‘The Crown’ en ‘Ted Lasso’ domineren 73e Emmy Awards

Series |

Gisterenavond vond de 73e editie van de Amerikaanse Emmy Awards plaats in Los Angeles. Heel wat filmsterren tekenden opnieuw present en dat in veilige omstandigheden. De Britse serie ‘The Crown’ en de Amerikaanse serie ‘Ted Lasso’ wonnen de belangrijkste prijzen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij heel wat internationale filmsterren kon gisterenavond de pret niet op. Dit jaar konden de Emmy Awards immers opnieuw doorgaan met een redelijk tot groot publiek. De organisatie had zo’n 500 gasten uitgenodigd in het Events Deck-gebouw in het Amerikaanse Los Angeles waar zowel binnen- en buitenruimte beschikbaar was. De gasten moesten op voorhand getest worden en/of een bewijs van vaccinatie kunnen voorleggen.

Beste dramareeks: 'The Crown'

Na de openingsceremonie was het tijd voor de eigenlijke awards en daarvan won Netflix-serie ‘The Crown’ de belangrijkste. De Britse historische dramaserie die sinds 2016 op Netflix te bewonderen is, won dit jaar maar liefst zeven Emmy Awards en dat in de belangrijke categorieën zoals ‘Beste Dramareeks’, ‘Beste Acteur in een dramareeks’ (Josh O'Connor), ‘Beste Actrice in een dramareeks’ (Olivia Colman), ‘Beste mannelijke bijrol’ (Tobias Menzies), ‘Beste vrouwelijke bijrol’ (Gillian Anderson), ‘Beste regie’ en ‘Beste scenario’. Het vierde seizoen van ‘The Crown’ is hierdoor meteen het meest succesvolle seizoen ooit.

 

'Ted Lasso': meest succesvolle debuut

Het meest succesvolle debuut ooit op de Emmy Awards ging naar ‘Ted Lasso’. In deze Amerikaanse komedieserie zien we hoe een American Football-coach (Jason Sudeikis) plots een Engelse voetbalclub gaat trainen, met alle komische gevolgen van dien. ‘Ted Lasso’ werd in totaal twintig keer genomineerd en kon vier Emmy Awards mee naar huis nemen, waaronder die van ‘Beste komedieserie’, ‘Beste mannelijke hoofdrol in een komedieserie’ (Jason Sudeikis), ‘Beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie’ (Hannah Waddingham) en ‘Beste mannelijke bijrol in een komedieserie’ (Brett Goldstein).

Netflix viel gisterenavond ook in de prijzen met ‘The Queen's Gambit’. Deze spannende reeks over schaken wond de prijs van ‘Beste miniserie’. Een andere opmerkelijke winnaar was acteur Ewan McGregor voor zijn rol in ‘Halston’. McGregor won met zijn vertolking de Emmy voor ‘Beste hoofdrol in een miniserie’.

Ontdek 'The Crown', ‘The Queen's Gambit’ en 'Halston' op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top