‘Fresh Screens’ lijst de populairste films in de Belgische cinemazalen op

Films | Net als elke week blikt ‘Fresh Screens’ op Pickx+ terug op de vijf best bezochte films in de Belgische cinemazalen. Wij geven alvast een voorsmaakje van de aflevering van vanavond 19u en stellen je de box office top 5 van deze week voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

5: The Forever Purge

Deze film is het vijfde en laatste deel in de actiehorrorfilmserie ‘The Purge’ die al sinds 2013 kijkers in de ban houdt. The Purge, ofwel de zuivering, is een jaarlijks evenement in een dystopische versie van de Verenigde Staten. 12 uur lang worden alle misdaden, van de kleinste kruimeldiefstal tot de gruwelijkste moord, legaal. In de derde film, ‘The Purge: Election Year’, wordt een president verkozen die de zuivering zal afschaffen. In de vierde film werd het verhaal verteld van de allereerste zuivering en in de vijfde in de saga zien we wat de gevolgen zijn van de derde film.
 
The Forever Purge’ volgt een gewelddadige groep die zich niet wil houden aan de beperkte tijdspanne van de zuivering. De films grijpen de kans om onderwerpen als rassenongelijkheid en de kloof tussen arm en rijk aan te kaarten, zonder ooit de zin voor actie uit het oog te verliezen. En die formule slaat aan. ‘The Forever Purge’ is goed op weg om de opbrengsten van de vorige films bij te benen en doet het ook in onze zalen erg goed.

4: Chaos Walking

Tom Holland is de recentste (en volgens sommigen de beste) Spider-Man. Daisy Ridley stal de show in de jongste ‘Star Wars’-sequeltrilogie als Rey. Mads Mikkelsen is de steracteur uit films als ‘Druk’ en ‘Jagten’. Tel daar nog enkele grote namen als Nick Jonas en David Oyelowo bij en je zal heel wat volk naar de zalen lokken. Of toch, dat is wat de studio achter ‘Chaos Walking’ hoopte. De film moest enkele keren uitgesteld worden voor reshoots en de pandemie, en toen die uiteindelijk toch in de zalen kwam in de VS, bracht die helemaal niet het gehoopte bedrag op. In België lijkt de film het voorlopig wel goed te doen.
 
Chaos Walking’ is gebaseerd op de gelijknamige sciencefictiontrilogie van auteur Patrick Ness. Daarin zien we een wereld waar alle vrouwen uit verdwenen zijn. Alle levende wezens kunnen er de gedachten horen van alle anderen. Op een dag landt Viola op de planeet, de eerste vrouw in jaren. En niemand hoort wat zij denkt.

3: Jungle Cruise

Jungle Cruise’ doet het steeds beter in dit lijstje. De komische avonturenfilm met hoofdrollen voor Emily Blunt en Dwayne Johnson stond vorige week op de vierde plaats en klimt nu naar de derde. De film is gebaseerd op de Disneyland-attractie met de dezelfde naam en is net als de attractie een waar stukje avontuurlijk escapisme.
 
Emily Blunt speelt de rol van Dr. Lily Houghton, die op zoek is naar een mythische boom met helende krachten die in het Amazonewoud te vinden zou zijn. Ze roept de hulp in van ervaren schipper Frank Wolff (Dwayne Johnson). Ze vertrekken op avontuur met het jongere broertje van Lily, MacGregor (Jack Whitehall), maar worden op de hielen gevolgd door Prince Joachim (Jesse Plemons), een snode Duitser die de krachten van de boom voor duistere doeleinden wil gebruiken.

2: Fast & Furious 9

De ‘Fast & Furious’-saga staat altijd garant voor snelle wagens, flitsende actie, explosies, stunts, machismo en succes aan de kassa. In ondertussen al het negende deel in de reeks is Dom (Vin Diesel) klaar om zijn leven als outlaw op te geven en zich op zijn gekozen familie te richten. Maar dan krijgt hij ineens weer af te rekenen met een spook uit zijn verleden: zijn eigen broer Jakob, waarvan Dom gelooft dat hij verantwoordelijk is voor de dood van hun vader.
 
Deze film bracht al meer dan 680 miljoen dollar in het laatje en is daarmee nu al een van de meest succesvolle films van het jaar 2021, enkel voorgegaan door twee Chinese komedies. Het publiek is de saga duidelijk nog niet beu, en met nog minstens twee films in productie lijkt er voorlopig nog geen rem op te staan.

1: The Suicide Squad

‘Suicide Squad’ uit 2016, over superschurken uit het DC-universum die moeten samenwerken om een groter kwaad tegen te houden, werd een kassucces, maar was niet populair bij de critici. Het vervolg, ‘The Suicide Squad’, lijkt zowel bij het grote publiek als bij de kritische filmpers aan te slaan. ‘The Suicide Squad’ is een pak komischer, absurder en minder donker dan de voorganger, grotendeels te danken aan de toets van regisseur James Gunn (‘Guardians of the Galaxy’).
 
Margot Robbie keert terug als de crimineel geflipte Harley Quinn. Opnieuw moeten zij en een schare slechterikken een kosmisch kwaad uitroeiën. Samen met Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (nog eens John Cena), King Shark (Sylvester Stallone) en anderen moet ze alle sporen van de gigantische alien-zeester Starro uitwissen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top