Het echte verhaal achter 'We Bought a Zoo'

Films | In 2011 bracht een bepaalde film iedereen in vervoering. Het emotionele, grappige en hartverwarmende ‘We Bought a Zoo’ laat niemand onberoerd. Vanavond kan je de film bekijken op Eén, maar wist je dat het verhaal eigenlijk waargebeurd is? Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over deze speciale familie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘We Bought a Zoo’ vertelt het verhaal van Benjamin, een man die na het overlijden van zijn vrouw een huis koopt waar een zoo aan vast zit. Hij neemt de verantwoordelijkheid op zich om de dierentuin op te knappen met de hulp van zijn kinderen, zodat die snel weer open kan voor publiek. De film met Matt Damon en Scarlett Johansson in de hoofdrollen kon rekenen op veel succes en lovende kritieken. Zeker omdat het publiek wist dat ze naar de bijna identieke verfilming van het leven van een echte Britse familie zaten te kijken.

Gered van de dood

De Britse journalist Benjamin Mee was in het echte leven alleen maar op zoek naar een nieuwe woonst voor hem, zijn vrouw Katherine, hun twee kinderen, Milo en Ella, en zijn moeder. Per ongeluk stuitte het gezin op een dierentuin en een bont gezelschap wilde dieren dat wanhopig op zoek was naar een redder. "We realiseerden ons al snel dat als we het niet zouden kopen, de dierentuin zou sluiten en de meeste dieren een spuitje zouden krijgen. Dus dat heeft ons helemaal gestimuleerd en in een mum van tijd waren alle financiën geregeld en voorschriften goedgekeurd”, zegt Mee.
 
Na de succesvolle aankoop van de dierentuin stortte de familie zich op het opknappen ervan. Maar kort nadat ze hun intrek hadden genomen in hun vreemde nieuwe huis, kreeg zijn vrouw, die in remissie was van kanker, te horen dat haar hersentumor was teruggekeerd.

Dierentuin werd troost
 
Drie maanden voor de heropening van de zoo verloor Benjamins vrouw jammer genoeg haar strijd tegen kanker. Mee was overmand door verdriet, maar twijfelde geen moment aan zijn beslissing om de dierentuin te openen. "Er was nooit een moment dat ik er spijt van had. Ik heb nooit gedacht dat we moesten stoppen. Zelfs niet op de donkerste momenten, toen Katherine ziek was en overleed. De droom van de dierentuin was al te groot”, zegt hij resoluut.
 
Wat begon als een missie om het leven van honderden dieren te redden, was uiteindelijk precies datgene wat Mee en zijn gezin bijeenhield toen al het andere in duigen leek te vallen. Uiteindelijk was de zoo hetgeen dat de familie samenhield tijdens hun donkerste periode. Als journalist bevond Mee zich in de unieke positie om zijn verhaal te kunnen neerschrijven. “We Bought A Zoo: The Amazing True Story of a Young Family and The 200 Wild Animals That Change Their Life” werd gepubliceerd en trok meteen de aandacht van Hollywood. De rest is geschiedenis.

Bekijk ‘We Bought a Zoo’ op zaterdag 4 september om 20u50 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top