Bereid je voor op het laatste seizoen van ‘Lucifer’ met deze recap!

Series |

Vorige maand maakte Netflix bekend dat het zesde en laatste seizoen van ‘Lucifer’ op 10 september verschijnt. Vanaf die dag kunnen we zien hoe het leven van Lucifer eruit ziet nu hij God is. Voordat de binge-sessies van start gaan, blikt Proximus Pickx nog eens terug op de belangrijkste momenten uit het vorige seizoen.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan alle goede dingen komt een eind en die volkswijsheid geldt ook voor steengoede series zoals ‘Lucifer’. Toen de serie voor het eerst op de buis kwam, werden er door producent Fox amper drie seizoenen beloofd, maar gelukkig verscheen Netflix ten tonele die de duizenden fans van ‘Lucifer’ op nog eens drie seizoenen trakteerde. Het zesde seizoen zou pas in 2022 verschijnen, maar geheel onverwacht kwam Netflix enkele weken geleden met het nieuws naar buiten dat dit laatste seizoen van ‘Lucifer’ komende septembermaand te zien zal zijn.

 

Lucifer wordt God

Opgelet: deze paragraaf bevat enkele spoilers. Als je het zesde seizoen van ‘Lucifer’ zonder spoilers wil bekijken, raden we je aan om eerst de vorige vijf seizoenen te bekijken.

In dit laatste seizoen zien we hoe God (Dennis Haysbert) met pensioen wil gaan om de band met zijn kinderen aan te halen. Door deze stoelendans breekt er echter een gevecht uit tussen Lucifer (Tom Ellis) en zijn tweelingbroer Michael. Michael wil immers dolgraag God worden, maar dat ziet Lucifer niet zitten. 

Lucifer is veel sterker dan Michael maar die bedenkt dan weer een list waardoor hij komaf kan maken met Lucifer. Hij doodt Lucifers geliefde Chloë, waarop haar ziel naar de hemel afreist. Lucifer is hier enorm door aangedaan en wil Chloe’s leven redden. Er is echter één probleem: omdat hij de duivel is, kan hij de hemel niet binnen.

Er zit Lucifer niets anders op dan zijn eigen leven te riskeren. Hij probeert met de hulp van een onsterfelijkheidsring de hemel in te geraken en Chloe’s ziel te redden. Dat lijkt te lukken, maar dan ontdekt Lucifer dat hij ook een prijs heeft moeten betalen voor zijn reddingsactie. Hij is namelijk God geworden en kan niet zomaar terug naar de aarde.

 

Oude en nieuwe gezichten

Lucifers laatste rondje op Netflix bracht de programmamakers op enkele ideeën. Want wat zou er gebeuren als men Chloe’s ex-partner Dan Espinoza (Kevin Alejandro) terugbracht? En kan Lucifers jongste dochter, Rory, aanspraak maken op de titel ‘Heerser van de onderwereld’? En wat als die twee ooit zouden samenwerken? We komen het allemaal te weten in het zesde en laatste seizoen van ‘Lucifer’!Ontdek het laatste seizoen van 'Lucifer' 'op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top