Deze nieuwe Netflix-films en -series moet je zeker gezien hebben!

Series |

De dagen worden korter en de temperaturen zakken in sneltempo maar dat hoeft geen ramp te zijn. Streamingdienst Netflix heeft zijn aanbod films en series immers net aangevuld met enkele toppers. Proximus Pickx bladerde door de nieuwigheden en vertelt jou wat je zeker niet mag missen. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Ada Twist, Scientist’

In deze serie maken we kennis met de achtjarige Ada. Zij is erop gebrand om alles te weten te komen over alles en krijgt hiervoor de hulp van haar twee beste vrienden: Rosie Revere (ingenieur) en Iggy Peck (architect). Ada lost met haar nieuwsgierigheid tal van problemen op voor haar vrienden en familie. Maar ondanks alle theoretische kennis die ze opbouwt, staat er nog een grote uitdaging op haar te wachten: de wijde wereld intrekken en die, met behulp van wetenschap, omtoveren tot een geweldige plek.

De Amerikaanse scenarist Chris Nee en Barack en Michelle Obama sloegen de handen in elkaar om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met wetenschap. Ze deden dit door het kinderboek ‘Ada Twist, Wetenschapster’, van schrijfster Andrea Beaty te vertalen naar het grote scherm en komen origineel uit de hoek. Zo wordt er heel wat fantasie gebruikt om wetenschap tot leven te laten komen. Op het eind van elke aflevering passeert bovendien het leven van een echte wetenschapper de revue.

Ontdek ‘Ada Twist, Scientist’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

‘The Guilty’

Joe Bayler (Jake Gyllenhaal) is een Amerikaanse politieagent uit Los Angeles die door fouten gedegradeerd werd tot dispatcher. Terwijl hij zijn avonddienst doet, wordt hij opgebeld door een jonge vrouw die zich in een penibele situatie bevindt. Ze kan niet in volledige zinnen antwoorden en Joe vermoedt dat het om een kidnapping gaat. Hij doet alles in zijn macht om de vrouw te redden, maar komt gaandeweg te weten dat het zaakje stinkt...

Niet enkel Jake Gyllenhaal doet mee in deze spannende thriller, ook Ethan Hawke, Riley Keough, Peter Sarsgaard en Paul Dano tekenen present. ‘The Guilty’ is een remake van de gelijknamige Deense film uit 2018 die geregisseerd werd door regisseur Gustav Müller en werd dit jaar verfilmd door Antoine Fuqua. Hij maakte eerder al ‘Training Day’, ‘Shooter’, ‘Sniper’ en ‘The Equalizer’.


Ontdek ‘The Guilty’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'Schumacher'

Hoe het met de gezondheidstoestand van Michael Schumacher is gesteld, weten enkel zijn naasten. Als je echter meer te weten wil komen over de opkomst en de successen van de Duitse autolegende, moet je deze Netflix-documentaire zeker gezien hebben. Netflix kreeg naar verluidt de toestemming om exclusieve interviews te tonen waarin de vrienden en familie van Schumacher hun verhaal over de F1-carrière van de recordwinnaar doen.

Maar daar houdt het niet op in ‘Schumacher’. De makers laten ook vrouwlief Corinna en zijn twee kinderen, Gina en Mick Schumacher, aan het woord. Hierdoor wordt voor het eerst een glimps achter de schermen van de familie Schumacher gegeven. 

Ontdek ‘Schumacher’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


'Squid Game'

In deze achtdelige Zuid-Koreaanse serie zien we hoe 456 mensen deelnemen aan een afvalrace waarin ze 40 miljoen dollar kunnen winnen door zes kinderspelletjes te spelen. Al deze mensen zitten in de financiële problemen en hebben hun eigen persoonlijke redenen om deel te nemen aan het spel. Dat spel is echter niet zo eenvoudig als het lijkt want elke keer iemand afvalt, wordt die persoon vakkundig het hoekje om geholpen.

De serie is nog maar sinds september beschikbaar via Netflix. Toch prijkt ‘Squid Game’ sinds enkele dagen bovenaan de top 10-lijsten van elk land. Volgens Ted Sarandos, ceo van Netflix, kan de serie zelfs de populairste ooit worden van het streamingsplatform. "Squid Game is nu al de populairste niet-Engelstalige Netflix-serie ter wereld”, stelt de ceo.

Ontdek ‘Squid Game’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top