'Dealer', het verhaal over een moedige strijd tegen drugs

Films | Vanaf morgen kan je voor het eerst 'Dealer' bekijken in de filmzalen. Deze film over een veertienjarige drugsdealer die een acteur ontmoet en besluit om zijn turbulente leven om te gooien, is het langspeeldebuut van Jeroen Perceval ('Rundskop', 'D’Ardennen'). Proximus Pickx vertelt je meer over deze film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Dealer’ gaat over de 14-jarige Johnny, die in een tehuis zit voor jongeren met een problematische thuissituatie. In het weekend mag hij naar huis, maar verkoopt hij drugs voor de oudere dealer Luca. Op een dag krijgt hij Anthony Ophoff, een beroemde acteur, als vaste klant. Er ontstaat een band tussen de twee en ze besluiten om hun leven over een andere boeg te gooien.

Voor Sverre Rous is deze film zijn debuut. Zijn psychotische moeder wordt vertolkt door Veerle Baetens, een actrice die ondertussen wel wat ervaring heeft met het spelen van vrouwelijke rollen met een hoek af. Ben Segers zien we voor de verandering eens in een niet-komische productie. Hij hoeft niet diep te graven, want hij speelt de rol van de populaire acteur Anthony Ophoff. De verrassing van deze film is Bart Hollanders, die voor deze film een ware metamorfose heeft ondergaan. Wie nog hoopt de knuffelbeer van 'Callboys' terug te zien, is eraan voor de moeite. Voorts zien we Hannah Macpherson als Yousra, Abilagil Abraham in de rol van Tasha, Ayman Sitiane als Youssef, Muzafer Ipekci als Mario, Ilias Yaghmouri in de rol van Marwan en de Nederlandse acteur Poal Caïro als Romeo. 

Coronaperikelen

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om deze film in de bioscoop te krijgen. De coronapandemie raakte de productie midscheeps, waardoor de opnames een jaar vertraging opliepen. "We waren vier weken aan het draaien en moesten er nog vier doen toen de lockdown in maart 2020 afgekondigd werd. In totaal liepen we een jaar vertraging op. Gelukkig ging het vrij vlot om alles weer op te starten. Niemand was aan het werken, dus iedereen stond klaar om er weer aan te beginnen", vertelt Jeroen Perceval aan Proximus Pickx

In elk geval lijken de eerste recensies van de film goed mee te vallen. Zowel Moviepulp als Cutting Edge roemen de vertolking van Sverre Rous en het scenario, waarvoor Jeroen Perceval uit zijn eigen levenservaring putte. Eén minpunt is de beperkte rol van Veerle Baetens, die zeer overtuigend de getroubleerde moeder van Johnny neerzet. Voorts valt op dat het tempo van het verhaal soms in elkaar zakt, maar de rest van de film is overtuigend genoeg om te mogen spreken van een bijzonder langspeeldebuut.

Je kan 'Dealer' vanaf 10 november bekijken in de Belgische filmzalen.

Ontdek hier ons interview met Jeroen Perceval over zijn filmdebuut!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top