‘Fresh Screens’ duikt achter de schermen van musical ‘Cinderella’

Films |

Elke week stort ‘Fresh Screens’ zich op de actuele nieuwtjes in de filmwereld. In de nieuwe aflevering van deze week zoomt het programma op Pickx+ onder andere in op de musical ‘Cinderella’, een nieuwe in de rij moderne adaptaties van klassieke animatiefilms. Deze vertelt het verhaal van Assepoester met niemand minder dan zangeres Camila Cabello in de hoofdrol.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De nieuwe versie van ‘Cinderella’ staat deze week in de verf in ‘Fresh Screens’. De kleurrijke film is de nieuwste adaptatie van het sprookje van Assepoester, deze keer met Camila Cabello in de rol van de onderdrukte stiefdochter die prinses wordt. In deze nieuwe film zijn enkele elementen uit het oorspronkelijke verhaal in een modern jasje gestoken.

De Assepoester van Camila Cabello droomt er gewoon van om naar een bal te gaan en daar haar prins op het witte paard te ontmoeten. Ze is een moderne jonge vrouw die ook andere ambities heeft. Zo wil ze kleren ontwerpen en alle hooggeplaatsten in haar stad voorzien van haute couture. Haar doel is om zakenvrouw te worden en haar talenten ten volle te benutten.

Producers Leo Pearlman en James Corden leggen die keuze als volgt uit. “We hebben dochters die ongeveer 8-9 jaar oud zijn. Aan hen wilden we niet zomaar een Assepoester tonen. In het origineel wil ze niets anders dan een man vinden, er goed uitzien in zijn ogen en de rest van haar leven door hem onderhouden worden. Wij wilden een nieuwe versie de wereld in sturen, die gaat over ambitie en dromen najagen. Dat is een boodschap die we écht willen meegeven aan jonge meisjes.”

Inclusieve cast

De cast van deze nieuwe versie van ‘Cinderella’ laat niemand achter. Zo is de rol van de goede fee, die met een magische toets het leven van het jonge hoofdpersonage verandert, in dit verhaal danig anders dan in oudere versies. De rol wordt vertolkt door niemand anders dan Billy Porter, een zwarte homoseksuele acteur. Zo krijgt de rol nog meer glans.

De keuze voor Camila Cabello als hoofdrolspeelster is eveneens een inclusieve en slimme casting. De zangeres met Cubaanse roots heeft een grote fanbase uitgebouwd met nummers als ‘Havana’ en het duet ‘Señorita’ dat ze samen met haar partner Shawn Mendes zingt. De zangeres is voor miljoenen fans een icoon geworden en een rol als kinderheld Assepoester zit haar als gegoten. Haar zangstem geeft de film nog een extra dosis magie.

En zoals de cast in de uitzending van ‘Fresh Screens’ vertelt, is een scheutje magie net wat we nodig hebben na de gezondheidscrisis. 

Wil je meer te weten komen over 'Cinderella'? Stem aanstaande donderdag om 19u af op Pickx+ voor de nieuwste aflevering van 'Fresh Screens' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket? Dan kan je Pickx+ terugvinden op zender 263. Ontdek het volledig Pickx+-aanbod via de tv-optie ‘All Stars’.

Lees hier meer over ‘Everybody’s Talking About Jamie’, de film die vorige week in de spotlights stond.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top