Hippe begrafenisondernemers in 'Grond'

Films |

Wie dacht dat de twee Belgische topregisseurs vanaf nu enkel nog in Hollywood te zien zouden zijn, heeft het (gelukkig) bij het foute eind. Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn namelijk al een tijdje druk bezig aan een gloednieuwe serie: ‘Grond’. Vanaf 26 oktober kan je hem bekijken op Play4, maar Proximus Pickx maakt je nu al warm.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tot nu toe zagen we het werk van Adil El Arbi en Bilall Fallah vooral in de cinema passeren, maar vanaf komende dinsdag kunnen we elke week van hun regisseertalenten genieten op het kleine scherm. De gloednieuwe fictiereeks, ‘Grond’, is geregisseerd door het bekende duo en geschreven door Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha, het trio achter de tv-hit ‘Bevergem’.

Heilige grond importeren

Tijdens acht aflevering worden we meegezogen in het verhaal van een Brusselse broer en zus van Marokkaanse afkomst. De twee hebben een wel erg origineel toekomstplan: ze gaan de begrafenisonderneming van hun vader pimpen. Ze hebben dé oplossing gevonden voor een groot probleem in de moslimwereld, namelijk de vraag of een moslim na sterven in België of in zijn land van herkomst begraven moet worden. De broer en zus hebben er niet beter op gevonden dan, geheel volgens de moslimtradities, een stuk heilige grond naar België te importeren.

‘Grond’ zal niet alleen te zien zijn op Play4, maar ook wereldwijd op Netflix. Het is dus de tweede Belgische reeks, na ‘Into the night’ van het Brusselse regisseursduo Inti Calfat en Dirk Verheye, die van een wereldwijde release mag genieten op het streamingplatform. Bij de acteurs bevinden zich onder meer Saïd Boumazoughe, Barbara Sarafian, Tom Vermeir en Reinhilde Decleir. Dus het belooft minstens even spetterend te worden als ‘Into the night’.

Bekijk ‘Grond’ vanaf 26 oktober elke dinsdag om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top