'Harry Potter' op Play4: met deze projecten is de 'Harry Potter'-cast tegenwoordig in de weer

Series | Vanavond zendt Play4 het magische 'Harry Potter and the Chamber of Secrets' uit, de tweede film in de saga van de leerling-tovenaar. Waar is de toenmalige cast anno 2021 zoal mee bezig – tien jaar na de laatste 'Harry Potter'-film?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Daniel Radcliffe

Radcliffe was de grote ster van de acht blockbusterfilms in de franchise. Hij deed in 2000, op zijn elfde, auditie voor de hoofdrol, en de rest was geschiedenis. Hij verscheen tien jaar lang op het witte doek als Harry Potter: het hoogtepunt van zijn roem. Het kijkerspubliek en de films groeiden mee op met de acteur. Na 'Harry Potter' verscheen Radcliffe nog in tal van andere films en series met een breed scala aan rollen, zoals in de horrorfilm 'The Woman in Black', als poeet in 'Kill Your Darlings', als assistent van Frankenstein in de sci-fi-fantasy 'Victor Frankenstein' en als levend lijk in het experimentele 'Swiss Army Man'.

Vorig jaar werd de productie van 'Escape from Pretoria' afgerond, waarin Radcliffe de Zuid-Afrikaanse ontsnapte gevangene Tim Jenkin vertolkt. Nog in 2020 verscheen de 32-jarige Londenaar aan de zijde van Ellie Kemper in de Netflix-special 'Unbreakable Kimmy Schmidt: Kimmy vs. the Reverend'. Hij is dezer dagen op het scherm te zien in de komedieserie 'Miracle Workers'. Zijn volgend wapenfeit op zijn filmografie zou volgens IMDb de actiekomedie 'Lost City of D' zijn, over een auteur die op tournee krijgt af te rekenen met een ontvoeringspoging in zijn entourage.

Emma Watson

Nadat het doek gevallen was over de 'Harry Potter'-franchise breidde Watson haar filmografie uit met rollen in 'My Week with Marilyn' (2011), 'The Perks of Being a Wallflower' (2012) en 'The Bling Ring' (2013). In 2014 studeerde ze af aan de Brown University met een bachelor in de Engelse literatuur. Daarna greep ze de hoofdrol in de live-actionversie van 'Beauty and the Beast'. Haar laatste wapenfeit dateert uit 2019, met de ontroerende rol van Meg March in het historisch drama 'Little Women', waarvoor ze de set deelde met Saoirse Ronan en Meryl Streep.

Rupert Grint

Grint was een dik decennium lang de trouwe metgezel en boezemvriend van Radcliffe in de 'Harry Potter'-saga. Zijn personage Ron Weasley bracht kleur in het duistere universum met een uitgekiende balans tussen emotie en comic relief. Nadat hij de poorten van Zweinstein achter zich toe trok, nam hij rollen aan in het biografische WOII-drama 'Into The White' (2012) en de biopic 'CBGB' (2013), waarvoor hij de set deelde met zijn betreurde 'Harry Potter'-collega Alan Rickman aka Severus Sneep.

Hoofdrollen in blockbusters strikte Grint niet meer, het bleef bij bijrollen in eerder kleinschalige films. De laatste jaren maakt hij vooral furore op het tv-scherm met rollen in tv-series als 'Snatch', gebaseerd op de gelijknamige film, de Britse zwarte comedy-serie 'Sick Note', de Britse mystery-thrillerreeks 'The ABC Murders' (met John Malkovich) en zijn recentste wapenfeit: de psychologische horrorreeks 'Servant', waarvan het tweede seizoen dit jaar op Apple TV+ verscheen.

Ralph Fiennes

Fiennes was al een gereputeerd acteur die zich kon beroemen op een behoorlijke staat van dienst voordat hij aansloot bij de cast van 'Harry Potter'. Hij had toen al grote sier gemaakt met zijn vertolking van de nazi-oorlogsmisdadiger Amon Göth in 'Shindler's List'. In de 'Harry Potter'-films speelde hij de grote vijand van Zweinstein en Potter: de schurk Lord Voldemort. Zes jaar lang smeedde hij snode plannen als tegenspeler en grote rivaal van Radcliffe.

Zijn volgende grote rol kwam in 2014, als de conciërge Monsieur Gustave in het gelauwerde 'The Grand Budapest Hotel' van Wes Anderson. De 58-jarige Brit gaf gestalte aan 'M', de baas van James Bond, in de aankomende James Bond-film 'No Time To Die' en heeft net de opnames van 'Kingsman: The Great Game' achter de rug. Tegenwoordig staat Fiennes op de set van 'The Menu' en maakt hij zich op voor rollen in 'Farnsworth House', 'The Forgiven' en 'Hallelujah!'. Volgend jaar maakt hij zijn opwachting in de miniserie 'Brideshead Revisited'.

Bekijk ‘Harry Potter and the Chamber of Secrets’ vanavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top