Ontdek ‘Les intranquilles' van Joachim Lafosse in de Proximus VOD-catalogus

Films |

'Les intranquilles', de negende film van Brusselaar Joachim Lafosse en een film waarvan Proximus Pickx een financiële partner is, komt nu naar de VOD-catalogus van Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De film vertelt het verhaal van Leïla en Damien, die hevig verliefd zijn. Ondanks zijn bipolaire stoornis probeert Damien zijn leven met Leïla voort te zetten, wetende dat hij haar misschien nooit zal kunnen geven wat ze wil.

De cast bestaat onder meer uit Damien Bonnard en Leïla Bekhti die het koppel spelen waarvan het dagelijkse leven op zijn kop wordt gezet door de ziekte van Damien. Het zijn twee acteurs die de wind in de zeilen hebben. We hebben Leïla Bekhti ontdekt in 'Tout ce qui brille', waarvoor ze de César voor Beste Nieuwe Actrice kreeg, en sindsdien is de actrice ons blijven verbazen. Damien Bonnard is ook een opkomende acteur. Hij brak door in 'Rester vertical', waarin hij een failliete scenarioschrijver speelt die op zoek is naar een wolf in de Causses in Lozère, een departement in het zuiden van Frankrijk. Voor zijn vertolking werd hij voor de Césars genomineerd in de categorie Beste Mannelijk Aankomend Talent. In 2019 werd hij bij diezelfde Franse filmprijzen genomineerd voor Beste Acteur voor zijn rol in de film 'Les Misérables' van Ladj Ly.

Met 'Les Intranquilles', een drama dat Proximus Pickx financieel ondersteund heeft, levert Joachim Lafosse een zeer intiem werk af. "Het is niet de eerste keer dat ik zoveel inspiratie uit mijn persoonlijke leven put, maar het is wel de eerste keer dat ik het op deze manier en met deze gevoeligheid heb gedaan," zegt hij. "Ik droom al 35 jaar over deze film. Het is een wonder om een goede film te kunnen maken. Ik zeg niet dat ik in alles geslaagd ben, maar ik ben er blij mee.” De film is voornamelijk opgenomen in het dorp Fischbach, in de Luxemburgse regio Klein-Zwitserland. Het filmen was bijzonder ingewikkeld omdat het midden in de Covid-periode plaatsvond, met strenge sanitaire maatregelen

Een vaste klant in Cannes

De film werd gepresenteerd in de officiële selectie van het Festival van Cannes. In het verleden heeft Joachim Lafosse al meermaals zijn stempel gedrukt op de Croisette. In 2012 presenteerde hij 'A perdre la raison' in de sectie 'Un certain regard', waarvoor Émilie Dequenne de prijs voor Beste Actrice won. Hij werd ook twee keer geselecteerd voor de Quinzaine dés Réalisateurs, met 'Élève libre' in 2008 en 'L'Économie du couple' in 2016.

De keuze om Leïla Bekhti en Damien Bonnard in de hoofdrollen te casten, werd gemaakt op basis van hun reacties op het scenario. "Toen ik ze hoorde praten over het scenario, zei tegen mezelf: 'We hebben het over hetzelfde en we gaan samen een goede film maken' (...)", herinnert Joachim Lafosse zich, die wijst op de precisie waarmee de acteurs met hem spraken over wat hij had geschreven.

‘Les Intranquilles’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top