Hoe zit het nu eigenlijk met de sequel van 'Top Gun'?

Films | Vanavond is op VTM2 de actieklassieker 'Top Gun' te zien, met een Tom Cruise in bloedvorm. In 2011 kondigde diezelfde Cruise aan dat de film van Tony Scott uit 1986 een vervolg zou krijgen. 'Top Gun 2' zou opnieuw geregisseerd worden door Tony Scott, Cruise zou opnieuw een rol vertolken en ook producer Jerry Bruckheimer sprong naar verluidt weer op de kar. Dik tien jaar later is 'Top Gun 2' nog steeds niet in de zalen verschenen. Proximus Pickx ging op zoek naar de laatste stand van zaken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In juni 2017 verklapte Cruise de titel van de opvolger van 'Top Gun': 'Top Gun: Maverick'. In het interview vertelde de steracteur dat de sequel stilistisch op dezelfde leest geschoeid zou zijn als het eerste deel en dat componist Harold Faltermeyer wederom de soundtrack zou maken. Wanneer de opnames nu eindelijk van start zouden gaan was nog een groot vraagteken.

Later die maand raakte bekend dat Joseph Kosinski ('Tron: Legacy' en 'Oblivion') die regie in handen zou krijgen. Tony Scott, die het origineel regisseerde en ook de regie van de sequel op zich zou nemen, had zich in 2012 immers van het leven beroofd. In oktober 2018 kwam het nieuws dat de gerenommeerde filmcomponist Hans Zimmer was aangesteld om samen met Faltermeyer aan de filmmuziek te werken.

Uitgesteld door corona

De opnames startten in mei 2018. Diezelfde zomer werd er gefilmd op het Amerikaanse vliegdekschip USS Abraham Lincoln. In februari 2019 werden Cruise en de productieploeg gespot op het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt. De opnames werden in het voorjaar van 2019 afgerond.

Tom Cruise herneemt in 'Maverick' zijn rol van Pete 'Maverick' Mitchell, een gevechtspiloot van de Amerikaanse marine. Ook Val Kilmer keert terug als Tom 'Iceman' Kazansky. Voor het overige zal in de sequel een geheel nieuwe cast te zien zijn. 

In 'Top Gun: Maverick' zal Mitchell een nieuwe lichting piloten opleiden. In de cast prijkt onder anderen Miles Teller (‘Whiplash’) als Bradley 'Rooster' Bradshaw, de zoon van Mitchells beste vriend Goose, die omkwam in het origineel. De overige castleden zijn Glen Powell, Monica Barbaro, Manny Jacinto, Jon Hamm en Lewis Pullman.

In april van dit jaar raakte bekend dat de release van 'Top Gun: Maverick' werd uitgesteld naar het voorjaar van 2022 wegens de coronapandemie.

Bekijk 'Top Gun' vanavond om 22u45 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top