Deze beroemdheden aarzelen niet om het openbaar vervoer te nemen

Films | De komende periode vieren we opnieuw de Europese Mobiliteitsweek. In deze week wordt er graag benadrukt hoe het openbaar vervoer een alternatief kan zijn voor koning auto. En bij enkele bekende sterren valt deze boodschap niet in dovemansoren. Schrik dus niet als je deze celebrities eens tegenkomt op de bus, trein of metro.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rihanna

Rihanna staat erom bekend doorheen haar carrière dicht bij haar publiek te willen staan. Ooit wist ze haar fans te verblijden met een verrassende acte de présence op het openbaar vervoer in Londen. Toen ze een optreden moest gaan geven in de O2 Arena in de Britse hoofdstad, besloot ze met de metro naar de evenementenhal te gaan. Veel monden gingen open van verbazing in de metro. In een overvolle wagon stond ze lekker te kletsen met haar fans en bezorgde hen ongetwijfeld een onvergetelijk moment. Rihanna was blijkbaar niet aan haar proefstuk toe. “Ik neem gewoon graag de metro. Die is veel sneller dan de auto. En waarom zou ik dat niet kunnen doen? Ik ben ook maar een mens zoals iedereen”, zei ze daarover.

Neil Patrick Harris

Fans van de serie ‘How I Met Your Mother’ zullen zich ongetwijfeld de iconische scène in metro herinneren. Barney, het personage dat wordt vertolkt door Neil Patrick Harris, daagt zichzelf uit door de marathon van New York te willen lopen. Eén klein probleem: na het hardlopen merkt Barney dat zijn benen niet meer willen reageren. Het leidde tot ongemakkelijke situaties in de metro. Dat laatste wensen we hem niet toe in het echte leven, maar Neil Patrick Harris kan je wel degelijk tegen het lijf lopen in de metro. Ook hij is een grote fan van het openbaar vervoer.

Anne Hathaway

De ster van onder meer ‘The Princess Diaries’ en ‘The Devil Wears Prada’ kan je ook spotten op het openbaar vervoer. Dat hoeft in dit geval zeker geen verrassing te zijn. Hathaway groeide op in Brooklyn, het gekende stadsdeel van New York. De snelste manier daar om ergens naartoe te geraken, is via de metro. Hathaway houdt er dezelfde filosofie op na als Rihanna. Ze voelt zich ook maar een mens van vlees en bloed. Komen er toch verwonderde fans even tot bij haar, dan blijft ze altijd zachtaardig en tovert ze haar mooie glimlach boven.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker zal voor altijd verbonden zijn aan ‘The Sex and the City’. In de serie vertolkte ze op onnavolgbare wijze het personage Carrie Bradshaw. Terwijl Carrie steevast kiest voor de taxi om zich te verplaatsen, kiest Parker voor de metro. Vooral samen met haar kinderen even verpozen in de metro vindt de actrice geweldig om te doen. Zo werd ze eens met haar zoon gespot in de subway toen ze samen naar het Museum of Modern Art trokken in New York.

Jake Gyllenhaal

In New York halen ze niet echt meer de schouders op als ze Jake Gyllenhaal tegen het lijf lopen in de metro. “Geen betere manier om je te verplaatsen, dan met het openbaar vervoer”, is het motto van Gyllenhaal. Voor de New Yorkers is het zelfs een running gag geworden. De massa’s aan tweets waarop Gyllenhaal gespot wordt in de metro, is niet bij te houden. Ook hier klinkt dezelfde toon. De acteur voelt zich niet superieur tegenover iemand anders en blijkt een heel gewoon en goedlachs persoon te zijn.


Ontdek hier ook welke muzikanten hun tournees aanpassen of schrappen voor onze planeet! 

Nigel Williams

De Vlaamse komiek met Britse roots lanceerde dit jaar samen met zijn collega en stadsgenoot Alex Agnew een campagne voor het behoud van de Antwerpse tramlijn 7. De tram ligt beide heren dus na aan het hart. De burgerbeweging roept met de campagne op om zoveel mogelijk mails te versturen naar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) om haar eisen kracht bij te zetten.

Ook andere komieken zoals Wim Helsen en Adriaan Van den Hoof sprongen in de bres voor lijn 7, omdat die emotionele waarde heeft voor tal van Antwerpenaars: tram 7 is immers de oudste tramlijn van de Koekenstad, en vormt dus een rode draad in de herinneringen van menig inwoner. De reddingsoperatie lijkt zijn vruchten af te werpen: minister Peeters besliste in maart om de hertekening van het Antwerpse tramnet uit te stellen. Toch blijft het lot van tram 7 onzeker: is het slechts uitstel van executie?

Thibault Christiaensen

De helft van het ruige Vlaamse rockduo Equal Idiots vertrouwde jarenlang op de trein als vervoersmiddel. Met zijn wederhelft Pieter Bruurs hoste hij per spoor het hele land door, van optreden naar optreden. "Ik kreeg onlangs van een treinconductrice te horen dat ze het chapeau vond dat ik nog de trein neem", verklaarde de rockzanger vorig jaar in Metro. "Jawel, ook rocksterren zitten op de trein. Ik ben toch ook maar een gewone dude die moet pendelen?". De bescheidenheid zelve, die Christiaensen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top