“Superdom!” “Ja.”: Dit was de week van Slimste Mens Ter Wereld

Series |

In de derde week van De Slimste Mens Ter Wereld raasde een Blankenbergse ster door de studio van Play4. Tactische fouten zorgden voor verloren finales en niemand heeft blijkbaar ‘Cruella’ gezien, terwijl de studio opnieuw bezocht werd door “Hitlers droom”.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laura Tesoro was maandag de eerste nieuwkomer en meteen de eerste afvaller van de derde week. Of ze de tofste mens in het programma is geworden, laten we aan u over, beste lezer, maar haar passage was wel aangenaam. Smakelijk misschien net iets minder, maar dat kan alleen de handtas van Mama Cooke echt weten. Moderne held Steven Van Gucht genoot van het gezelschap rond hem. James Cooke in de jury pikte gretig in: “Precies tussen twee meisjes op straf bij de directeur.” In de finale hield Gloria Monserez in haar zesde deelname al bij al makkelijk leefwereldgenoot Laura Tesoro af.

Vlug van het ene jonge talent naar het andere. YouTube-ster Acid, het Blankenbergse fenomeen met een dialect zonder thuis, zal dinsdag Vlaamse woonkamers verdeeld hebben. Met een combinatie van een taal ergens tussen Blankenbergs, Surinaams en hersenverlamming én zijn gekende grote mond, letterlijk én figuurlijk, speelde Acid zichzelf in de kijker. De jury zag drie afleveringen vooral een groot, gemakkelijk en vooral gewillig doelwit. Geen probleem, tenzij voor de haters: Acid lijkt het soort personage dat koppig floreert bij tegenstand.

Gloria en Steven werden door de twintiger vlotjes aan de kant gezet in het spel. Gloria vergat tijdens de finale zich te laten zakken tot onder de score van de viroloog, die haar dan ook prompt de genadeslag toebracht met goede antwoorden over Bill Gates. “Oh my god, superdom”, flapte de presentatrice eruit. Wetenschapper Steven zag de waarheid daarvan en beaamde: “ja.” Zeven deelnames en drie keer winst, tot in december, Gloria!

Goud brengt ongeluk

Zij mocht dus afzwaaien en werd een dag later onverbiddelijk vervangen door Red Lion Alexander Hendrickx, hockeytopper uit eigen land. Steven Van Gucht maakte dankzij hem “voor één keer” een uitzondering op de coronaregels om de gouden medaille van Hendrickx even te kunnen aanraken en wegen. Hoe zou je zelf zijn.

Het moet zijn dat goud aanraken het tegengestelde is van hout aanraken, zelfs in het West-Vlaams van Acid, want een klein uur later mocht Steven zijn boeltje pakken. Erik noemde de keuze van Van Gucht om zich in de finale niet te laten zakken “moedig”, waarna gouden hockeyer Hendrickx hem naar huis speelde. Benieuwd wat Steven Van Gucht zelf achteraf vond van zijn moedige zet.

Ella Leyers bracht op woensdag ook voor het eerst opnieuw een bezoek aan de studio die ze een jaar geleden thuis mocht noemen, nu om in de jury te zetelen. Voor ze het wist werd “Hitlers droom” door de elf jaar jongere Acid een milf genoemd en dook haar gezicht op soms nachtmerrieverwekkende manier op in allerhande foto’s. Terugkeren is niet altijd leuk dus.

Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, was de vervanger van Van Gucht op donderdag en werd door de overmoedige Acid hartelijk ontvangen. “Ik ga weer winnen”, besloot hij na een snelle evaluatie van de tegenstand. De Pauw deed echter op haar beurt wat Acid op dinsdag al deed: binnenkomen en winnen, natuurlijk wel met een andere stijl dan de twintiger. In de finale liet Alexander Hendrickx zich tactisch lang zakken om de Youtuber met shampoomerken uit te schakelen. Even was Acid van zijn melk maar hij herpakte zich en reikte sportief zijn hand naar de Olympiër. Vanaf volgende week keert de rust terug in de studio.

In die rust maakt maandag een tweede corona-BV zijn intrede: intensivist Geert Meyfroidt.

Bekijk ‘De Slimste Mens ter Wereld’ van maandag tot donderdag om 21u30 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top