De leukste easter eggs die je kan spotten in de Batman-films

Films | Regisseurs aarzelen in de monatgekamer vaak niet om in hun films een paar kleine geheimpjes te verbergen, die alleen de meest oplettende kijkers zullen opmerken. Knipogen, cameo's of complexe verwijzingen naar een gedeeld universum… voor echte fans is het altijd een plezier om deze ‘easter eggs’ te ontdekken. De Batman-franchise is geen uitzondering, dus ter gelegenheid van de Internationale Batman-dag belichten we enkele pareltjes uit de filmreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

J. Kerr ontdekt een Joker-kaart

Aan het einde van ‘Batman Begins’, het eerste deel uit de trilogie van Christopher Nolan met Christian Bale als de iconische superheld, ontmoet Batman commissaris Gordon op een dak in Gotham. Die overhandigt hem een tas waarin een bewijsstuk zit dat alvast de volgende film aankondigt: een jokerkaart. Maar in deze shot zit een grappig detail. Als we oplettend genoeg zijn, zien we dat de de politieagent die de kaart heeft gevonden luistert naar de naam J. Kerr. Een subtiele manier om aan te kondigen dat de Joker zich in de toekomst gaat vermommen als politieagent…

Heath Ledger brengt hulde aan de eerste Joker

Hij werd door recensenten én publiek de hemel in geprezen voor zijn weergalloze vertolking van de gekke schurk en aartsvijand van Batman, maar acteur Heath Ledger kon nooit de vruchten plukken van zijn succesrol. Hij overleed namelijk nog voor de film uitkwam op het grote doek. Maar ook via zijn personage werden easter eggs in ‘The Dark Knight’ binnengesmokkeld. In de openingsscène van de film draagt de Joker bijvoorbeeld een clownsmasker dat verwijst naar de make-up van de allereerste Joker, gespeeld door Cesar Romero in de serie uit de jaren 60.

Senaatsvoorzitter in 5 films

Zelfs doodernstige politici uit de allerhoogste regionen van de Amerikaanse politiek hebben weleens graag hun pleziertje. Patrick Leahy uit Vermont is een superfan van strips, en Batman in het bijzonder. En oh ja, naast fervent Batman-liefhebber is hij ook senator sinds 1974, sinds kort zelfs Senaatsvoorzitter. Dat weerhield hem er niet van om liefst vijf keer op het scherm te verschijnen in uiteenlopende Batman-films. Hij passeerde de revue in ‘Batman Forever’, ‘Batman and Robin’, ‘The Dark Knight’, ‘The Dark Knight Rises’ en ‘Batman vs Superman’. In ‘The Dark Knight’ wordt hij met name door de Joker bedreigd met een mes.

Knipoog naar de bedenker van Batman

In de film ‘Batman’, waarvoor Michael Keaton in de huid van Bruce Wayne kroop, toont de openingsscène van de film een verslaggever die gelooft in het bestaan van de superheld, terwijl zijn collega’s hem niet geloven. Ze lachen hem uit, en een van hen maakt zelfs spottend een kleine tekening die zich voorstelt hoe de ‘Bat-Man’ eruitziet: een gigantische vleermuis in een gestreept pak. Maar het kleine detail dat er écht toe doet, is de handtekening onder de schets: Bob Kane. Dat is de striptekenaar die de geestelijke vader was van Batman, in 1939.

Robin verwijst naar Nightwing

Er zijn verschillende Robins geweest in de geschiedenis van Batman, en een van hen was Dick Grayson. Als volwassene verruilt hij de rol van Robin voor die van Nightwing en verandert hij ook van kostuum: een jumpsuit met op zijn borst een grote blauw-rode vogel. In de film ‘Batman & Robin’ draagt Robin een kostuum dat erg duidelijk verwijst naar dat Nightwing-kostuum, maar dan zonder cape …


Batman Begins', 'The Dark Knight', 'The Dark Knight Rises' en 'Batman vs Superman' kan je bekijken op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 
 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top