"Een lepel poep": dit was de eerste week van 'De Slimste Mens ter Wereld'

Films |

De eerste week van de zoektocht naar de vervanger van Catherine Van Eylen zit er alweer op. Buzzer beaters, urinegezichtsmaskers en The Masked Singer, dit was de eerste week van het 19e seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eerste drie gladiatoren op maandag: topmodel Cesar Casier, radiopresentatrice Dorianne Aussems en zanger Niels Destadsbader. Die laatste stond blijkbaar al tien jaar lang op het vizier van Erik Van Looy.

De jury was dit jaar flink opgefrist, met ex-kandidaten die het mooie weer kwamen maken. In de eerste aflevering was daar nog niets van te merken. Niet erg, want funny men James Cooke en Marc-Marie Huijbregts stonden flirterig klaar voor de kandidaten. “Wist je dat er in elke jacuzzi een lepel poep zit?”, vroeg de Nederlander zich af. Dat Huijbregts dan ook nog ochtendurine bleek gebruikt te hebben als gezichtsmasker, mocht daarna niet meer verbazen.

Casier werd, ondanks het vele geflirt van jurylid James Cooke, in de finale naar huis gespeeld door koele kikker Niels Destadsbader. Met vier van de vijf meest gestolen automerken en een dosis stressbestendigheid kreeg Destadsbader zijn voormalige klasgenoot klein.

In de tweede aflevering was het nieuwkomer Wiam die meteen het spel naar haar hand zette. De Antwerpse internetsensatie won meteen met een score van 614 seconden, de op twee na beste score ooit in de geschiedenis van het programma. Vooral in de filmpjesronde sloeg ze ongemeen hard toe door telkens de laatste antwoorden te geven.

Toeval bestaat niet: het thema waar winnaar Wiam op voorhand op Instagram had aangegeven niets over te weten – wielrennen, naast wereldoorlogen – bleek beslissend. Met wielrenner Yves Lampaert stuurde Dorianne Aussems Niels ‘das iets anders dan een Vlaamse zanger’ Destadsbader naar huis. Heel even zag je daar ook de winnaar in Destadsbader. Vijf seconden lang boos op zichzelf om een tactische fout, waarna hij Aussems het weer helemaal gunde. Maar het pikte toch even. Het tien jaar wachten waard, Erik?

Buzzerbeater

Klein voor een basketter, met zijn 195 centimeter torende Antwerp Giants basketter Jean-Marc Mwema toch boven zijn medekandidaten uit. En niet alleen fysiek, want in een spannende filmpjesronde kroonde Mwema zichzelf met een buzzerbeater tot winnaar door op de valreep 1 seconde boven latere afvaller Dorianne Aussems te eindigen.

In de jury waren op woensdag oud en jong aan elkaar gelinkt. Bockie de Repper, vorig jaar nog kandidaat, en Herman Brusselmans, vorige maandag nog succesvol als Masked Singer. Bockie veranderde al vlug van bijnaam, wanneer hij bijzonder eerlijk de evolutie van porno onder de loep nam. ‘Snockie’ de Repper bekt minstens even goed, maar daar hoort misschien ook een carrièreswitch bij.

‘Fris’ was op donderdag een understatement: nieuwe kandidaat en stuiterpersoonlijkheid Gloria Monserez pakte de studio en kijkers meteen in met haar verhaal over de stiekeme aankoop van een rat. “Maar 4 euro 99!” Aan de andere kant van de arena zat nog een collega spring-in-’t-veld, actrice Jennifer Heylen. De ex-kandidate maakte naast Bart Cannaerts een vlotte, enthousiaste indruk. Zelfs mislukte moppen (Machiavelli werd bij Heylen Machelli) sloegen aan, dankzij haar vrolijkheid en hoge energie.

Recordhouders maken zelfs ook al eens tactische fouten. Bio-ingenieur Wiam liet zich op het einde van een finalevraag niet acht seconden zakken, tot onder de 48 van Gloria Monserez. De Ketnetwrapster wist dankzij een liedje de namen van de drie wijzen, vergat de twee gemakkelijkere antwoorden in Jozef en Maria, en speelde Wiam na drie deelnames naar huis.

Maandag wacht kookboekenschrijfster Sandra Bekkari Monserez en Mwema op.

Bekijk ‘De Slimste Mens ter Wereld’ vanaf maandag om 21u40 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top