De week van ‘De Slimste Mens’: een triomftocht voor Gloria Monserez

Films |

De les deze week: draag vooral niets met ananassen, tenzij je ‘interessante’ verzoeken wil krijgen. Op een tweede plaats maar ook heel belangrijk om te onthouden: leeftijd en ervaring betekenen heel weinig in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Getekend, Gloria Monserez, die in de loop van de week alleen maar mocht opschuiven en ook volgende maandag in het meest rechtse stoeltje zal mogen plaatsnemen. Ze is ook de eerste kandidate die we zeker terugzien in de finaleweken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jean-Marc Mwema en Gloria, de overblijvers van de eerste week, werden maandag vervoegd door Sandra Bekkari. Vlaams kookboekenfenomeen en tegenstandster van elk soort dieet. Dan kon het bijna niet anders dat de gebruikelijke doevraag iets met eten zou zijn. Het was uiteindelijk de basketter (en eventueel de toekomstige James Bond, als Idris Elba er geen zin in heeft) die het aantrekkelijkst een stuk fruit kon aanprijzen vanuit zijn mond.

Even leek er een nieuw record in de maak, wanneer Gloria in de laatste ronde al meer dan 500 seconden had en nog aan haar fragment moest beginnen. Dat kwam er echter niet van, met twee goeie antwoorden had ze gelukkig wel genoeg om zichzelf de Slimste Mens te kronen.

Sandra Bekkari, uitgeschakeld door een welgeplaatste “Melania Trump” van Jean-Marc, werd op dinsdag vervangen door CD&V-partijvoorzitter Joachim Coens. Een gedroomd mikpunt voor het duo op de jurybank, Jeroom en Jonas Geirnaert, dat elke kans aangreep om Coens, zijn welbekende jas of zijn partij voor schut te zetten. Onthouden dat Leonard Cohen een Canadees was, hielp de geruite man om zoals een goede christendemocraat naar het midden op te schuiven.

Girlpower

Daar mocht hij op woensdag meteen een wens mee doen, want dankzij de toevoeging van toekomstig voormalig K3’er Klaasje Meijer werd Coens geflankeerd door vrouwen. Geniet allemaal nog even van Flitsmeister, want dankzij Klaasje zal het waarschijnlijk binnenkort van de app store gehaald worden. Prompt werd ze wel door de voorzitter uit de quiz gekegeld, ondanks een sterke finale.

Ook in de jury straalde de girlpower van de banken. Jennifer Heylen nam het publiek voor de tweede keer mee op haar rollercoaster. Serine Ayari zat mee aan het stuur en was met haar droge opmerkingen een goed tegengewicht voor de enthousiaste Jennifer. “Gaat ge mij nu wijsmaken dat dat niet een klootje is?”, dwong Jennifer toch de CD&V-leider tot een partijstandpunt over geschoren ballen. Een extra argument voor 2024.

Steven Van Gucht kwam er in de laatste aflevering van deze week bij en werd meteen toegejuicht door de jury. Gezondheidshelden in de bloemetjes zetten zoals we dat doen met sporthelden, goede ingeving van juryleden Bart Cannaerts en Rik Verheye. Van Gucht kwam er zo nog goed vanaf: Erik werd uitgejouwd en bekogeld met wc-papier. Een pispaal zoals een ander.

Het moet gezegd worden. De jonge Gloria Monserez verbaast en zorgt daarbij ook nog voor goede tv. Kwatongen die aanvankelijk nog van geluk durfden spreken, mogen hun woorden inslikken na de spannende finale tegen Joachim Coens. De Wijgmaalse bleek al vaak veelzijdig in haar kennis, hoe onorthodox haar stijl – 105% spontaniteit doorspekt met gevarieerde kreten, denk “oh my fucking god” en een grote hoeveelheid “oei’s” – ook mag zijn. Een geduchte tegenstander voor alle toekomstige kandidaten.

Volgende maandag is dat niemand anders dan zangeres en presentatrice Laura Tesoro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top