Dit zijn de meest beklijvende tsunamiscènes uit populaire rampenfilms

Films |

Als Moeder Natuur met het slechte been uit bed stapt, leidt dat vaak tot catastrofale gebeurtenissen die films graag op het scherm reproduceren. 5 november is uitgeroepen tot Wereld Tsunami dag. Hoewel we hierop vooral de slachtoffers herdenken van deze rampen, kunnen we ook een kijkje nemen naar de keren dat deze allesverwoestende watervloed op het witte doek verscheen. Hier zijn een paar voorbeelden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Impossible

‘The Impossible' is het waargebeurde verhaal van een gezin dat besluit een droomvakantie in Thailand te houden. Het echtpaar en hun drie jongens arriveren in Khao Lak op 24 december 2004, twee dagen voor een verschrikkelijke tsunami het land teistert. Toen de reusachtige golf de kust trof, genoot het gezin van het zwembad van het hotel en werd het plotseling meegesleurd. Ze worden van elkaar gescheiden en worstelen met ernstige verwondingen. Elk van hen doet al het mogelijke om elkaar te redden en terug samen te komen. De film is een aangrijpend verhaal over de verschrikking en de kolossale schade die het water heeft achtergelaten en vertelt alles door middel van indrukwekkende specials effects.  

‘The Impossible’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Day After Tomorrow

‘The Day After Tomorrow' is waarschijnlijk een van de meest realistische rampenfilms van de laatste jaren. En in het licht van de recente gebeurtenissen resoneert het hoofdthema, klimaatverandering, zelfs nog krachtiger. Als klimatoloog Jack Hall de komst van een nieuwe ijstijd voorspelt, luistert niemand. Hij dacht ook niet dat het tijdens zijn leven zou gebeuren. Maar het weer kan onvoorspelbaar zijn, en de aarde wordt hard getroffen door een enorme koudegolf die overstromingen, tornado's en extreme temperaturen veroorzaakt. Wanneer Jack beseft dat zijn zoon in New York is gestrand en spoedig het slachtoffer van een tsunami zal worden, doet hij alles wat hij kan om hem te vinden. Ook hier is de golf die door de stad waait adembenemend.

San Andreas

In 'San Andreas' is de golf die San Francisco treft net zo indrukwekkend. Dwayne Johnson rijdt door de tsunami in zijn speedboot en ziet dan hoe de stad verwoest wordt. De golf veegt alles op zijn pad weg. Dat is echter niet de enige natuurramp die in deze film wordt uitgebeeld. In de film komen ook aardbevingen voor, die worden gevolgd door tsunami's, die de westkust van de Verenigde Staten treffen. Waarheidsgetrouwe beelden, en opnieuw een meeslepend verhaal over de wederopbouw na de tragedie.

Ontdek ‘San Andreas’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Poseidon

Alles lijkt op schema te liggen om het nieuwe jaar te vieren aan boord van het luxeschip Poseidon. Het feest is in volle gang. De gasten, vol hoop voor het nieuwe jaar, kunnen zich het drama dat gaat gebeuren helemaal niet voorstellen. Een enorme golf komt recht op het schip af. Bij de inslag slaat het schip om, waarbij veel passagiers omkomen en anderen vast komen te zitten. In een vijandige omgeving, op een schip dat aan alle kanten water binnenlaat, zullen de overlevenden vindingrijk moeten zijn om eruit te komen.

Ontdek ‘Poseidon’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top