Niet te missen tv-programma’s komende week

Films |

Zoals elke week maakt Pickx een selectie van de fijnste docu’s, programma’s en films die je deze week op de buis kan zien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: ‘Wat houdt ons tegen?’

Van 1 tot 12 november heeft in Glasgow een belangrijke klimaattop plaats. Weer maar eens. Maar het is nodig, want de ernst lijkt bij veel (beleids)mensen nog steeds niet door te dringen. Jill Peeters, ex-weervrouw bij VTM maar bovenal een bevlogen klimaatexperte, legt in deze wetenschappelijk onderbouwde reeks (vijf delen) haarfijn uit wat er allemaal misloopt en vooral: wat wij daar nog aan kunnen doen voor we deze mooie planeet onherroepelijk om zeep helpen. Want ja, dat is geen vrolijke kost om de week te starten -een nieuwe aflevering van ‘De Slimste Mens’ hapt vlotter weg-, maar het gaat hier wel om de aarde waarop we lopen en de lucht die we inademen. Bovendien is dat net de boodschap van Jill: we kunnen het nog omkeren! “Het goede nieuws is dat de wetenschap ons zegt dat het nog kan, áls we er volledig voor gaan. En dat overal in Vlaanderen pioniers nu al timmeren aan de weg. Dat wil ik graag tonen. Want zien doen, doet doen”, aldus de voormalige weervrouw. Omdat iedereen er wel zijn mening over heeft, maar we die toch beter enten op betrouwbare informatie, is er nu ‘Wat houdt ons tegen?’. Niets houd je tegen om te kijken alvast.

‘Wat houdt ons tegen?’ is vanaf maandag 25 oktober om 21u20 te volgen op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: ‘Grond’

Adil El Arbi en Bilall Fallah, de hotste regisseurs uit ons land, zijn hun roots niet vergeten. Daarmee doelen we zowel op hun Marokkaanse als Belgische roots. Ze namen ondanks hun drukke agenda’s en vele Hollywoodprojecten (‘Bad Boys For Life’, ‘Beverly Hills Cop 4’, 'Batgirl') de tijd om een Belgisch project uit te werken: ‘Grond’. Een nieuwe fictiereeks die een thema behandelt waar veel ingeweken moslims mee worstelen: als er iemand uit de familie overlijdt, waar moet die dan begraven worden?

El Arbi en Fallah doen met dat serieuze vraagstuk natuurlijk hun eigen ding: ze maakten er een zwierige serie van, doorspekt met de nodige humor en pittige dialogen. Ook de jonge Antwerps-Brusselse regisseur Mathieu Mortelmans (‘Vermist’, ‘Gent-West’) nam enkele afleveringen voor zijn rekening. We volgen Ishmael -Smile voor de vrienden- die de oplossing heeft gevonden: een repatriëringsbedrijf. Maar dat loopt niet allemaal volgens het boekje…  In de indrukwekkende cast treffen we namen als die van Yassine Ouaich (‘GR5'), Charlotte De Bruyne (‘De Twaalf’), Barbara Sarafian (‘Aanrijding in Moskou’), Saïd Boumazoughe (‘Patser’), Ward Kerremans (‘Glad IJs’) en Het Zesde Metaal-zanger Wannes Cappelle (‘Bevergem’).

‘Grond’ is vanaf dinsdag 26 oktober om 20u35 te volgen op Play4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: ‘Het Hoogste Bod’

Wat gebeurt er achter de gesloten deuren van een veilinghuis? Het is een wereld die fascineert, maar die weinigen echt kennen. Deze nieuwe docureeks van de openbare omroep en productiehuis Panenka begeeft zich in de biotoop van de Belgische veilinghuizen. Waar een oldtimer van Koning Boudewijn, dure Chinese vazen, kunstwerken van Keith Haring en zeldzame flessen wijn onder de hamer gaan. Niet letterlijk dan, gelukkig maar. Het intrigerende spel van bieden, elkaar afbluffen en soms zelfs frauduleuze praktijken (is die vaas echt wel antiek en uniek?) wordt hier in twaalf delen van telkens een halfuur uit de doeken gedaan. Een quote van veilingmeester Peter Bernaerts zegt alles: “Wij maken één winnaar en soms tien slachtoffers. Het hoogste bod telt en dat is een heel harde economische regel: degene met het meeste reserve heeft ook het stuk. Is dat eerlijk? Nee…. But if you can’t stand the heat, stay out of the kitchen.”

‘Het Hoogste Bod’ is vanaf woensdag 27 oktober om 21u40 te volgen op Een, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: 'De Cup: Westerlo – Antwerp'

Niets zo leuk als het bekerformat, met rechtstreekse uitschakeling en dus de uitgelezen kans voor ploegen uit lagere reeksen om eens te stunten tegen een topploeg. Ook in de zestiende finales wordt er gespeeld naar één wedstrijd en is het dus voor de vele eersteklassers meteen do or die. Antwerp, dat onder voorzitter/eigenaar Paul Gheysens razend ambitieus is, hoopt ook dit seizoen weer een prijs te pakken, zoals het dat in 2000 al deed met winst van deze Beker van België. De mannen van ’t Stad krijgen echter een van de taaiste brokken in deze zestiende finales voorgeschoteld: Westerlo, de voorlopige leider in 1B. Sinds Jonas De Roeck deze zomer zijn postje als assistent van Vincent Kompany bij Anderlecht inruilde voor een kans als T1 van Westerlo, draaien de Kemphanen op volle toeren. Man in vorm bij de Kempenaren is Maxim De Cuyper, een 20-jarige flankaanvaller die gehuurd wordt van Club Brugge. Ook ‘good old’ Lukas Van Eenoo is een speler die de liefhebber graag bezig ziet, alleen het uitvallen van Tuur Dierckx (ex-Antwerp) door blessure is een serieuze aderlating in het offensieve compartiment.

De bekerwedstrijd Westerlo – Antwerp is donderdag 28 oktober vanaf 20u30 te volgen op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: ‘Lock, Stock & Two Smoking Barrels’

Hoe zou het nog zijn met Guy Ritchie? Rond het jaar 2000 schoot hij als een komeet naar de hoogste regionen van de cinemawereld dankzij de kassuccessen ‘Lock, Stock & Two Smoking Barrels’ en ‘Snatch’ (met Brad Pitt in de hoofdrol). Bovendien was hij in die periode niet uit de media weg te slaan dankzij zijn huwelijk met Madonna -dat tot 2008 stand hield. In 2002 leverde dat de sof ‘Swept Away’ op, het begin van het einde voor de weliswaar kortstondig bloeiende regiecarrière van Ritchie, zo lijkt het. Ondanks nog enkele grote producties als Sherlock Holmes (2009) en ‘The Man from U.N.C.L.E.’ (2015) hoort hij dezer dagen nog allerminst bij de A-list van Hollywood.

Zijn magnum opus, zo kunnen we ondertussen wel stellen, was dus dat schitterende debuut uit 1998: ‘Lock, Stock & Two Smoking Barrels’. Waarin de Britse regisseur zich profileerde als een boeiende mix van Quentin Tarantino en Danny Boyle. ‘Reservoir Dogs’ meets ‘Trainspotting’. Branie, rock & roll, humor en een stevige portie machismo zijn de hoofdingrediënten in de film. Perfect vertolkt door Jason Statham (in zijn eerste grote rol toen) en vooral Vinnie Jones, een ex-profvoetballer die bij zijn club Wimbledon een cultstatus genoot vanwege zijn ruwe speelstijl.

‘Lock, Stock & Two Smoking Barrels’ is vrijdag 29 oktober vanaf 22u30 te volgen op VTM4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top