De kijktips om de herfstvakantie goed af te sluiten

Series |

Het weekend staat weer voor de deur, en wie niet op de Boekenbeurs rondstruint of nog op terugweg is van een deugddoende vakantie, kan ook thuis genieten van wat er op de buis te zien is. En net als elk weekend zijn de tv-gidsen weer goed gevuld. Daarom selecteerden wij enkele kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: The Fly

De beste periode voor horrorfilms ligt alweer een weekje achter ons, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen genieten van een sciencefiction-horrorklassieker. ‘The Fly’ uit 1986 is een huzarenstukje van de cultregisseur David Cronenberg, die enkele jaren eerder met ‘Videodrome’ zijn unieke “body horror” aan het publiek had voorgesteld en er nu een schepje bovenop deed. Met de altijd enthousiaste en uitstekende Jeff Goldblum (‘Jurassic Park’, ‘Independence Day’) in de hoofdrol werd de prent een ware culthit die nog steeds geldt als een referentie in het genre.

In dit vaak geparodiëerde verhaal, dat oorspronkelijk bedacht werd door auteur George Langelaan in 1957, werkt wetenschapper Seth Brundle aan een revolutionaire technologie. Hij heeft een manier gevonden om een mens of een voorwerp te teleporteren. Hij wordt onder druk gezet om sneller dan hij wil naar buiten te komen met zijn baanbrekende ‘telepod’ en besluit in een dronken bui op zichzelf te experimenteren. Maar het toestel is gemaakt om slechts één persoon tegelijk te teleporteren en wanneer een vlieg bij hem in de telepod kruipt, wordt zijn biologische samenstelling vermengd met die van de vlieg. Daardoor verandert hij beetje bij beetje in een afzichtelijk vliegachtig monster.

Bekijk ‘The Fly’ op vrijdag om 23u15 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: The Father

Wie geen zin heeft in horror, maar wel in een tour de force van acteerwerk, kan terecht bij ‘The Father’, Florian Zellers bewerking van zijn eigen theaterstuk met Anthony Hopkins en Olivia Colman in de twee hoofdrollen. De film werd genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Acteur en Beste Actrice in een Bijrol. Hopkins ging alvast naar huis met het felbegeerde beeldje. Hij snoepte het zelfs af van de toen pas overleden Chadwick Boseman, die volgens velen de Oscar ongetwijfeld zou krijgen.

In de aangrijpende dramafilm zien we Hopkins als Anthony, een hoogbejaarde en dementerende man die alleen woont in Londen en alle hulp weigert die zijn dochter hem probeert aan te bieden. Zij staat op het punt om met haar partner naar Parijs te verhuizen, dus voor haar is het van groot belang dat haar vader de hulp krijgt die hij nodig heeft. Daardoor snijdt de film onderwerpen aan die voor veel families erg vertrouwd zullen klinken.

‘The Father’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: Shutter Island

Martin Scorsese is een van de meest prominente filmmakers van zijn tijd en films als ‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’, ‘Goodfellas’ en ‘The Departed’ hebben permanent een plekje in de filmgeschiedenis verdiend. ‘Shutter Island’ is niet zijn hoogst gewaardeerde film, maar als je het ons vraagt wordt de uitstekende psychologische thriller ondergewaardeerd. Van het mysterie dat vanaf de eerste minuut gestaag wordt opgebouwd tot de visueel bizarre nederdaling in de psyche van het hoofdpersonage en de uiteindelijke twist: ‘Shutter Island’ houdt je aandacht de hele tijd vast.

In de film volgen we U.S. Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio), die samen met zijn partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) aankomt op een afgelegen eiland waar een instelling voor criminele geesteszieken gevestigd is. Het duo heeft de taak om te zoeken naar de ontsnapte moordenares Rachel Solando. Maar al gauw krijgt Teddy nachtmerries. Hij herbeleeft de gruwel die hij zag toen hij tijdens de tweede wereldoorlog het concentratiekamp in Dachau hielp bevrijden en krijgt visioenen over zijn overleden vrouw. Steeds meer geheimen van het eiland onthullen zich, tot ook de hoofdpersonen niet blijken te zijn wie ze lijken.

Bekijk ‘Shutter Island’ op zaterdag om 20u25 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: The Office

Het meer lichtvoetige werk vinden we op streamingdienst Netflix, waar een van de populairste komische series alles tijden opnieuw is toegevoegd aan de catalogus. De Amerikaanse versie van ‘The Office’ begon het leven als een rechtstreekse remake van het cynische Britse origineel van Ricky Gervais, maar groeide al na enkele afleveringen helemaal uit tot zijn eigen ding. De versie met Steve Carell als Michael Scott, de goedbedoelende maar sociaal onhandige directeur van een afdeling van papierverkoper Dunder Mifflin, is complexloos hilarisch, eindeloos citeerbaar, ongemakkelijk grappig en vaak ook ontroerend en romantisch.

Deze serie lanceerde niet alleen de carrière van Steve Carell, die tegenwoordig een van de grootste komische filmacteurs van de States is, maar ook die van bijvoorbeeld John Krasinski (Jim Halpert), die intussen furore maakt met de ‘A Quiet Place’-films, en Mindy Kaling (Kelly Kapoor). Zij is tegenwoordig showrunner van haar eigen ‘Never Have I Ever’, ook te zien op Netflix.

Ontdek ‘The Office’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Ant-Man

Er is geen betere afsluiter voor je weekend dan je favoriete superhelden aanmoedigen. Ant-Man was voor 2015 nog een relatief onbekend Marvel-personage, maar toen de film ‘Ant-Man’ in de zalen kwam, werd hij bijna van de ene dag op de andere een van de populairste superhelden in het MCU. Misschien was dat omdat de film een van de meest komische Marvel-vehikels van het moment was, misschien was het wel door de eindeloze charmes van hoofdrolspeler Paul Rudd.

De superheldenfilm stelt ons voor aan Hank Pym, een wetenschapper die een manier bedacht om een persoon te krimpen, in ruil voor meer fysieke kracht. Hij besluit dat de technologie te gevaarlijk is voor de organisatie S.H.I.E.L.D. en houdt het krimppak decennialang voor zichzelf. Dan kruist zijn pad dat van Scott Lang, een dief en oplichter die een uitzonderlijk talent toont. Pym wil dat hij het Ant-Manpak aantrekt en hem helpt om een catastrofe te voorkomen.

Bekijk ‘Ant-Man’ op zondag om 20u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Le jeune Ahmed

Voor sommigen is de zondagavond dan weer de laatste kans om wat hoogstaande filmcultuur mee te pikken. Dan kunnen we de nieuwste van onze filmmakende landgenoten Jean-Pierre en Luc Dardenne alleen maar aanbevelen. ‘Le jeune Ahmed’ leverde de broers in 2019 de prijs voor de beste regisseur op in Cannes. Het was al de achtste keer dat de broers in de running waren voor de Palme d’Or. Opnieuw brengen ze een persoonlijk drama waarbij ze zowel met het verhaal als met de camera dicht op het vel van hun hoofdpersonage blijven.

‘Le jeune Ahmed’ toont hoe snel een manipulatieve imam een jonge Moslim kan beïnvloeden met desastreuze gevolgen. De 13-jarige Ahmed ligt, net als zoveel tienerjongens, met zichzelf in de knoop en wanneer een extremistische imam hem makkelijke oplossingen aanreikt, komt hij helemaal in zijn greep terecht. Zijn lerares probeert zijn radicalisering tegen te gaan, maar dat is tevergeefs. Dan besluit Ahmed een plan te beramen: hij wil zijn lerares vermoorden. Is er nog een weg terug?

‘Le jeune Ahmed’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top