Dit is waar je de acteurs van ‘You’ van kent

Films |

Op vrijdag 15 oktober kwam Netflix naar buiten met het derde seizoen van de hitserie 'You'. Joe en Love zijn terug voor meer obsessieve avonturen, maar deze keer hebben ze een zoon! Om de release te vieren, zet Proximus Pickx de films en series op een rij waarvan je de acteurs van ‘You’ kan kennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Penn Badgley

Voor velen was Penn Badgley al een bekend gezicht, en niet de minste. Hij is namelijk bekend voor zijn iconische rol in de hitserie 'Gossip Girl'. Vijf jaar lang speelde hij Dan Humphrey, die het hart wist te stelen van de aantrekkelijke en ultra-populaire Serena van der Woodsen. Maar vóór 'Gossip Girl' heb je hem misschien al gezien in andere komedies uit die tijd, zoals 'John Tucker Must Die', 'The Stepfather' of 'Easy A'. Het lijdt geen twijfel dat zijn rol in 'You' veel donkerder is dan die andere romantische plots, maar dat maakt zijn vertolking nog angstaanjagender.

Elizabeth Lail

Aangezien Penn Badgley Joe speelt, een obsessieve stalker, moeten zijn psychopathische neigingen ergens naartoe geleid worden. In het eerste seizoen is het voorwerp van al zijn verlangens niemand minder dan Guinevere Beck, gespeeld door Elizabeth Lail. De actrice werd voor het eerst gespot in de tv-serie 'Once Upon a Time', en niet zomaar voor een rol. In dit plot, geïnspireerd door al onze favoriete sprookjes, speelt zij Anna, de zus van Elsa in de tekenfilm ‘Frozen’. Daarna was ze te zien in series als 'Blacklist' en 'The Good Fight', voordat ze haar rol in 'You' kreeg. Leuk weetje: ze is ook te zien in de reboot van 'Gossip Girl', de show die haar tegenspeler beroemd maakte.

Victoria Pedretti

In het tweede seizoen verschijnt Victoria Pedretti als Joe's nieuwe obsessie: Love Quinn. Tegen alle verwachtingen in blijkt Love nog psychopathischer dan haar geliefde. Als het bloedstollende acteerwerk van Victoria Pedretti je aanspreekt, wil je vast haar andere duistere rollen eens zien. Ze verscheen bijvoorbeeld in de laatste Tarantino-film, 'Once Upon a Time... in Hollywood', evenals in de hit Netflix-series 'The Haunting of Hill House' en 'The Haunting of Bly Manor'.

Shay Mitchell

Shay Mitchell speelt Peach, de beste vriendin van Beck die stiekem gevoelens voor haar heeft. Als ze Joe in de weg loopt, wordt ze al snel een van zijn slachtoffers. Ook Shay is al te zien geweest in een ultra-populaire shows tienershow, vergelijkbaar met 'Gossip Girl': 'Pretty Little Liars'. Ze spelt er Emily, een van de tieners die gestalkt wordt door de mysterieuze 'A'. Daarvoor speelde ze de hoofdrol in de serie 'Aaron Stone'. Je hebt haar misschien ook gezien in de show 'Dollface'.

Jenna Ortega

Jenna Ortega speelt Ellie, een tienermeisje dat in seizoen 2 in hetzelfde gebouw woont als Joe. Ze worden al snel vrienden en Joe beschermt haar terwijl ze problemen heeft met haar moeder. Ze woont samen met haar zus, Delilah, die helaas tot Joe's slachtoffers zal behoren. Jenna Ortega werd ontdekt door haar rol als Harley Diaz in de Disney Channel-serie 'Stuck In The Middle'. Ze was ook te zien in de moderne telenovela 'Jane the Virgin', waarin ze in flashbacks het jongere hoofdpersonage speelde. Op het witte doek was ze te zien in 'Insidious' en binnenkort speelt ze Wednesday in een nieuwe film over de Addams Family.

Tati Gabrielle

Tati Gabrielle verschijnt in het langverwachte derde seizoen van 'You'. Ze speelt het personage van Marienne, een vriendelijke bibliothecaresse in de voorstad, waar Joe naartoe is gegaan om zijn leven met Love en hun kind weer op te bouwen. Het is nog niet bekend of Marienne één van zijn potentiële slachtoffers zal zijn... Tati Gabrielle was al te zien in succesvolle series als 'The 100', maar ook in 'Chilling Adventures of Sabrina'. Haar personage zal ongetwijfeld risico's met zich meebrengen voor Joe en Love, die gedwongen worden hun moorddadige impulsen te bedwingen in een saaie woonwijk.

Ontdek ‘You’ vanaf 15 oktober op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top