missen. Maar dat is niet de enige reden om naar ‘Ghostbusters: Afterlife’ te gaan kijken. Er is ook de topcast! Bill Murray en Dan Aykroyd herneen hun beroemde rollen uit 1984. Mckenna Grace (bekend van de serie ‘Young Sheldon’), Paul Rudd (‘Ant-Man’, ‘Friends’...) en Sigourney Weaver (‘Alien’) vervolledigen deze ongelooflijke cast.

‘Ghostbusters (2016) is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Worst Person in the World

Deze in twaalf hoofdstukken opgedeelde Noorse film is een verbluffende romantische komedie van Joachim Trier. Julie, bijna 30, lijkt zich niet te kunnen settelen in het leven. Net als ze denkt dat ze stabiliteit heeft gevonden bij de 45-jarige Aksel, een succesvol schrijver, ontmoet ze de jonge en aantrekkelijke Eivind. Actrice Renate Reinsve palmde de prijs voor Beste Actrice in op het Filmfestival van Cannes 2021. Op Film Fest Gent won ‘The Worst Person in the World’ de publieksprijs.

The Power of the Dog

In dit drama van Jane Campion speelt Benedict Cumberbatch (‘Sherlock’, ‘The Imitation Game’...) de hoofdrol. De synopsis: De broers Phil en George Burbank, oorspronkelijk uit Montana, zijn elkaars tegenpolen. Zo verfijnd, briljant en wreed als Phil is, zo flegmatiek, nauwgezet en welwillend is George. Samen runnen ze de grootste ranch in Montana. Het is een streek, ver van de snelle moderniteit van de 20e eeuw, waar mannen nog steeds hun mannelijkheid als hoogste goed beschouwen en waar de figuur van Bronco Henry, de grootste cowboy die Phil ooit heeft ontmoet, wordt vereerd. Wanneer George stiekem trouwt met Rose, een jonge weduwe, is Phil, dronken van woede, erop uit om haar te vernietigen. Hij gaat Rose proberen te raken door haar zoon Peter, een gevoelige en verwijfde jongen, als pion te gebruiken in zijn meedogenloze en sadistische strategie...

Ontdek ‘The Power of the Dogs' vanaf 1 december op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

‘Imitation game' is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kom hier dat ik u kus

Net als ‘Vele hemels boven de zevende’ was ook Griet Op de Beecks tweede roman ‘Kom hier dat ik u kus’ een bestseller. Dit is de gelijknamige boekverfilming van het Nederlands-Belgische regieduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden, bekend van de documentaire ‘Ne me quitte pas’ (een innemend portret van twee Waalse drinkebroers). Deze knappe karakterstudie, goed voor de prijs van de Nederlandse filmkritiek en de Ensor voor Beste Coproductie, focust op Mona (de Vlaamse actrice Tanya Zabarylo in haar eerste grote filmrol) een gemankeerde heldin die zich het ongeluk en verdriet van anderen nogal aantrekt waardoor ze zichzelf dreigt te verliezen. In de cast vind je nogal wat Vlaamse kleppers terug, zoals Tijmen Govaerts, Tom Vermeir, Wine Dierickx, Valentijn Dhaenens en Stefan Perceval.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top