Onze kijktips voor een herfstig weekend

Films |

De weerkaarten geven duidelijk aan dat de zomer plaats moet maken voor de herfst. Na een tripje in de frisse buitenlucht is er niets beter dan gezellig binnen voor de buis nestelen. Maar welke programma’s zet je best op? Onze kijktips schieten je te hulp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Lucy

Er wordt al eens gezegd dat we slechts 10 procent van onze hersencapaciteit benutten. Die mythe is intussen ontkracht, maar het blijft een aanlokkelijk onderwerp voor filmscenario’s. Een daarvan is ‘Lucy’ uit 2014, geregisseerd door de Fransman Luc Besson en met Scarlett Johansson in de hoofdrol.

In ‘Lucy’ wordt het hoofdpersonage ongewild ingezet als koerier voor een gloednieuwe en erg krachtige drug. Maar de zak die ze in haar maag meedraagt, begint te lekken en het goedje heeft een ongelooflijk effect op haar lichaam. Met de drug in haar systeem, kan ze haar volledige hersencapaciteit benutten, en dat gebruikt ze om wraak te nemen op de criminelen die haar in deze situatie dwongen.

Bekijk ‘Lucy’ op vrijdag om 20u35 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil! 

Uitzending gemist? ‘Lucy’ is nog tot 16 december beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Vrijdag: John Lennon: Love Is All You Need

Muziekliefhebbers kunnen vrijdag dan weer genieten van het levensverhaal van John Lennon, verteld in deze documentaire aan de hand van unieke beelden en interviews. Yoko Ono en Cynthia Lennon, de twee echtgenotes die Lennon heeft gehad, verhalen over hoe de zanger omging met de roem van The Beatles, hoe de band splitte en hoe hij de beslissing maakte om als solo-artiest te pleiten voor wereldvrede.

‘John Lennon: Love Is All You Need’ is een waar eerbetoon aan de idealistische en bevlogen, maar soms ook getormenteerde muzikant die onmetelijk veel invloed had op de generaties die na hem volgden. De documentaire verscheen al in 2010, maar is nu ook te streamen op Netflix.

Ontdek ‘John Lennon: Love Is All You Need’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zaterdag: Dunkirk

Filmmaker Christopher Nolan besloot het verhaal van de terugtrekking van de Britse troepen uit Duinkerke in 1940 ter vertellen door een soldaat, een schipper en een spitfire-piloot te volgen bij de uitvoering van de missie die de naam Operatie Dynamo kreeg. De film werd genomineerd voor maar liefst acht Oscars, waarvan er drie verzilverd werden. In de hoofdrollen zien we gevestigde waarden als Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy en Kenneth Branagh naast jong talent als Fionn Whitehead en de zanger Harry Styles.

Nolan zou Nolan niet zijn als de film niet op één of andere manier een breinbreker zou zijn. Zo wordt het verhaal van de soldaat over de spanne van een week verteld, het verhaal van de schipper duurt een dag en dat van de piloot een uur, allemaal met diezelfde deadline in het verschiet. Koppel dat aan een uniek staaltje sound design en je hebt een kaskraker van formaat. 

Bekijk ‘Dunkirk op zaterdag om 20u25 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: The Suicide Squad

Mag de spannende actie voor jou een pak minder ernstig zijn? Dan is ‘The Suicide Squad’ meer iets voor jou. Vijf jaar na de eerste, fel bekritiseerde poging om Harley Quinn en haar bende criminelen die de wereld moeten redden naar het grote scherm te brengen, probeerde regisseur James Gunn het opnieuw. Deze keer met een pak meer absurditeit en humor, en dat is te zien aan de overweldigend positieve respons van de critici.

Margot Robbie kruipt opnieuw in de huid van Harley Quinn, de handlangster van Joker, die samen met schurken als Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) en Polka-Dot Man (David Dastmalchian) gerekruteerd wordt om een zeestervormige alien te verslaan.

‘The Suicide Squad’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zondag: Brian Cox’s adventures in space and time

Laten we eerlijk zijn, de meeste schermen zullen zondagavond afgestemd zijn op de finale van de Nations League op VTM, maar ook voor wie geen voetbalfan is, is er wat te zien. Wie houdt van populaire wetenschapsonderwijzers, kan niet alleen terecht bij ‘Scheire en de Schepping’, maar ook bij ‘Brian Cox’s adventures in space and time’.

Nu miljardairs met hun zelf gefinancierde ruimtevaartmaatschappijen commerciële vluchten zullen beginnen maken buiten onze stratosfeer, stelt de Britse fysicus Brian Cox zich de vraag hoe ver de mensheid zal gaan. In vier afleveringen probeert Cox antwoorden te vinden op vragen die de mensheid al sinds het prille begin fascineren, en waar de wetenschap telkens nieuwe delen van blootlegt.

Bekijk ‘Brian Cox’s adventures in space and time’ op zondag om 20u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Seinfeld

Een van de meest invloedrijke sitcoms aller tijden, een serie die zogezegd over niets gaat, is het legendarische ‘Seinfeld’. In de jaren 90 maakte observatiekomiek Jerry Seinfeld furore met deze komische reeks die deels op het leven van Jerry en zijn coschrijver Larry David gebaseerd is. In 1998 kozen Seinfeld en David ervoor om de reeks op een hoogtepunt te beëindigen. Seinfeld stortte zich weer op de stand-up, Larry David begon te werken aan het uitstekende ‘Curb Your Enthusiasm’.

In ‘Seinfeld’ zien we een deels fictieve versie van Jerry, die in New York woont en werkt als komiek, samen met zijn beste vriend George Costanza, buurman Cosmo Kramer en ex-vriendin Elaine Benes. De verhaallijnen gaan veelal over de kleinst mogelijke dingen des levens, die door de personages volledig buiten proportie geblazen worden. En nu is de serie volledig beschikbaar op Netflix. Ideaal om ongecompliceerd te bingewatchen.

Ontdek ‘Seinfeld’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top