'K2 Zoekt K3': wat mogen we verwachten en ken je deze oude bekenden nog?

Muziek | Klaasje Meijer besloot om K3 te verlaten en Hanne en Marthe zijn dus op zoek naar een derde lid voor de groep. Studio 100 en VTM gaan in 'K2 Zoekt K3' op zoek naar een vervangster of vervanger en doen dat aan de hand van een heuse zoektocht. Er schreven maar liefst 22.690 mensen zich in. Vanaf zaterdag start het avontuur om 20u30 op VTM. Proximus Pickx blikt vooruit naar de zoektocht en we halen ook enkele ex-kandidaten van de vroegere shows naar boven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de derde keer in de geschiedenis van de groep K3 komt er een televisiereeks om een opvolgster of deze keer mogelijk een opvolger te kiezen. Kürt Rogiers neemt de fakkel over van Koen Wauters en Niels Destadsbader en is de Belgische presentator van dienst. Zijn Nederlandse collega is Tooske Ragas. Deze keer kan er ook een jongen gekozen worden als opvolger voor Klaasje Meijer.

Er zijn daarnaast nog enkele vernieuwingen in het format. De show wordt nog spannender, dankzij een verrassende twist in de jury. Want nog vóór de kandidaten voor de 100-koppige publieksjury staan, moeten ze eerst een professionele jury trotseren die hun zang én performance afzonderlijk beoordeelt. Langs Vlaamse kant bestaat de jury uit Natalia en Ingeborg, uit Nederland zijn dat de flamboyante Gordon en zangeres Samantha Steenwijk.

Het nieuwe format

De driedubbele jury zorgt dus voor een fris element in 'K2 Zoekt K3'. Natalia en de Nederlandse zangeres Samantha Steenwijk vormen samen de hoor-jury, die de audities enkel kan horen en niet kan zien. Zij jureren dus blind en beoordelen in de ‘luisterbox’ alleen de stem en het zangtalent van de kandidaten. De zie-jury bestaat uit Ingeborg en Gordon. Zij zijn in de ‘kijkbox’ enkel aangewezen op hun ogen. Ze horen de audities niet, maar oordelen over de performance en de K3-factor van de kandidaten.

Alleen wanneer alle vier de juryleden positief zijn, gaan de juryboxen de hoogte in en stoot de kandidaat door naar de publieksjury. 100 willekeurige Vlamingen en Nederlanders van allerlei leeftijden delen punten uit en beslissen wie 1 van de 10 felbegeerde Golden Seats mag innemen. Deze 10 stoten door naar de studioshows, waar alleen voor de allerbeste K3’tjes in spe een plek is weggelegd.

Een aantal ex-kandidaten braken door

In het verleden passeerden heel wat bekende namen de revue bij de zoektochten naar de perfecte K3’s. In 2015 was er de deelname van Nora Gharib. Zij deed het bijzonder goed en haalde zelfs de halve finale. Haar naam in de showbizzwereld was gemaakt, want nadien ging het snel voor haar. Ze ging voor MNM muziekreportages maken op zomerfestivals en ze werd door Adil El Arbi en Bilall Fallah gecast voor de film ‘Patser’, waar ze in de huid kroop van Badia. Ze kreeg veel lof voor haar acteerprestatie en was ook nog te zien in ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ‘The Masked Singer’ en de VRT-serie ‘Black Out’.

De Nederlandse Lisa Michels groeide na haar deelname ook door in de showbizzwereld. Ze werkte als reporter voor het Nederlandse Shownieuws, speelde mee in de Netflix-film ‘Just Say Yes’ en ze nam ook deel aan het zangprogramma ‘It Takes Two’. Tegenwoordig is Lisa de vaste sidekick van Nicky Romero bij het internationale radiostation Protocol Radio.

Twaalf jaar geleden zochten ze bij Studio 100 en via VTM een vervangster voor Kathleen Aerts. Josje Huisman werd toen gekozen, maar ken je Noa Neal en Trisha nog? Zij deden toen ook mee. Neal ging nadien solo als zangeres, werd even tv-presentatrice bij Fox en ze was een hele tijd een koppel met Frank Molnar. Dan is er ook nog Trisha, die vooral bekend werd vanwege haar huwelijk met Ignace Crombé. Ze werd nadien schlagerzangeres, maar de laatste jaren is het stil geworden rondom haar.

Bekijk ‘K2 zoekt K3’ elke zaterdag om 20u30 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Heb je zin om te zingen? Check dan Studio 100 Hits op zender 40 in de tv-optie 'Family'. Zin in meer video’s, liedjes, spelletjes en oneindig veel plezier? Check dan de Studio 100 GO Pass, beschikbaar als tv-optie of binnen het aanbod van de tv-optie 'Family'!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top