‘Fresh Screens’ zoomt in op ‘The Way Back’ en ‘Respect’

Films | ‘Fresh Screens’ op Pickx+ is zoals elke week je bron van filmnieuws. Deze week focust de uitzending op de recente releases ‘The Way Back’, die naar de VOD-catalogus van Proximus komt, en ‘Respect’, de biopic die je nu in de cinemazalen vindt. Hier vind je nog meer info over beide films.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Way Back

De film ‘The Way Back’ vertelt het verhaal van basketter Jack Cunningham die door zijn alcoholproblemen van zijn voetstuk is gevallen. Hij keert als coach terug naar de sport in een poging om zijn oude glorie te herstellen. Het hoofdpersonage wordt vertolkt door niemand minder dan Ben Affleck, die in ‘Fresh Screens’ net als ander acteurs aan het woord komt. Hij beschrijft de film als een erg persoonlijke ervaring, zeker omdat de acteur ook geworsteld heeft met alcoholproblemen. Hij voelt zich dus zeker aangesproken door het verhaal over tweede kansen. De thema’s van de reddende kracht van menselijke connecties en hoop, maar ook rouw, raakten ook de andere acteurs in de cast.  
 
De film is geregisseerd en geproduceerd door Gavin O’Connor, die vooral naam maakte met sportfilm ‘Warrior’ en actiefilms als ‘The Accountant’ en ‘Pride and Glory’. Zijn film werd bij de release positief onthaald, maar bleef omwille van de pandemie slechts een korte tijd in de cinemazalen. Daardoor was de initiële opbrengst eerder teleurstellend.
 
‘The Way Back’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Respect

Biopics over muziekiconen zitten in de lift, en als er één zo’n icoon is dat een plekje op het witte doek verdient, dan is dat wel Aretha Franklin. Deze film, die onlangs in de zalen verscheen, vertelt over de opgang, de strubbelingen en het weergaloze engagement van de Queen of Soul. In de hoofdrol zien we Jennifer Hudson, die voor haar rol in ‘Dream Girls’ de Oscar voor de beste actrice mee naar huis nam. De actrice werd voor de rol uitgekozen door Aretha Franklin zelf, vertelt ze vol ontroering in ‘Fresh Screens’. Volgens de zangeres bezit de Hudson een gevoeligheid en een bescheidenheid die ideaal is om haar personage te vertolken. Het resultaat zou ze jammer genoeg niet te zien krijgen, want de iconische zangeres overleed in 2018.
 
De film toont hoe Aretha Franklin een wereldwijde ster werd, maar toont ook een andere kant van de artieste. Ze was namelijk fervent voorvechter voor burgerrechten. Haar strijd voor gelijkheid wordt net als haar muzikaal talent duchtig uitgespit in deze beklijvende biopic.
 
Meer weten over ‘The Way Back’ en ‘Respect’? Stem aanstaande donderdag om 19u af op Pickx+ voor de nieuwste aflevering van 'Fresh Screens' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket? Dan kan je Pickx+ terugvinden op zender 263. Ontdek het volledig Pickx+-aanbod via de tv-optie ‘All Stars’.Lees hier meer over 'Fresh Screens':

'Fresh Screens' over de langverwachte film 'CODA'
'Gunpowder Milkshake' onder de spots

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top