Welke Vlamingen werden BV’s door ‘DSMTW’?

Films |

Binnenkort start het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Daarin zal presentator Erik Van Looy heel wat bekende en onbekende quizkandidaten het vuur aan de schenen leggen om uit te maken wie van hen de slimste mens van de wereld is. In afwachting daarvan ging Proximus Pickx na welke Vlaming het bekendst werd dankzij het ingenieuze quizprogramma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Marc-Marie Huijbregts

In 2014 viel één kandidaat op met zijn hoge stemmetje, kleurrijke kledij en verwonderde Nederlandse blik tegenover België. We hebben het natuurlijk over de Nederlandse cabaretier en acteur Marc-Marie Huijbregts die De Slimste Mens dat jaar onveilig kwam maken. Het publiek lag dikwijls plat met zijn verhalen die meestal geen pointe hadden en met de mopjes die hij uithaalde met zijn medekandidaten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Marc-Marie Huijbregts de jaren nadien een vast panellid in de jury werd.

Bart De Wever

We spoelen onze tijdmachine even terug naar het jaar 2006. Toen nam de onbekende politicus Bart De Wever mee aan ‘DSMTW’. De Wever was lid van het piepjonge N-VA, die politieke partij die toen samen met CD&V in de Vlaamse regering zetelde. De Wever zat goed in het vlees, schaamde zich daar niet voor en kon zichzelf enorm hard relativeren. Hij kreeg met regelmaat van de klok de lachers op zijn hand en strooide regelmatig met Latijnse spreuken. Dit alles gaf de man een enorme boost in populariteit die afstraalde op zijn partij.

Linda De Win

Linda De Win bewees in 2009 dat de vrouwelijke journalisten van de VRT minstens evenveel weten als hun mannelijke evenknieën. De voormalige presentatrice van Villa Politica maakte indruk met haar algemene en historische kennis, maar viel ook op om haar pedante persoonlijkheid. Zo hield ze tijdens de opnames vaak geen blad voor de mond, ook wanneer het televisiescherm met de vragen net iets te ver stond…

Jeroom

Cartoonist Jeroom nam in 2013 voor het eerst deel aan ‘De Slimste Mens’. Daar viel hij op met zijn grijze kapsel, grote snor en gevatte mopjes. Jeroom hield het slechts drie afleveringen vol maar mocht nadien wel opdraven in de jury als panellid. Daar kwamen de mopjes en scherpzinnige opmerkingen van de cartoonist nog beter tot zijn recht en vond hij in Erik Van Looy de ultieme zondebok.

Erik Van Looy

We kunnen natuurlijk niet om presentator Erik Van Looy heen. Van Looy is al zeventien jaar lang het gezicht van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en leerde de stiel van zijn voorganger Bruno Wyndaele. Van Looy werd voor het eerst bekend als regisseur van ‘Ad Fundum’ (1993), ‘De Zaak Alzheimer’ (2003) en ‘Loft’ (2008), ‘Dossier K’ (2009) en ‘De Premier’ (2016). Toch is het vooral dankzij dit quizprogramma, en de vele grapjes die om hem gemaakt worden, dat de Antwerpenaar overal in het land herkend wordt.

Bekijk ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ dit najaar op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top