Met deze tv-tips bestrijd je alle verveling dit weekend

Films | Het is weer weekend en dat betekent tijd maken voor een heerlijke film. Of je nu op zoek bent naar pure ontspanning, een adrenalineshot of een dosis feelgood: met deze kijktips vind je zeker iets naar wens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Godzilla

Regisseur Gareth Edwards deed het legendarische Japanse filmmonster Godzilla eer aan met zijn film uit 2014, die de aftrap gaf voor het gedeelde filmuniversum MonsterVerse. Daarin wordt de mensheid bedreigd door MUTO, enorme monsters die schijnbaar uit het niets steden aanvallen op zoek naar kernenergie. De prehistorische Godzilla staat op en tot ieders verbazing lijkt die net de wereld te willen redden van de MUTO. Maar waar de monsterlijke wezens passeren, blijft een spoor van vernieling achter. Het is aan luitenant Ford Brody (Aaron Taylor-Johnson) om de ravage tegen te gaan.
 
Net als in de originele films speelt kernenergie een belangrijke rol in deze Amerikaanse interpretatie. Godzilla werd aanvankelijk namelijk bedacht als allegorie voor de de gevolgen van de atoombommen die in Hiroshima en Nagasaki vielen en de immense vernielende kracht die ermee gepaard ging.

Bekijk ‘Godzilla’ op vrijdag 26 augustus om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Godzilla vs. Kong

Voor wie er graag een ‘Godzilla’-marathon van maakt, of voor wie de film uit 2014 al talloze keren gezien heeft, zit er een aardig alternatief in de VOD-catalogus van Proximus Pickx. ‘Godzilla vs. Kong’ is het recentste deel van het MonsterVerse, na ‘Kong: Skull Island’ en ‘Godzilla: King of the Monsters’.
 
De filmtitel laat het al raden: in deze spektakelprent nemen Godzilla en King Kong, twee titanen in de filmgeschiedenis wiens roots teruggaan tot onvergetelijke zwart-witfilms, het tegen elkaar op. Kong wordt in gevangenschap gehouden sinds er een enorme koepel boven Skull Island is geplaatst. Maar ineens valt Godzilla die koepel aan. Wat is er aan de hand? Voor antwoorden op die vraag, zullen de personages moeten afreizen naar het middelpunt van de aardbol.

‘Godzilla vs. Kong’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: The Hitman’s Bodyguard

Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Gary Oldman, Salma Hayek… Met zo’n cast mag je er zeker van zijn dat dit een echte Hollywood-blockbuster is. In ‘The Hitman’s Bodyguard’ volgen we Michael Bryce (Reynolds), een uit de gratie gevallen bodyguard die door een samenloop van omstandigheden het leven moet beschermen van huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson), tot die in de rechtbank kan getuigen tegen een dictator. Met spectaculaire actiescènes, een flinke dosis humor en een onwaarschijnlijke bromance tussen Reynolds en Jackson werd deze prent een echt succes.
 
Getuige daarvan is ook het feit dat de film dit jaar een vervolg kreeg: ‘Hitman’s Wife’s Bodyguard’. Die speelt momenteel nog in de bioscoop. Daarin wordt Bryce opnieuw meegesleurd in een avontuur. Deze keer moet hij het leven van Sonia (Salma Hayek) redden, de vrouw van Kincaid, die hij in de eerste film nog uit de gevangenis hielp bevrijden.

Bekijk ‘The Hitman's Bodyguard’ op zaterdag 27 augustus om 20u30 op VTM 2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: All Of Us

Als je geen zin hebt in een grote blockbuster van over de plas, dan kunnen we ook een zwartkomische prent van eigen bodem aanraden. Scenarist en regisseur Willem Wallyn vertelt in zijn tweede langspeler ‘All Of Us’ het verhaal van Cathy, die leert dat ze kanker heeft en nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze sluit zich aan bij een zelfhulpgroep waar iedereen, inclusief de lesgeefster, met eigen demonen moet afrekenen. En ook al lijkt het opzet best donker, weet Wallyn uit elk verhaal op een doodeerlijke manier humor te puren.
 
De cast bestaat uit Maaike Neuville, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Bruno Vanden Broecke, Wim Opbrouck, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Ella Leyers en nog meer grote namen uit het Vlaamse filmlandschap. En sinds vorige week is de film bij ons op Netflix te bewonderen.

Ontdek ‘All Of Us’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Zondag: Superswede

De Zweedse Formule 1-coureur Ronnie Peterson was amper 34 jaar oud toen hij in 1978 na een zware crash om het leven kwam. Met Team Lotus scheerde hij hoge toppen in de jaren 70. Maar op 10 september 1978 liep het door een samenloop van omstandigheden helemaal fout. Al in de eerste chicane van de race in het Italiaanse Monza kwam het tot een massacrash. De wagen van Peterson werd een vuurbal, maar collega’s James Hunt, Patrick Depailler en Clay Regazzoni redden hem van een gruwelijke dood. Later kwam hij toch nog om het leven in het ziekenhuis.
 
De film ‘Superswede’ verkent het leven van de piloot, de noodlottige omstandigheden die tot de crash en zijn dood leidden en de gevolgen voor de autosport.

Bekijk ‘Superswede’ op zondag 29 augustus om 21u55 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: The Truman Show

Wat als reality-tv tot het uiterste gedreven wordt en een man zonder dat hij het weet al sinds zijn geboorte gevolgd wordt door camera’s? Wat als die man in een vals dorp woont, waar iedereen die hem dagelijks aanspreekt een acteur is en alles, van zijn huis tot zijn werk, eigenlijk een decor is? En wat als die man op een dag beseft dat zijn hele leven een geënsceneerde toneelopvoering is? Dat is wat de film ‘The Truman Show’, met Jim Carrey in de hoofdrol, onderzoekt.
 
The Truman Show’ is een intussen legendarisch geworden comedy-drama dat vragen stelt over wat het betekent om vrij te zijn en hoe ver we kunnen gaan met de mediatisering van gewone mensen. Maar boven alles is de film vooral een feelgoodverhaal over een man die de teugels van zijn leven in eigen handen neemt. We zien Jim Carrey in een van zijn beste acteerprestaties naast acteurs als Ed Harris en Laura Linney.

‘The Truman Show’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top