Wat maakt het themalied van ‘Succession’ zo bijzonder?

Films |

HBO heeft een nieuwe hit te pakken. Dankzij ‘Succession’ leren miljoenen mensen het reilen en zeilen binnen een groot mediabedrijf en machtige familie kennen. Maar wist je dat deze serie niet enkel populair is door het spannende scenario? Ook het themalied breekt op het internet immers alle records.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het themalied van ‘Succession’ is gecomponeerd door de Amerikaanse componist Nicholas Britell. Hij maakte eerder al muziek voor ‘Moonlight’ (2016), ‘If Beale Street Could Talk’ (2018), ‘The Big Short’ (2015) en ‘Vice’ (2018). Britell werd in zijn carrière al meerdere keren genomineerd voor een award en won in 2019 eindelijk een Emmy Award voor het beste themalied. Dat werd gebruikt in ‘Succession’.

Herkenbare melodie

Niet enkel de serie is razend populair, het themalied is dat ook. Dat is volgens enkele Amerikaanse muziekkenners geen toeval. Die stellen dat het lied van ‘Succession’ een donkere maar klassieke toets heeft die perfect past bij de serie en de familie Roy. Bovendien zou de melodie eenvoudig te herkennen en makkelijk na te neuriën zijn. Dat verklaart dan weer waarom het nummer op sociale media talloze keren wordt nagespeeld.

Dramatisch en intens

Dat doen de amateurmuzikanten, en liefhebbers van de serie, door er een piano bij te nemen. Het lied begint immers aan de hand van een piano-akkoord waarna een viool na enkele tientallen seconden op zijn beurt ook voor extra drama en intensiteit zorgt. Alsof dat nog niet genoeg is, introduceerde Britell ook nog enkele slagwerkinstrumenten om de spanning in het nummer nog eens op te voeren.

Unieke sound

Een piano, een viool en enkele slagwerkinstrumenten zijn natuurlijk niet genoeg om een hit te genereren. Zoals al eerder vermeld, speelt de melodie een grote rol maar volgens kenners haalt componist Britell ook nog enkele leuke trucjes uit met de toonhoogte van zijn noten om het nummer een unieke sound te geven. Die sound komt krachtig binnen en klinkt net wat anders dan je gewend bent van klassieke muziekstukken. Het geheel doet modern aan en daarom wordt het zo veelvuldig opgepikt.

Over de serie

In ‘Succession’ zien we hoe de opvolging in het grote mediabedrijf van de steenrijke familie Roy voor problemen zorgt. Vader Roy moet aftreden maar een opvolger aanduiden voor zijn functie als bedrijfsleider is geen eenvoudige klus dankzij zijn concurrerende zonen. Bovendien zijn er talloze kapers op de kust die maar al te graag het bedrijf willen overnemen.

Ontdek het derde seizoen van ‘Succession’ nu op Streamz. Meer info over het Streamz-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. Proximus-klanten krijgen één maand gratis toegang tot het streamingplatform met de promocode PROXIMUS1M. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top