Wat kunnen we verwachten van de kandidaten van 'K2 zoekt K3?'

Muziek | Vanavond is het eindelijk zover, de langverwacht zoektocht naar ‘de blonde van K3’ gaat van start. Alleen gooit de meidengroep het deze keer over een andere boeg: de nieuwe Klaasje hoeft niet blond te zijn en ook geen meisje. Je hoort het goed: ie-de-reen maakt kans op de plek tussen Hanne en Marthe. Proximus Pickx kijkt even wat er de ronde doet op het internet in afwachting van vanavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met nog maar enkele uren te gaan tot de eerste aflevering van ‘K2 zoekt K3’, is dit het gepaste moment om al eens te kijken wat de pronostiek is voor de wedstrijd. Sinds enkele weken doen namelijk al een paar (voor-)audities de ronde op het internet en daar heeft de gemiddelde sociale mediagebruiker natuurlijk een ongezouten mening over.
 
Zoals je al eerder kon lezen bij Proximus Pickx, wordt de zoektocht daar het derde lid van de (nu nog) meidengroep in een volledig nieuw jasje gestoken. Zo is er bijvoorbeeld een hoor- en een zie-jury, zij kunnen respectievelijk de kandidaten alleen maar horen of zien auditie doen. Op de site van VTM kan je sinds een tijdje zelf in de schoenen staan van Nathalia en Samantha Steenwijk, en Ingeborg en Gordon. Alle 68 voor-audities van de kandidaten die straks hun kans wagen in de show, zijn er beschikbaar.

Diverse kandidaten

Het eerste wat opvalt bij het zien van de auditiebeelden, is hoe divers de kandidaten zijn. Elk geslacht, gender, geaardheid en huidskleur is welkom. Voor veel mensen een verademing, maar in de reacties onder de video’s valt toch ook wat anders te lezen. Zo zijn veel mensen ervan overtuigd dat het hier om “doorgestoken kaart” gaat en er sowieso een jongen zal winnen. Velen onder hen vinden het dan ook helemaal niet oké om een jongen in een meidengroep te zetten en zijn bang dat de kwaliteit achteruit zal gaan en groep zelf helemaal zal moeten stoppen.
 
Gert Verhulst, die alle kandidaten natuurlijk nauwgezet opvolgt, is het daar helemaal niet mee eens. “Er waren natuurlijk jongens die niet zo goed waren, maar dat kan altijd”, vertelt Verhulst aan Het Laatste Nieuws. “De jongens die in dit stadium van de wedstrijd (de audities zijn niet live, waardoor de televisieuitzending een beetje achterlopen op het verloop van de wedstrijd red.) nog overblijven, zouden morgen zo tussen Marthe en Hanne kunnen gaan staan.”
 
Dat er een paar mindere audities bij zullen zitten vanavond, daar mogen we zeker van zijn. Maar volgens Gert Verhulst zijn er dus ook enkele parels die er uitspringen en daar zitten zeker ook jongens bij. Zo mag je je verwachten aan de kleurrijke en enthousiaste Ziggy en de kalme Pieter met zijn lagere stem, maar ook Elise die geen enkele noot in haar voor-auditie miste en Emma die voor de gelegenheid het dansje van ‘Teleromeo’ ook al van buiten leerde. Het belooft een spannende avond te worden!
 
Bekijk ‘K2 zoekt K3’ elke zaterdag om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 
Heb je zelf zin om mee te zingen met K3? Check dan Studio 100 Hits op zender 40 in de tv-optie ‘Family’. Zin in meer video’s, liedjes, spelletjes en oneindig veel plezier? Check dan de Studio 100 GO Pass, beschikbaar als tv-optie of binnen het aanbod van de tv-optie ‘Family’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top