Tv-tips voor het weekend: een mix van blockbusters en cultklassiekers

Films | Het belooft nog maar eens een regenachtig weekend te worden. Mocht de zon zich dit weekend alweer verstoppen dan kunnen we met Proximus Pickx jou alvast deze films en programma’s op de beeldbuis aanraden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: 'Normal People'

Een Britse tv-serie die gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van de Ierse schrijfster Sally Rooney. Zij doet het coming of age-relaas van twee tieners die elkaar leren kennen op een kostschool in Dublin. Hij is een populaire, sportieve boy. Zij een in zichzelf gekeerd, zoekend meisje. Bovendien komen ze uit zeer verschillende milieus. Connell leeft in een bescheiden rijhuisje bij zijn alleenstaande moeder, Marianne bij haar moeder en broer -die haar beiden mentaal en fysiek terroriseren- in een statige villa.
Ondanks al die verschillen en de sociale druk van hun omgeving raken Connell en Marianne tot elkaar aangetrokken. Er ontspint zich een intense relatie, die soms van pure vriendschap naar intieme liefde danst … om dan weer terug naar af te degraderen.

Klinkt allemaal nogal cliché voor een puberroman of film, maar Sally Rooney giet er in haar boek een heerlijk bijtend en intellectueel sausje over. Met veel oog voor situationele details en psychologische subtiliteiten. De verfilming weet die flair uit het boek te behouden en dankzij de van het scherm spattende chemie tussen de hoofdrolspelers Daisy Edgar-Jones en Paul Mescal zal deze BBC-reeks jou ook vier afleveringen lang op het puntje van je stoel houden.

‘Normal People’ is op vrijdag 20 augustus vanaf 22u05 te bekijken op NPO3, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: 'Blade Runner'

Let wel, het gaat hier om de cultklassieker uit 1982, niet de opvolger ‘Blade Runner 2049’ (met Ryan Gosling in de hoofdrol) die enkele jaren geleden in de bioscopen verscheen. Deze originele ‘Blade Runner’ deed bijna veertig jaar geleden monden openvallen met zijn futuristische decors en fantasierijke production design. De neonlichten, de donkere straten, het constante gezoem van overvliegende taxi’s en de plenzende regen … regisseur Ridley Scott zuigt je moeiteloos zijn dystopische visie op de toekomst van onze maatschappij binnen.

Harrison Ford, begin jaren tachtig op het toppunt van zijn roem met ook hoofdrollen in ‘Indiana Jones’ en ‘Star Wars’, vertolkt de rol van Rick Deckard. Een premiejager die replicants moet opsporen, dat zijn androïden die ingezet worden om de mens te ontlasten van gevaarlijk werk. In een kille wereld waarin het verschil tussen mens en robot sowieso fluïde is geworden, staat Deckard voor een lastige klus. 'Blade Runner' werd geen box office hit, maar kreeg nadien de stempel van cultklassieker opgekleefd dankzij de (voor die tijd) ongelooflijk straffe decors en het dreigende sfeertje dat over heel de film hangt. Aardig weetje: de compleet doorgedraaide maatschappij die regisseur Scott voorspiegelt in zijn klassieker is die van 2019, toen nog ver weg, ondertussen alweer gepasseerd.

'Blade Runner' is vrijdag 20 augustus te zien vanaf 22u35 op Play 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zaterdag: ‘Godzilla vs Kong’

Een echte blockbuster in Amerikaanse stijl deze ‘Godzilla vs Kong’. Dat wil zeggen: veel ruimte voor spektakel, spanning en een opeenvolging van visueel verbluffende stunts. De plot is simpel: Godzilla en King Kong, twee legendarische monsters uit de filmgeschiedenis, nemen het gedurende twee uur tegen elkaar op om te beslissen wie het strafste monster op Aarde is.

Voor het knappe scenario of de doorleefde vertolkingen moet je niet op deze prent afstemmen, maar de special effects en een strakke regie maken veel goed. Bovendien figureren met Alexander Skarsgård (van ‘True Blood’), Millie Bobby Brown (van ‘Stranger Things’) en Rebecca Hall (die een Golden Globe won voor haar prestatie in ‘Vicky Cristina Barcelona’) toch enkele getalenteerde acteurs in deze HBO-productie, die door de coronapandemie een jaar later dan voorzien gereleased werd.

‘Godzilla vs Kong’ is vanaf nu beschikbaar in de catalogus van Proximus VOD. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zaterdag: 'The Insider'

Wie zijn zaterdagavonden liever invult met intellectueel uitdagend spul, zit bij de ‘The Insider’ helemaal goed. De film, gebaseerd op waargebeurde feiten, biedt een fascinerende blik achter de schermen van de tabaksindustrie. Regisseur Michael Mann, die eerder met ‘Heat’ al bewees dat hij snedige dialogen naar beeld kan vertalen, zorgt 157 minuten lang voor een beklemmende sfeer. Je leeft makkelijk mee met hoofdpersonage Jeffrey Wigand (gespeeld door een sublieme Russell Crowe), die het opneemt tegen de machtige tabaksfabrikant Brown & Williamson.

Na zijn ontslag daar wordt hij gecontacteerd door een journalist, Lowell Bergman (gespeeld door Al Pacino). Die heeft immers lucht gekregen van wanpraktijken in de sector. Zo zouden verschillende fabrikanten een verboden middel aan hun sigaretten toevoegen waardoor ze extra verslavend werken. De journalist overtuigt Wigand om zijn boekje open te doen, maar daardoor komt diens leven in gevaar 

‘The Insider’ is op zaterdag 21 augustus vanaf 23u10 te zien op VTM 2, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: ‘E.T.’

Zondag is familiedag. En wat is er dan beter om samen voor de buis te kunnen kruipen? Je hebt zo’n vaste lijst aan familiefilms en deze ‘E.T.’ is er daar een van. Uit 1982 alweer en daardoor oogt hij wel wat gedateerd, maar de thema’s zijn nog altijd even relevant als toen: vriendschap, eenzaamheid, angst voor het vreemde. Die worden door regisseur Steven Spielberg -de man hoeft geen introductie meer- vakkundig en met veel visuele flair verweven in het verhaal van de 10-jarige Elliott en zijn ontmoeting met een buitenaards wezen… E.T. (hetgeen staat voor extra-terrestrial). De film betekende voor Spielberg de bevestiging als regisseur na zijn eerdere kaskraker ‘Jaws’ en de oplettende kijker spot ook een piepjonge Drew Barrymore als ‘Gertie’. Haar eerste rol in een rijkgevulde carrière, zo zou later blijken.

‘E.T.’ is zondag 22 augustus vanaf 22u30 te bekijken op VTM 4, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: ‘Beckett’

John David Washington (‘BlacKkKlansman’, ‘Tenet’) speelt de rol van Beckett in deze gelijknamige thriller. Een Amerikaanse toerist die opgejaagd wordt na een ongeval in een door politieke onlusten geteisterd Griekenland. Hij probeert de Amerikaanse ambassade in Athene te bereiken om daar zijn naam te zuiveren, maar daarbij komt hij voor het ene obstakel na het andere te staan. Het verraad en de samenzweringen gaan verder dan hij ooit durfde vermoeden.

‘Beckett’ is een Netflix-original van de Italiaanse regisseur Ferdinando Cito Filomarino, die eerder bekendheid verwierf met de films ‘A bigger splash’ en ‘Suspiria’. Deze nieuwe film is zijn eerste grote internationale productie. Naast een alweer fenomenaal acterende John David Washington krijgt hij daarbij de hulp van acteurs Alicia Vikander (‘Tomb Raider’), Boyd Holbrook (‘Logan’) en Vicky Krieps (‘Das Boot’).

‘Beckett’ is vanaf nu te zien via Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top