Met deze leading ladies stond de koning van de romcom Adam Sandler het vaakst op de set

Films | Vandaag blaast de Amerikaanse acteur Adam Sandler 55 kaarsjes uit. De man is een household name in het genre van de romcom, hoewel hij in 2019 nog een heel andere kant van zijn acteerkunsten etaleerde in 'Uncut Gems'. In de loop van zijn acteercarrière moest Sandler het scherm delen met tal van vrouwen. Met volgende twee costerren voelde de chemie het best, en het internet kibbelt dan ook al jaren over de vraag wat nu de allerbeste match was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jennifer Aniston

De vriendschap tussen Sandler en Aniston gaat lang terug. Toch waren de twee pas in 2011 voor het eerst op het scherm te zien in 'Just Go With It'. Enkele jaren later volgde een tweede samenwerking voor de Netflix-whodunnit 'Murder Mystery'; waarvan een sequel op til is. Eén van de redenen waarom beide films zo goed scoorden bij het publiek – 'Just Go With It' bracht 215 miljoen dollar op aan de wereldwijde filmkassa's en 'Murder Mystery' was de populairste Netflix-titel van 2019 – is de chemie tussen beide megasterren, die authentiek en ongedwongen aanvoelt. 

Daarin ligt het geheim van hun succes als filmpaar: de kiem van hun vriendschap werd gelegd lang voordat ze tot een mondiale filmberoemdheid uitgroeiden. In een gesprek bij Jimmy Kimmel in 2019 onthulde Aniston hoe haar vriendschap met Sandler al drie decennia oud is. Ze ontmoetten elkaar in de jaren 90 voor een ontbijtmeeting. Aniston was toen met één van Sandlers vrienden aan het daten. De twee zijn zó close, dat Aniston zich ooit liet ontvallen dat "Sandler familie moet geweest zijn in een vorig leven".
 

Drew Barrymore

Als Aniston en Sandler een derde keer samen op de set staan, komt de 'Friends'-actrice op dezelfde hoogte als Drew Barrymore qua filmsamenwerkingen met Sandler. Barrymore en onze jarige job deelden de set van 'Blended', '50 First Dates' en 'The Wedding Singer'. Je kan van het filmpaar Aniston/Sandler zeggen wat je wil, maar die twee laatstgenoemde films worden door filmcritici algemeen beschouwd als de betere films uit het oeuvre van Sandler. De vraag is echter of dat de verdienste is van de twee hoofdrolspelers, dan wel van het scenario.

Het bewijs dat de twee niet garant staan voor een goede chemie is 'Blended', de romcom die afgekraakt werd door pers en publiek. Los van het ongeïnspireerde scenario leek de samenwerking tussen de twee sterren in niets op hun charmante, aandoenlijke dynamiek van in '50 First Dates'. Geen overtuigende match, maar dat betekent niet dat ze die magie van weleer niet opnieuw kunnen evoceren.

Misschien moet de verklaring in het chemieverschil tussen Aniston en Barrymore gezocht worden in de onderlinge relatie van Sandler met elk van beide actrices: in haar boek 'Wildflower' bekende Barrymore dat ze had moeten smeken voor een ontmoeting met Sandler, terwijl Aniston en Sandler al decennialang dikke maatjes zijn. Sandler beschouwt zijn keuze voor Barrymore als coster overigens als één van zijn beste beslissingen ooit, vermits 'The Wedding Singer' zijn carrière naar het sterrendom katapulteerde.
 


Om Adam Sandler met of zonder match te zien schitteren, kan je kijken naar 'Grown Ups' en 'Big Daddy' in onze Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Of neem een kijkje op Netflix waar je 'Just Go With it', 'Blended', '50 First Dates' en zijn eigen comedyshow '100% Fresh' terugvindt! Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top