Vijf iconische rollen die de carrière van Carla Gugino kleur gaven

Series | Carla Gugino viert deze zondag haar 50ste verjaardag. Voor de gelegenheid blikt Proximus Pickx terug op vijf rollen die de carrière van de Amerikaanse actrice van Italiaans-Anglo-Ierse afkomst hebben gemaakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Spin City

Carla Gugino werd op haar vijftiende ontdekt en begon een modellencarrière. Ze wist daar echter niet helemaal door te breken omdat ze ‘niet de juiste maten’ had. Daardoor richtte ze haar vizier op een acteercarrière. Ze maakte haar Hollywood-debuut in de jaren negentig en verscheen in verschillende televisieseries. Ze speelde haar eerste rol in de sitcom ‘Spin City’ met Michael J. Fox. Haar rol als journaliste werd echter na twaalf afleveringen door de productie van tafel geveegd, waardoor de actrice zich richting de bioscoop begaf.

Spy Kids

Gugino toonde zich aan het grote publiek dankzij haar bijrol in Brian De Palma’s thriller ‘Snake Eyes’. Ze kreeg daarna de vrouwelijke hoofdrol in de familie-avonturenfilm ‘Spy Kids’, die werd geregisseerd door Roberto Rodriguez. Deze film uit 2001 werd een internationaal succes en er zouden nog twee sequels verschijnen. De actrice kroop er in de huid van Ingrid Cortez en speelde aan de zijde van Antonio Banderas.

Watchmen

Het jaar 2009 is een keerpunt voor Gugino, die een van de hoofdrollen krijgt in ‘Watchmen’. Deze film van Zack Snyder is een ambitieuze bewerking van de superheldenstrip van Alan Moore en Dave Gibbons. Gugino kruipt er in de huid van Sally Jupiter. De actrice zal in 2011 opnieuw onder de hoede van Snyder werken in ‘Sucker Punch’ en in 2013 in ‘Man Of Steel’.

"Watchmen' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" op uw afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus!

San Andreas

In 2015 mocht de actrice in een nieuwe topfilm meespelen. Ze speelde mee in ‘San Andreas’, die de verwoestende gebeurtenissen beschrijft die zijn veroorzaakt door de opening van de San Andreas breuklijn. Gugino acteert aan de zijde van Dwayne Johnson, wiens ex-vrouw ze speelt. De speelfilm van Brad Peyton was een commercieel succes en werd op commercieel vlak de beste film van Warner Bros in 2015.

'San Andreas' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de knop "On demand" of "Shop" op uw afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD-catalogus!

The Haunting of Hill House

Naast haar bekende filmrollen speelde Gugino, die ook een omweg maakte naar het theater, ook mee in verschillende succesvolle televisieseries. In 2018 deed ze mee in de Netflix-productie ‘The Haunting of Hill House’. In de serie wordt Olivia Crain en haar familie gevolgd terwijl ze naar een oud herenhuis verhuizen. Maar er vinden vreemde gebeurtenissen plaats, die vooral Olivia treffen, en haar gedrag wordt steeds vreemder. Dit is zonder twijfel een van de beste rollen van Gugino, die ook in het tweede seizoen van deze veelgeprezen reeks verscheen.

De eerste twee seizoenen van 'The Haunting' zijn beschikbaar op Netflix. Kom meer te weten over de All Stars TV-optie (met Netflix) of op Netflix bij Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top