In deze films kregen wolkenkrabbers een hoofdrol

Films | Vandaag vieren we alweer een internationale themadag, namelijk “World Skyscrapers Day”, de dag van de wolkenkrabbers. Proximus Pickx grijpt de gelegenheid aan om je enkele films aan te raden waarin de torenhoge gebouwen een belangrijke rol toebedeeld kregen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Godzilla vs Kong

Zoals de naam al doet vermoeden is ‘Godzilla vs Kong’ een ware Hollywood-blockbuster. Het verhaal wijst zichzelf uit: de reusachtige aap en de monsterlijke Godzilla vliegen elkaar twee uur lang in de haren en een film vol spectaculaire special effects en met een duidelijke artistieke visie. Het scenario neemt een minder belangrijke rol in, zolang er maar een metropool vol wolkenkrabbers tegen de vlakte gaat. En tussen al dat epische geweld in, zien we het acteerwerk van Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown (‘Stranger Things’) en Rebecca Hall.
 
‘Godzilla vs Kong’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Walk

Dit is een biopic over de onovertroffen Fransman Philippe Petit, die beroemd werd voor zijn koorddansstunts. Zo stak hij een koord over tussen de torens van de Notre Dame in Parijs en tussen de skyscrapers van het World Trade Center in New York. Dat laatste deed hij op 7 augustus 1974, met zo’n 415 meter leegte onder hem en zonder beveiliging, totdat hij werd tegengehouden door de politie.
 
In de film speelt Joseph Gordon-Levitt de hoofdrol. De acteur heeft naar verluidt acht dagen voluit getraind om te leren hoe hij zijn evenwicht kon houden op een koord, waardoor hij op de set al zijn stunts zelf kon uitvoeren. De echte Philippe Petit kwam hem helpen en gaf hem advies voor hij over een koord op vier meter hoogte wandelde.
 
Ontdek ‘The Walk’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Rampage

Primatoloog David Okoye heeft meer moeite om een band te smeden met een soortgenoot dan met een aap. Hij sluit dan ook een opmerkelijke vriendschap met George, een gorilla met een ongewone intelligentie die al sinds zijn geboorte onder de vleugels van David leeft. Maar na een catastrofe tijdens een genetisch experiment, verandert George in een monster. En niet alleen de aap, maar ook andere dieren transformeren in enorme, wilde roofdieren die alles op hun weg vernielen. David gaat samen met een wetenschapster aan de slag om een geneesmiddel te vinden, maar zullen ze op tijd zijn om de wereld te redden?
 
Deze film is losjes gebaseerd op het meer dan 30 jaar oude computerspel ‘Rampage’, waarin de monsters de ene na de andere wolkenkrabber aanvallen. De hoofdrol wordt vertolkt door de spierbundel zonder gelijke: Dwayne Johnson.
 
‘Rampage’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

San Andreas

In 'San Andreas' (2015), schommelt regisseur Brad Peyton constant tussen realiteit en fictie. De breuklijn van San Andreas, die ook in het echt dwars door San Francisco loopt, opent in de film, wat uiteraard de nodige paniek met zich meebrengt. In deze blockbuster doet Dwayne Johnson alles om zijn dochter, die vast zit in San Francisco, te redden. De special effects zijn bewonderenswaardig en middenin de actie sneuvelen talloze enorme en beroemde wolkenkrabbers.
 
‘San Andreas’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Die Hard

Wie denkt aan wolkenkrabbers en Bruce Willis, denkt onvermijdelijk aan deze klassieker. ‘Die Hard’ betekende de grote doorbraak voor de acteur. Hij kruipt in de huid van John McClane, een politieman uit New York die op zijn eentje een gijzeling in de fictieve wolkenkrabber Nakatomi Plaza probeert te beëindigen. Om de bende criminelen te slim af te zijn, moet hij elk beetje sluwheid gebruiken. En wanneer hij de bovenhand haalt, is het tijd voor de oneliners. Yippee ki yay!
 
Bruce Willis is nog niet helemaal klaar met het personage John McClane. Hij zou de rol nog vier keer opnemen tussen 1990 en 2013, en dit jaar nog verwachten we een zesde film in de reeks.
 
Ontdek Die Hard’ op Disney+, nu beschikbaar via de tv-opties 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top