Lachen of griezelen: onze kijktips voor dit weekend

Series |

Het weekend wordt extra lang, en dus hebben we nood aan extra veel kijkvoer. Gelukkig puilen de tv-gidsen, het VOD-aanbod en de streamingdiensten weer over van de kijktips. Van komische klassiekers tot heruitgevonden horror: dit zijn onze tips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Brewster’s Millions

Wat zou jij doen als je in 30 dagen tijd 30 miljoen dollar moest uitgeven? Je mag het niet zomaar weggeven aan goede doelen of vergokken en als je slaagt, krijg je een erfenis ter waarde van maar liefst 300 miljoen op je rekening geparkeerd. Dat is de uitdaging die Monty Brewster krijgt in de roman ‘Brewster’s Millions’ uit 1902. Het boek is al meermaals verfilmd en deze versie uit 1985 is de bekendste hervertelling.

Daarin speelt niemand minder dan de legendarische komiek Richard Pryor de hoofdrol als Brewster, die zijn geld besluit te spenderen aan een campagne om burgemeester te worden van New York. In de rol van zijn beste vriend zien we de al even legendarische komische acteur John Candy (‘Spaceballs’, ‘National Lampoon’s Vacation’).

Bekijk ‘Brewster’s Millions’ op vrijdag om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: The Courier

Deze spionagethriller vertelt het waargebeurde verhaal van de Britse zakenman Greville Wynne, die een belangrijke rol speelde in de Koude Oorlog. Als respons op de Amerikaanse atoomraketten die in Italië en Turkije op de USSR gericht stonden, wilden de Sovjets in 1962 hun eigen arsenaal vanuit Cuba op de Verenigde Staten richten. De Cubacrisis is het moment waarop de Koude Oorlog het dichtst stond bij een escalatie tot een nieuwe wereldoorlog. En mede dankzij het werk van Wynne werd de situatie opgelost voor er raketten werden afgevuurd.

De Britse topacteur Benedict Cumberbatch, nog steeds het meest bekend dankzij zijn rol in BBC’s ‘Sherlock’, kruipt in de huid van de zakenman die gerekruteerd wordt door MI6 en de CIA om banden te leggen met zakenmensen in de Sovjet-Unie. Door opoffering en wilskracht zorgde hij voor de informatie die het conflict hielp de-escaleren.

‘The Courier’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: Fantastic Beasts and Where to Find Them

Het universum van Harry Potter is zo uitgebreid dat we nog lang niet alle verhalen eruit hebben verteld. Na het besluit van de hypersuccesvolle ‘Harry Potter’-films begon auteur J.K. Rowling voor het eerst niet aan een volgend boek, maar wel aan een filmscenario. Het resultaat was ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, de eerste film in een nieuwe reeks die de magische wereld, de vreemde creaturen die erin vertoeven en de verhouding met de dreuzelwereld verder uitdiept.

De keuze voor Eddie Redmayne (‘The Theory of Everything’) als hoofdpersonage Newt Scamander was een schot in de roos. Hij belichaamt uitstekend de bescheiden en liefdevolle Newt, die pas helemaal ontplooit wanneer hij bij zijn dieren kan zijn. Naast hem acteren ook Katherine Waterston, Dan Fogler en Ezra Miller. In 2018 kwam het vervolg uit en in april 2022 verwachten we na enkele keren uitstel het derde deel.

Bekijk ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ op zaterdag om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: Maid

De nieuwste hype op Netflix is niet meer het veelbekeken ‘Squid Game’, maar wel de miniserie ‘Maid, die momenteel overal lof krijgt. De serie is gebaseerd op de memoires van Stephanie Land, die als 25-jarige vrouw samen met haar kleine dochtertje moest vluchten van haar gewelddadige man. Ze kwam op straat terecht en had maar één doel: haar dochter een beter leven geven. Maar zonder inkomen was dat niet evident. Daarom ging ze voor een hongerloontje werken als huishoudster.

Stephanie Land slaagde er uiteindelijk in om een studiebeurs te bemachtigen en bereikte zo uiteindelijk haar doel. ‘Maid’ vertelt het aangrijpende verhaal over menselijke veerkracht, doorzettingsvermogen en hoe hard onze samenleving kan zijn. De hoofdrolspeelster is Margaret Qualley, de dochter van niemand minder dan actrice Andie MacDowell (‘Groundhog Day’), die we al aan het werk zagen in ‘Fosse/Verdon’ en ‘Once Upon a Time… in Hollywood’.

Ontdek ‘Maid’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zondag: Get Out

De hele week al kijken we uit naar zondag, want dan mogen we onze griezeligste outfits aantrekken en Halloween vieren! De ene gaat met de kinderen van deur tot deur, de ander gaat naar een feestje en nog een ander blijft gewoon gezellig thuis om op de bank van horror te genieten. En de afgelopen jaren kan je in het horrorgenre niet meer om Jordan Peele heen, de man die met zijn anstaanjagende prenten de maatschappij een spiegel voorhoudt.

De eerste film die hij maakte, was het veelgeprezen ‘Get Out’. Hij kreeg er in 2018 geheel terecht de Oscar voor Beste Originele Scenario voor. Recente Oscarwinnaar Daniel Kaluuya brak helemaal door dankzij zijn hoofdrol als Chris, die tijdens een bezoekje aan zijn schoonouders een wel erg ongemakkelijke waarheid achterhaalt. De ultieme Halloweenfilm, zowel voor de kwaliteitszoeker als voor wie gewoon een flinke dosis spanning zoekt.

Bekijk ‘Get Out’ op zondag om 22u40 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Hotel Transylvania

Voor wie Halloween vooral met de kroost viert, zijn er uiteraard ook monsterfilms waar de kleinsten niet gauw nachtmerries van zullen krijgen. Je vindt er heel wat in de VOD-catalogus van Proximus, waaronder de eerste twee films in de ‘Hotel Transylvania’-saga.

Daarin heeft Dracula een hotel gebouwd voor al zijn monsterlijke vrienden. Maar zijn tienerdochter Mavis wil de buitenwereld ontdekken. Daar is Dracula niet echt voorstander van, want daarbuiten leven mensen, en die willen de monsters vooral uitroeien. Op een dag stoot backpacker Jonathan toevallig op het hotel diep in de bossen, en tussen hem en Mavis klikt het meteen. Hoe kan Dracula de mensenjongen weer weg krijgen, liefst zonder dat zijn hotelgasten iets doorhebben?

‘Hotel Transylvania' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top