Wat te doen op de “Internationale Hobbitdag”?

Films | Op 22 september vieren we de “Internationale Hobbitdag”, ter ere van die dag in 1937 toen de wereld kennismaakte met de Hobbits en alle andere wezens die Midden-Aarde bewonen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gandalf zei het goed: “Hobbits zijn echt verbazingwekkende wezens.” Vier dus op 22 september mee de Internationale Hobbitdag door een eerbetoon te brengen aan een van de meest geliefde en heroïsche personages van J.R.R. Tolkien! Hobbits zijn timide, maar in staat tot grote moed; terughoudend om hun huizen te verlaten, maar dorstig naar avontuur; kalm en vredig, maar enthousiast om feestjes te geven. Met zulke prachtige eigenschappen hebben Hobbits hele generaties geboeid.
 
Om deze dag te vieren zoals het hoort, kunnen we een aantal activiteiten suggereren die Hobbits waardig zijn. Je kan er bijvoorbeeld een feest van maken. Bekend om hun goed gevulde voorraadkasten, aten Hobbits tot zes maaltijden per dag en lieten ze nooit een kans voorbijgaan om met vrienden aan tafel te gaan voor een goede maaltijd en een levendig gesprek. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om cadeautjes met uw dierbaren uit te wisselen: eenvoudige en creatieve geschenken, zoals speelgoed, sieraden en kleine muziekinstrumenten. Ten slotte is het vooral tijd om op avontuur te gaan… Of het nu een wandeling door een nieuwe buurt is of verborgen juweeltjes ontdekken, ervaar de spanning van het onbekende – zoals een echte Balings. De wereld verkennen dus!

Hobbithuizen

Hoewel niet iedereen naar Nieuw-Zeeland kan reizen om met eigen ogen de majestueuze locaties te zien waar Peter Jacksons ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ zijn opgenomen, is het zelfs in ons kleine België nog mogelijk om op verkenning te gaan. Met een beetje verbeelding kan je je ook hier in een sprookje wanen.
 
Eerste stop: het Domaine de Chevetogne in Rochefort. Dit grote recreatiegebied biedt in de zomer veel activiteiten, maar je kunt er het hele jaar door wandelen. Elk jaar organiseert het park de “Salon Passion Robinson”, een evenement waar architecten en bouwers allerlei soorten hutten, yurts, aanhangwagens, tenten in bomen en andere habitats komen bouwen. Normaal gesproken worden alle creaties daarna afgebroken, maar het park heeft een uniek Hobbithuis behouden. Deze verborgen parel ligt in het bos, vlakbij een vijver met een houten bruggetje. En ook als je elders wil overnachten in een Hobbithuis, zijn er veel opties voor je beschikbaar op Tripadvisor of Booking.com.
 

Weetjes voor je hobbitquiz

Ook wie liever thuis blijft, kan uiteraard de fantastische wereld van Tolkien vieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een quiz onder fans? Om je te helpen om de vragen op te stellen, presenteren wij je enkele wist-je-datjes. Wist je bijvoorbeeld dat de crew achter de trilogie ‘The Hobbit’ zo veel goudverf nodig had om het hol van de draak Smaug te maken, dat er geen likje meer te vinden was in Nieuw-Zeeland? Toen ze nog meer verf nodig hadden, moesten ze die laten overkomen uit Duitsland. In het laatste deel in dat drieluik is een epische strijd te zien die 45 minuten duurt, en is daarmee de recordhouder voor de langste gevechtsscène in een film.
 
Achter de schermen moest de crew creatief aan de slag om de wereld van Tolkien realistisch neer te zetten. Wist je dat het haar en de baard van de dwergen gemaakt is van het haar van een jak? Per dwerg kostten de pruiken tot wel 10.000 dollar. Misschien wilde de crew wel wat besparen toen ze de brul van Smaug opnamen. De bloedstollende schreeuw waar cinemagangers van terugdeinsden, en die in Sao Paulo overigens een speaker brak, is niet die van een beer, een leeuw of een goedbetaalde stemacteur. Neen, het is een gemanipuleerde opname van de 7-jarige dochter van de supervisor voor speciale effecten.

We nodigen je ook uit om de trilogie van ’The Hobbit’ te ontdekken op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top