Nieuwe Vlaamse horrorfilm 'Duyster' komt eraan

Films |

‘Duyster’, de eerste Vlaamse horrorfilm in het found footage-genre, gaat op 30 oktober in wereldpremière. De onafhankelijke film is het debuut van regisseurs Thomas Vanbrabant en Jordi Ostir en werd mee geproduceerd door Proximus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We hebben er lang op moeten wachten, maar de allereerste Vlaamse found footage-horrorfilm ‘Duyster’ komt binnenkort in de zalen. Door de pandemie moest de release uitgesteld worden, maar op 30 oktober komt de wereldpremière er dan toch, op het Razor Reel Flanders Film Festival in Brugge, waar niche genrefilms een platform krijgen. Daarna verschijnt de film in de cinemazalen en in 2022 komt ‘Duyster’ ook in de VOD-catalogus van Proximus Pickx.

De film volgt enkele studenten die voor hun eindwerk een documentaire willen maken over Johannes Duyster, de officiële stadsbeul van Antwerpen in de 17de eeuw. Toen zijn eigen dochter verdacht werd van hekserij, moest hij haar ondervragen aan de hand van brutale praktijken. Daarna verdween de beul, maar in de loop van de geschiedenis zijn zijn sporen af en toe weer opgedoken. De studenten willen het verhaal tot op de bodem uitspitten, maar hun thesis wordt nooit afgewerkt. Wat we in de film zien, is een montage van het beeldmateriaal dat ze achterlieten.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door rijzende sterren als Maïmouna Badije, die ook in de Britse remake van ‘Professor T’ acteerde, Louise Bergez (‘Yummy’, ‘wtFOCK’), Charles De Meester (‘Memento Mori’) en debutant Tristan Feyten. Daarnaast kregen gevestigde waarden Stefaan Degand en Sven De Ridder bijrollen. De muziek werd dan weer verzorgd door de Belgische metalband Your Highness.

Proximus Pickx bracht vorig jaar een bezoek op de filmset, ontdek hier de beelden achter de schermen!

Bekijk hier de eerste beelden van de nieuwe Vlaamse horrorfilm.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door DUYSTER (@duyster.film)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top