‘Sex Education': de meest complexloze Netflix-serie van het moment

Films |

‘Sex Education’ is één van de meest populaire Netflix-series van het moment. Hoe kan het ook anders: de serie breekt een lans voor seksualiteit, diversiteit en inclusiviteit en maakt deze onderwerpen ook bespreekbaar. Proximus Pickx is een grote fan en vertelt je alles wat je moet weten over de drie seizoenen van deze geweldige serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Welkom op Moordale Secondary School, een Britse school waar student Otis Milburn er een wel heel aparte hobby op nahoudt. De jongeman, wiens moeder seksuologe is, geeft zijn medestudenten advies over alles wat met seks te maken heeft en verdient daar ook een aardige cent met bij. Hij krijgt hiervoor hulp van Maeve, een medestudente waar hij een boontje voor heeft en die samen met hem alle geheimen van de studenten te weten komt.

Trailer

Cast

Otis Milburn als Asa Butterfield ('Nanny McPhee', 'Miss Peregrine and the Peculiar Children')
Jean Milburn als Gillian Anderson ('X-Files', 'The Crown')
Eric Effiong: Ncuti Gatwa ('Her Lover's Last Letter', 'Bob Servant)'
Maeve Wiley: Emma Mackey ('Eiffel', 'The Winter Lake')
Adam Groff: Connor Swindells ('Vigil', 'Keepers', 'Emma')
Aimee Gibbs: Aimee Lou Wood ('Living', 'My Dad's a C***') 
Jackson Marchetti: Alistair Petrie ('Acht voor Zilver', 'Star Wars)'
Ola Nyman als Patricia Allison ('Tiny Cow)'
Jakob Nyman: Mikael Persbrandt ('Hamilton', 'The Hobbit')
Ruby Matthews: Mimi Keene ('Close', 'Tolkien')
Lily Iglehart: Tanya Reynolds ('Outlander)

Crew

Bedenker: Laurie Nunn 

Regisseurs: Kate Herron en Ben Taylor

Script: Laurie Nunn, Sophie Goodhart

Productie: Jon Jennings, Jamie Campbell en Joel Wilson 

Drie seizoenen

Seizoen 1 (8 afleveringen)

In het eerste seizoen van 'Sex Education' maken we kennis met de studenten van Moordale Secondary School. Een van die studenten, Adam Groff, lijdt zichtbaar onder de strenge aanpak van zijn vader en worstelt niet enkel met zichzelf, maar ook met zijn seksualiteit. Dat valt ook Otis Milburn op. Zijn moeder is seksuologe en het advies dat zij aan sommige van haar klanten geeft, geeft Otis ook aan Adam. Otis lijkt een steen te hebben verlegd en daar wil Maeve, een medestudente, meer van weten. Ze stelt voor om een ‘sekskliniek’ te openen op school waarin Otis de seksconsulent speelt en zij de agenda bijhoudt.

Seizoen 2 (8 afleveringen)

Al snel blijkt dat Maeve en Otis meer zijn dan slechts twee studenten die samen een sekskliniek uitbaten. De twee kunnen goed met elkaar opschieten en ontwikkelen gevoelens voor elkaar. Toch weet de guitige Ola het hart van Otis het eerst te veroveren. De twee belanden in een relatie en ontdekken samen hun ontluikende seksualiteit. 

Dat gebeurt onder het goedkeurende oog van Jean, Otis’ moeder die ook een seksuologe is. Zij wordt ingeschakeld door het bestuur van Moordale om de studenten antwoorden te geven op hun seksuele vragen nadat het schoolbestuur ontdekte dat de vraag daarvoor groot was. Adam, de bad boy uit het eerste seizoen, experimenteert ondertussen steeds meer met zijn eigen homoseksualiteit en zoekt toenadering tot Eric, de jongen waar hij een oogje op heeft. Eric heeft echter geen oog voor Adam want hij wordt het hof gemaakt door Rahim, de nieuwe student die uit hetzelfde hout gesneden gesneden lijkt te zijn als Eric. 

Op het einde van het seizoen wordt Aimee, Maeve’s beste vriendin, aangerand tijdens een busrit. Dit moment laat een diepe indruk na en Aimee schakelt de hulp in van Maeve om door deze moeilijke periode heen te geraken.

Seizoen 3 (8 afleveringen)

Moordale krijgt in het derde seizoen een nieuwe directeur die discipline opnieuw aan de dag wil leggen. De regels beginnen eenvoudig maar worden al snel heel wat strenger, tot grote onvrede van de studenten. De sekskliniek van Maeve en Otis is opgedoekt en die laatste heeft met Ruby een ideale partner gevonden om te experimenteren met seks. Maeve blijft echter wel in zijn hoofd rondspoken, maar op het voicemailbericht waarin hij zijn liefde verklaarde kwam nooit antwoord…

De moeder van Otis heeft ondertussen haar eigen katjes te geselen. Ze ontdekt dat ze zwanger is geworden door een vrijpartij met Jakob en heeft schrik om het hem te vertellen. Ook Adam heeft last van angst. Hij heeft een relatie met Eric, maar wil dit nog niet meteen wereldkundig maken. Adams geremdheid is steeds meer een blok aan het been van Eric waardoor de twee uiteindelijk toch afscheid van elkaar zullen nemen. Het derde seizoen eindigt met het afscheid van Maeve. Zij heeft een beurs gekregen om te gaan studeren in de Verenigde Staten en grijpt deze kans met beide handen aan.

Meer lezen over 'Sex Education':

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top