Ontdek de beroemdste DJ's van Nederland in Fresh Music

Muziek | Maxime Demière houdt je zoals elke week in 'Fresh Music' op de hoogte van het laatste muzieknieuws! Laten we in deze aflevering kennismaken met de bekendste dj's van Nederland. Deze artiesten laten ons al jaren dankzij hun vele hits uit de bol gaan op festivals.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Armin van Buuren

Armin Van Buuren werd al vijf keer verkozen tot beste DJ ter wereld. De inwoner uit het Nederlandse Leiden, dat is gelegen tussen Amsterdam en Den Haag, staat al meer dan 20 jaar in de schijnwerpers. De DJ is bijzonder populair en onder meer bekend vanwege zijn lange mixen van meerdere uren die worden uitgezonden via het muzikale radioprogramma 'A State of Trance', maar ook via de talrijke deelnames aan de grootste festivals ter wereld, waaronder natuurlijk Tomorrowland. Hij is ook de artiest die de meeste electrodance-albums in de hitlijsten heeft staan. Zijn kwaliteiten? Van Buuren brengt muziek terug naar zijn eenvoudigste vorm terwijl je geniet van de warmte van het publiek.

Martin Garrix

De amper 25-jarige DJ is een referentie in zijn vakgebied. Hij brak in 2013 door met de wereldhit ‘Animals’ en is de jongste DJ die jaarlijks in de toplijsten staat. Op zijn 20ste werd hij door het Britse vakblad DJ Magazine uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Garrix, die een goede vriend is van Justin Bieber, is de auteur van vele hits als 'In the Name of Love', 'Scared to Be Lonely' of 'Ocean'. Hij verkocht al miljoenen albums en stond op de grootste festivals ter wereld. Maar zijn toekomst oogt nog rooskleuriger, want hij heeft ondertussen ook zijn eerste stappen in de modewereld gezet door te paraderen voor Armani.

Tiësto

Hij wordt door veel fans als de beste DJ aller tijden beschouwd, maar ook door gespecialiseerde tijdschriften zoals DJ Mag. Tiësto is dan ook de ‘Godfather’ van electrodance-muziek. Andere artiesten kijken ook op naar hem. Martin Garrix zag Tiësto bezig op de Olympische Spelen van Athene in 2004 en wist toen dat hij ook DJ wilde worden. Tijs Michiel Verwest, wat zijn echte naam is, was eerst meer aanwezig in de trance-scène, maar vanaf 2010 richtte hij zich op EDM. Elf jaar later is hij nog steeds de absolute top in dit genre. Een mooi weetje: de DJ staat een deel van zijn loon af aan ngo's die verschillende educatieve of medische programma’s promoten. Dat hij nog altijd wereldtop is, bewijst hij met het nummer ‘The Business’. Het nummer is de zoveelste wereldhit van de Nederlander.

Ontdek aanstaande donderdag 9 september om 19 uur 'Fresh Music' op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je het Nederlandse tv-pakket? Je vindt Pickx+ op kanaal 263. Ontdek het volledige Pickx+-aanbod via de Proximus Pickx 'All Stars' TV-optie! Bezoek onze site voor meer informatie over deze tv-optie.

Nog meer ‘Fresh Music’? Check deze rappers die hun eigen kledingmerk begonnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top