Vijf verrassende weetjes over het beklijvende 'Killing Eve'

Series | De Britse thrillerreeks 'Killing Eve' groeide de voorbije jaren uit tot één van de grootste sensaties op het kleine scherm. De serie uit de koker van 'Fleabag'-maakster Phoebe Waller-Bridge draait rond een geheim agente die jaagt op een internationale moordenares bijgenaamd Villanelle. Wanneer hun beide wegen kruisen, ontdekken ze dat de geheime kringen waartoe ze behoren meer in elkaar verstrengeld zijn dan hen lief is, en beginnen ze een obsessie te cultiveren voor elkaar. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De serie werd al verlengd nog voor er één seconde van uitgezonden was

Doorgaans wachten productiestudio's de kijkcijfers af alvorens de knoop door te hakken om een tv-serie te verlengen of af te voeren. Zelfs bekroonde topseries als 'Deadwood', meervoudig Golden Globe en Emmy-winnaar, ontsnappen niet aan die commerciële wet. Het lot van een tv-serie ligt in handen van het kijkerspubliek: de paar miljoen kijkers van 'Deadwood' wogen niet op tegen de torenhoge productiekosten van de gelauwerde westernreeks, en dan is het einde verhaal.

Niet zo bij 'Killing Eve': de reeks werd verlengd met een tweede seizoen nog voor er één seconde van het eerste seizoen op het scherm verschenen was. "De eerste reacties van kijkers die de reeks nog voor de publieke release te zien kregen waren fantastisch. Om die reden, en omdat we met heel ons hart houden van deze grappige, originele, meeslepende serie, hebben we besloten om de reeks nog voor de première te verlengen met een tweede seizoen", motiveerde de topvrouw van BBC America de beslissing.

Het eerste seizoen presteerde iets waar tien jaar lang geen enkele serie in slaagde

Toen de slotaflevering van het eerste seizoen op antenne kwam in mei 2018 stemden 86 procent meer kijkers af op de reeks dan bij de openingsaflevering. Het kijkerspubliek groeide van meet af aan onafgebroken, week na week. Die consequent stijgende curve van de kijkcijfers is een zeldzaamheid: meer dan tien jaar lang was geen enkele tv-serie erin geslaagd om dergelijke groeicurve op te tekenen.

Meer dan honderd vrouwen deden auditie voor de rol van Villanelle

Het is moeilijk, zoniet ondenkbaar, om je iemand anders dan Jodie Comer in te beelden voor de rol van de psychotische en glamoureuze Villanelle. Meer dan honderd vrouwen boden zich aan voor de rol van de gewelddadige moordenares. De producenten zochten naar een persoon die de gave bezit om op te gaan in een massa. Het onopvallend voorkomen van Comer (en haar stem en accenten) maakt dat ze als een kameleon kan blenden in een grote groep.

"Er moest vooral chemie zijn tussen Eve en Villanelle", aldus producer Sally Woodward Gentle aan het vakmagazine Backstage. "Een buitengewone chemische reactie die niet noodzakelijk seksueel moet zijn, maar wel die suggestie moet geven. En Comer bezat die gave."

Actrice Sandra Oh zorgde voor een primeur bij de Emmy's

Tussen 2005 en 2009 ontving Oh vijf opeenvolgende Emmy-nominaties in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een dramareeks, voor haar rol van Dr. Cristina Yang in 'Grey’s Anatomy'.

Haar nominatie in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol in een dramareeks voor haar prestatie in 'Killing Eve' betekende een primeur in de entertainmentindustrie: ze was de allereerste Aziatische actrice die genomineerd werd in die categorie. Helaas heeft ze die nominatie niet kunnen verzilveren.

De slotscène van het eerste seizoen was het resultaat van een 'wijnovergoten diner'

Sandra Oh en Phoebe Waller-Bridge zetten de beklijvende slotscène van het eerste seizoen in een creatieve opwelling op papier na een 'wijnovergoten diner'. De overmatige alcohol was een katalysator in dat proces.

"Sandra en ik gaven de scène vorm rond mijn keukentafel", verklaarde Waller-Bridge aan Variety. "Het was improvisatie. We lieten onze gevoelens de vrije loop en keken wat er gebeurde."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top