'It' op Play4: de kindercast uit de jongste verfilming van Stephen Kings horrorklassieker

Films | Vanavond is op Play4 de horrorklassieker 'It' te zien, naar het boek van Stephen King. In de verfilming van Andy Muschietti uit 2017 speelt een jonge cast in de hoofdrol. Proximus Pickx stelt de kindacteurs en -actrices aan je voor. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jaeden Martell

Martell speelt het personage Bill Denbrough in 'It'. Zijn eerste acteerrol was in een reclamespot voor speelgoedauto's van Hot Wheels. Hij verscheen nadien nog in tal van andere reclamespots, onder meer voor Google, Hyundai en General Electric. Zijn eerste grote filmrol kwam er in 2014, op zijn elfde. Hij verscheen toen in het comedydrama 'St. Vincent', naast Bill Murray.

Die laatste zorgde ervoor dat Martell een rol strikte in 'Aloha'. In 2017 speelde Martell de hoofdrol in 'The Book Of Henry' en in 'It'. Hij hernam zijn rol ook voor de sequel, 'It Chapter Two'. In 2019 maakte hij deel uit van de cast van de populaire whodunnit 'Knives Out'. Deze maand werd hij gecast als Craig in de Netflix-film 'Mr. Harrigan's Phone', gebaseerd op de 'If It Bleeds'-boeken van Stephen King.

Jeremy Ray Taylor

Taylor speelt in 'It' de rol van de verlegen, mollige jongen Ben Hanscom, die een oogje heeft op Beverly. Hij begon aan zijn acteercarrière op achtjarige leeftijd. Hij verscheen voor het eerst op het witte doek in 2013 met een bijrol in de biopic '42', over baseballspeler Jackie Robinson.

'It' was zijn eerste hoofdrol in een bioscoopfilm, en die rol hernam hij ook voor de sequel uit 2019. Daarvoor acteerde hij vooral in reclamespots, onder meer voor Cartoon Network en Dreamworks. In 2018 speelde Taylor de hoofdrol in de horrorcomedy 'Goosebumps 2: Haunted Halloween'.

Sophia Lillis

Lillis speelt in 'It' de rol van de moedige, sterke Beverly, die misbruikt wordt door haar dominante vader. Lillis maakte haar acteerdebuut in 2016, op haar veertiende, in de film '37'. In 2017 acteerde ze in de muziekclip 'Santa's Coming for Us' van Sia. Een jaar later verscheen ze in de HBO-miniserie 'Sharp Objects'. In 2019 speelde ze tiener Nancy Drew in de filmbewerking van 'Nancy Drew and The Hidden Staircase'. Ze werd gelauwerd voor die rol.

Datzelfde jaar hernam ze ook haar rol van Beverly voor de sequel van 'It'. Vorig jaar kroop ze in de huid van Grietje in de donkere horrorfilm 'Gretel & Hansel', naar het bekende Duitse sprookje van de gebroeders Grimm. Ze was ook te zien in de hoofdrol van de Netflix-serie 'I Am Not Okay with This'. In maart van dit jaar raakte bekend dat Lillis gecast is voor een rol in de avonturenfilm 'Dungeons & Dragons', gebaseerd op het gelijknamige spel.

Finn Wolfhard

Speelt de rol van Richie Tozier in 'It', wiens grote mond hem vaak in de problemen brengt. Wolfhard is wellicht het bekenste lid van de kindercast van 'It', vermits hij voor zijn rol in 'It' al bekendheid had verworven met zijn hoofdrol van Mike Wheeler in de hitserie 'Stranger Things'.

Wolfhard begonnen met acteren via Craigslist. Hij maakte in 2014 op zijn twaalfde zijn acteerdebuut als Zoran in de scifi-reeks 'The 100'. Hij had daarna ook een rol in de tv-serie 'Supernatural'. In 2018 strikte Wolfhard de rol van pizzakoerier Tyler in de comedy 'Dog Days'. Een jaar later was hij opnieuw op het witte doek te zien als Richie in 'It Chapter Two'. In mei 2019 maakte hij zijn debuut als model voor het Franse modehuis Saint Laurent. Vorig jaar werd aangekondigd dat Wolfhard in de cast opgenomen was van Guillermo del Toro's stopmotionfilm 'Pinocchio'. Volgende maand is hij op het grote scherm te zien in 'Ghostbusters: Afterlife'.

Wyatt Oleff

Speelt in 'It' de rol van Stanley Uris, de nuchtere zoon van een rabbijn. Toen Oleff op zijn zevende met zijn ouders van Chicago naar Los Angeles verhuisde, kwam ook zijn acteercarrière van de grond. Een van zijn eerste rollen was in een reclamespot voor het vastgoedbedrijf Coldwell Banker.

Vanaf 2012 had hij een resem kleine rolletjes in afleveringen van tv-series als 'Scorpion', 'Once Upon A Time' en 'Suburgatory'. In 2014 verscheen hij op het witte doek als de jonge Peter Quill in 'Guardians of the Galaxy'. Idem in 2017, voor de sequel. Vorig jaar had hij een hoofdrol naast zijn coactrice uit 'It', Sophia Lillis, in de tv-serie 'I Am Not Okay with This'. Net als Lillis maakte ook Oleff zijn opwachting in de muziekclip van 'Santa's Coming for Us' van Sia.

Chosen Jacobs

Speelt de rol van de teergevoelige jongen met een gouden hart Mike Hanlon in 'It'. Vóór zijn rol in de horrorklassieker had Jacobs vooral in tv-series geacteerd, zoals in 'Hawaii Five-0', 'Castle Rock' en 'God Friended Me'.

Voor zijn acteercarrière van de grond kwam, was Jacobs vooral bezig met muziek: hij zong en speelde gitaar en piano. Zijn moeder schreef hem in voor toneellessen. Zijn eerste rol was – net als zijn 'It'-collega Jaeden Martell – in een reclamespot voor de speelgoedauto's van Hot Wheels. In 2015 verhuisde hij van Atlanta naar Hollywood om verder aan zijn muziek- en acteercarrière te timmeren. In 2019 was hij ook te zien in de sequel van 'It'.

Bekijk ‘It’ vanavond om 20u35 op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top