Deze Vlaamse stemmen maken monsters menselijk in 'Hotel Transylvania'

Kids |

Met het hele gezin Halloween vieren, dat kan nog het best met een monsterlijke familiefilm. ‘Hotel Transylvania’ en de twee vervolgfilms zijn grappig en griezelig kijkvoer waarvan je helemaal in de stemming komt. We stellen even de Vlaamse stemmencast aan je voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mavis – Tine Van den Wyngaert

Mavis is de tienerdochter - al is dat een relatief begrip, want ze is 118 jaar oud - van Graaf Dracula en wil de wereld ontdekken. Maar vader Drac houdt haar binnen in het hotel, dat hij bouwde om zijn monsterlijke vrienden te ontvangen en om de toekomst van zijn dochter veilig te stellen. In de originele versie voorziet niemand minder dan zangeres en actrice Selena Gomez haar van een stem. In de Vlaamse stemmencast horen we Tine Van den Wyngaert, die onder andere te zien was in de serie ‘Het Geslacht De Pauw’ en de film ‘Pulsar’, naast Matthias Schoenaerts. Ze deed eerder al ervaring op als stemactrice in de tekenfilmserie ‘Kika & Bob’. Daarnaast is ze vooral in het theater aan het werk.

Jonathan – Stef Aerts

Jonathan is een mensenjongen die toevallig het hotel ontdekt en de monsters leert kennen. Hij leert dat ze helemaal niet zo eng zijn als ze eruit zien, en toont op zijn beurt dat niet alle mensen het slecht voor hebben met monsters. Mavis wordt halsoverkop verliefd en Jonathan doet alles om de goedkeuring van Dracula te winnen. Komisch acteur Andy Samberg sprak zijn stem oorspronkelijk in. In Vlaanderen horen we de stem van Stef Aerts. Hem kennen we uiteraard van ‘Callboys’, ‘Belgica’, ‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Welp’… En wie nog de Vlaamse nasynchronisatie gezien heeft van de Harry Potter-films, herkent zijn stem misschien wel als het hoofdpersonage.

Dracula – Ludo Hellinx

Dracula heeft een hekel aan mensen, die volgens hem alleen maar monsters willen uitroeien. Daar wil hij zijn dochter voor beschermen, en dus probeert hij met man en macht om Jonathan weer te doen vertrekken. Van de kalverliefde van zijn dochter kan volgens hem niets goeds komen. Ludo Hellinx is in Vlaanderen de Dracula van dienst, hij dubde de stem van Adam Sandler. Hem kennen we uiteraard van ‘Flikken’ of ‘Familie’, een stemmetje inspreken was een nieuwe uitdaging voor hem. Het lijkt hem in elk geval goed af te gaan, met intussen drie films achter de rug doet hij Adam Sandler helemaal vergeten.

Frankenstein – Manou Kersting

Frankenstein (eigenlijk het legendarische bijeen gepuzzelde monster van) is een gast in het hotel en een van de beste vrienden van Dracula. Zijn uiteenvallende ledematen zijn altijd goed voor een grapje en als het erop aankomt, heeft ook hij een peperkoeken hart. Kevin James, een van de vaste medewerkers van Adam Sandler, speelt de rol in het Engels. In de Vlaamse versie krijgen we de stem van Manou Kersting (‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Crimi Clowns’, ‘Undercover’, ‘Matroesjka’s’…). Als jonge kijkers zijn stem herkennen, dan is dat misschien wel danzij zijn voice-overwerk voor ‘Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard’ of zijn rol in ‘Despicable Me 2’.

Griffin de Onzichtbare – Maarten Bosmans

Nog zo’n legendarisch monster dat de revue passeert, is Griffin de Onzichtbare. Zie je ergens in beeld een bril zweven of een drankje onverklaarbaar bewegen, dan kan je er prat op gaan dat de onzichtbare man er voor iets tussen zit. Ook hij is een vriend van Dracula die uiteindelijk de mensen leert omarmen. Terwijl David Spade, nog zo’n kameraad van Sandler, de originele stem inspreekt, worden we in Vlaanderen getrakteerd op het stemmenwerk van Maarten Bosmans. Hij acteerde onder andere naast Ludo Hellinx in ‘Flikken’ en tegenwoordig heeft hij een vaste rol in ‘Thuis’. Met hotels heeft hij ervaring dankzij de film ‘K3 Dierenhotel’, waar hij de uitbater van een sloopbedrijf speelt die het hotel met de grond gelijk dreigt te maken.

'Hotel Transylvania' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top