Verdrijf de duisternis met deze nieuwe bioscoopreleases!

Films |

Nu de winter in aantocht is, wordt het steeds sneller donker. Dat is goed nieuws voor de bioscopen. Zij beschikken elke week immers over nieuwe filmreleases die deze duisternis kunnen omtoveren tot aangenaam schouwspel. Proximus Pickx vertelt je graag over alle nieuwe prenten die bioscopen vanaf deze week vertonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Cry Macho’

In deze film van de inmiddels 91-jarige Amerikaanse acteur en regisseur Clint Eastwood, zien we wat er nodig is om een goede mens te worden. Dat blijkt tenminste uit de lessen die Mike Melo (Clint Eastwood) meegeeft aan Rafo, een Mexicaanse tiener die hij uit Mexicaanse criminele onderwereld moet redden voor een vriend, Rafo’s vader. Mike reist met de tiener naar de Verenigde Staten en leert hem gaandeweg alles over het leven. Gelukkig heeft hij daarin al een schat aan ervaring opgedaan.


'Aline'

Eind jaren zestig verwelkomt het Canadese gezin Dieu hun veertiende kind, Aline. De familie is uiterst muzikaal en wanneer blijkt dat Aline (Valérie Lemercier) een klok van een stem heeft, springen ze een gat in de lucht. De ouders van Aline roepen de hulp van muziekproducent Guy-Claude in en hij ziet in de kleine Aline ‘s werelds grootste zangeres

The Protégé

Anna (Maggie Q) werd als kind gered en opgevoed door de legendarische huurmoordenaar Moody (Samuel L. Jackson) die ze als haar vader beschouwt. Op een dag wordt Moody zelf om het leven gebracht en dat doet Anna’s wereld op zijn grondvesten daveren. Ze besluit wraak te nemen op wie achter de moord zit en ontdekt daarbij een grote verrassing...

'Dealer'

Johnny (Sverre Rous) is een veertienjarige dealer die verblijft in een open instelling voor tieners. Wanneer hij plots tijdens het weekend niet meer overhuis mag, vraagt hij aan één van zijn klanten, de bekende acteur Anthony (Ben Segers), of die zijn voogd niet wil spelen. De twee krijgen een band en beslissen te stoppen met hun duistere praktijken. ‘Dealer’ is de eerste film die de Vlaamse acteur Jeroen Perceval zelf heeft geschreven en geregisseerd. Hij werkte eerder al mee aan ‘D’Ardennen’ (2015) en aan de kortfilm ‘August’ (2011).

‘Mon Légionnaire’

In deze film van regisseuse Rachel Lang wordt over het leven van soldaten in het Franse vreemdelingenlegioen verteld, en dat uit verschillende perspectieven. Enerzijds zien we hoe de oorlogsmissies invloed hebben op de relatie van het Franse koppel Maxime (Louis Garrel) en Céline (Camille Cottin). Anderzijds volgen we het traject van twee Oekraïense soldaten waarop heel wat afscheid en verdriet te vinden is.

De Franse acteurs Louis Garrel en Camille Cottin spelen in deze film een uiterst intense rol en dat staat haaks op de vele humoristische acteerprestaties die hun palmares rijk is. De hele cast zette een geweldige prestatie neer en dat bleek ook uit de vele positieve reacties die regisseuse Rachel Lang kreeg op het filmfestival van Cannes. Proximus Pickx hielp mee bij de productie van deze film. 

Binnenkort is ‘Mon Légionnaire’ dan ook te zien op de  in de Proximus VOD-catalogus. Waar vind je de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online via deze link!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top