'The Undoing': gedaan met de charmante leading man

Series |

De HBO-miniserie ‘The Undoing’ is een van de paradepaardjes van streamingdienst Streamz, nu beschikbaar als tv-optie bij je Proximus-abonnement. In de spannende New Yorkse whodunit zien we grote namen als Nicole Kidman en Hugh Grant, die de koers van zijn carrière nu definitief omgegooid heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de HBO-miniserie ‘The Undoing’ raakt een rijke familie verwikkeld in een moordonderzoek nadat de jonge kunstenares Elena Alves (Matilda De Angelis) dood gevonden wordt in haar atelier. Voor haar dood had ze therapeute Grace Fraser (Nicole Kidman) benaderd. Die denkt dat haar man Jonathan (Hugh Grant) naar een medisch congres is vertrokken, maar ze kan hem maar niet bereiken. Waarom is hij van de aardbol verdwenen? En waarom blijven de rechercheurs Grace ondervragen? En wat gebeurt er met hun zoon Henry (Noah Jupe) wanneer Jonathan zich moet verzetten tegen een beschuldiging van moord? Blijft Grace haar man steunen?

De miniserie vertelt het spannende verhaal bijna helemaal vanuit het perspectief van Grace, die traag maar zeker de waarheid achterhaalt, maar die op haar beurt ook geen open boek is voor de kijker. Het verhaal is een psychologische twist op de klassieke whodunit die zich afspeelt in de bovenklasse van New York. De kijker puzzelt de stukjes bij elkaar met de ultieme vraag: wie is er te vertrouwen?

Geen hartendief

Nicole Kidman toonde haar drama-acteerkunsten uiteraard al met series als ‘Big Little Lies’, maar voor tegenspeler Hugh Grant betekende de rol eerder een verandering van tempo. De acteur is gewoonlijk te zien als charmante leading man in lichtvoetige komedies en romcoms, waar hij met zijn verlegen gestotter harten doet smelten. In deze serie is hij niet bepaald een hartendief, en dat heeft hij tegenwoordig liever.

“Dat deel van mijn carrière, waarin ik de charmante kerel speel, ligt achter me en daar ben ik blij om”, zei hij in een interview met EW. “Ik wil niet meer gewoon een versie van mezelf spelen.” Hugh Grant kiest er tegenwoordig voor om rollen te spelen die hem wat meer uitdagen en hem toestaan om personages meer uit te diepen. “Ik had een hele achtergrond bedacht bij Jonathan, over een oom in Parijs waar ik naar opkeek en hoe ik aan de Sorbonne had gestudeerd, best pretentieus was, lang haar had kostuums met sjaals droeg. Uiteindelijk werd dat allemaal overboord gegooid. Ik moest het vooral vanbinnen voelen.”

Volgende rollen

Vorige maand vierde Hugh Grant zijn 61ste verjaardag. Hoewel hij nog steeds die jongensachtige charme van dertig jaar geleden in zich heeft, lijkt de acteur intussen begrepen te hebben dat hij misschien iets te oud is geworden om de knieën van jonge schonen te doen knikken met stamelende liefdesverklaringen. Hij bewees intussen al met verve dat hij meer in zijn mars heeft. In ‘The Gentlemen’ kroop hij bijvoorbeeld in de huid van een slijmerige crimineel. Regisseur Guy Ritchie voert hem ook op in zijn volgende film: ‘Operation Fortune’. In ‘Death to 2020’ haalde hij zijn komische talenten nog eens boven als bejaarde professor en in 2023 zouden we Grant zien in een nieuwe filmadaptatie van het fantasy-rollenspel ‘Dungeons & Dragons’.

Ontdek ‘The Undoing’ nu op Streamz. Meer info over het Streamz-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. Proximus-klanten krijgen één maand gratis toegang tot het streamingplatform met de promocode PROXIMUS1M. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top